|
Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#11 |
Pro Member
|
![]()
Mix
Evo, valja li ovo cemu? Ja ovo kuci mixam da se ne bih smarao na fakultetu, tako da slabo cujem fina podesavanja, jel ovo ok ovako kako je?
![]() |
#12 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
![]() |
![]() |
#13 | |
Moderator
|
![]() Quote:
nismo se odavno culi, cello ima kako naj vjerovatnije i sam znas veliki dio energijeu nemom razmaku od cella. plitko ti zvuci ja nisam snimio celli ali mislim da bi trebo dati malo dubine, inace nije lose ali neznam tocno sto je trazeno. Stim da sam to samo sluso na sluhe. pozz Denis |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Pro Member
|
![]()
Sve je vestacki dodato, nema kanala koji je snimao ambijent, tj. ima ali ocajno zvuci pa ga nisam ni uzeo u obzir ...
Smanjicu malo reverb na klaviru, stavio sam istu kolicinu, smatrajuci da treba da bude ista kolicina na cellu i klaviru, jer su svirani u istom prostoru i mikrofoni su bili priblizno isto udaljeni od oba instrumenta, pa ... Pozdrav dema, trazi se realizam pretpostavljam, dakle da fnalni produkt bude kao da sedim u publici i slusam, ja sam ovo slusao pre mesec dana, pa sam zabravio kako je meni tada zvucalo ![]()
![]() |
#15 |
Pro Member
|
![]()
[IMG]mix6[/IMG]
Evo, ja zaista ne znam sta da mu radim vise, jednostavno je tako snimljeno, ima li jos primedbi?
![]() |
#16 |
VIP Member
|
![]()
Evo na brzinu na slusalicama na integrisanoj od laptopa. Ljudi, mnogo ste se istripovali, ne znam o cemu pricate, kakav reverb na klaviru? Covjek svira frazu pod damper pedalom, normalno je da zvuci tako? Celo ne moze ni da ima bass u ovoj lagi u kojoj svira, jeste da ti pozicija mica na celu nije bila bas idealna, ali nije ni uzasno. Naravno da ima klavira u celu, morao je da procuri. Nadji samo balans u kojem ti rade jedan u odnosu na drugi, dodaj malo donjeg mida na celu, skini malo 3k na ne ide na ganglije kad svira visoko. Klavir malo rascisti na 180-200 i uzivaj. Da bi se to sve svidjelo profesoru, pusti to u neki Altiverb (stavi ga na insert, mozes i na master, doziraj wet/dry) i odaberi neki kamerni prostor, ne nesto veliko.
otprilike ovako: http://rapidshare.com/files/186882867/1.mp3.html Za bolji snimak od ovoga, morala bi i bolja sala i bolja oprema. |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Junior Member
|
![]()
Ili ovak nesto:
http://www.yousendit.com/download/Wn...SysrV3gzZUE9PQ |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Pro Member
|
![]()
Ja okacio sa img tagovima, evo link do fajla:
Mix Jel bi dirali vi ovde nesto? Strah me da stavim altiverb, jer sta ako odnesem projekat u skolu a oni nemaju altiverb ... Najradje bi prikacio lexicon iz skole sa njime bi preptostavljam manje vise ispalo ok kako god okrenem ... videcu ... Klaviru sam dodao niske i visoke, a cellu skinuo niske i visoke, za po tri do 6 db gore dole, ubio sam viseoke na reverbu, jer je sala bila sa slusaocima pa valjda su visoki bili priguseni na mestu slusalaca ... Da procureo je i klavir u celo i celo u klavir, cini mi se da je nemoguce da ne procure jedan u drugi ... Hvala ljudi na pomoci ![]()
Ej, Ljubice, Ljubice, grudi ti, Ljubice, kao haubice! ![]() Last edited by SumAnuT; 21-01-2009 at 02:39 AM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
VIP Member
|
![]()
Naravno da je nemoguce da ne procure, a tu i ne treba da juris separaciju nego zdrav balans elemenata.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Eto, ja otvorio temu da mene kritikuju i upute, a ja kritikujem tebe, nadam se da neces shvatiti preozbiljno kritiku ... U Dejovom mixu je i dalje izrazeno ali dosta manje, izgleda je to sada nemoguce ubiti kada je vec tako snimljeno ...
Ej, Ljubice, Ljubice, grudi ti, Ljubice, kao haubice! ![]() Last edited by SumAnuT; 21-01-2009 at 02:46 AM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Kako da skinem mikrofoniju sa klavira? | Zvukom | Audio Produkcija - Tehnike | 4 | 04-09-2009 11:12 PM |
Kupovina polovnog elektricnog klavira (stage-piano) | jox | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 0 | 06-07-2009 09:38 PM |
(p)reparacija klavira u Bg ili sire | milanCHE | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 12 | 06-06-2009 09:54 PM |
Snimanje vokala uz klavir (ali bez klavira) | ANITA | Audio Produkcija - Tehnike | 21 | 10-08-2007 07:02 AM |