Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Computer Hardware

Computer Hardware Razmenite iskustva o muzickim karticama i bilo kom drugom hardveru koji koristite uz PC, konfigurisanje i optimizacija kompjutera za DAW

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 19-01-2009, 11:02 PM   #11
lesha
Vibrator

lesha's Avatar

Default Re: Sta vi kazete za ovu konfiguraciju???

Quote:
Originally Posted by stacato View Post
Uh brate jeste malo prepotentni ili se meni cini...
pa ja bas mislio da ce te me prijateljski posavetovati i dati vase iskrene kritike iz vasih licnih iskustava....
ok zahvalan sam ipak i na ovim odgovorima.
hvala i dalje unapred ako se jos neko javi...jer mene zanima dali da uzimam ovo ili ne ili ima nesto sto je bolje za rad u audio studiu....
izvini druze, zaista nemam vremena ni zelje da trazim po netu koju bi graficku mogao da kupis. vidis, ti mislis da sam ja prepotentan, a ja mislim da si bezobrazan i da bi voleo sve na gotovo. da sam na tvom mestu, prvo bih preturio ceo net, pa tek ako ne nadjem ono sto mi treba zatrazio pomoc.

ako si iz srbije, pogledaj itsvet ili pcberza. od mene vise nego dosta.
lesha is offline   Reply With Quote
Old 19-01-2009, 11:30 PM   #12
"7"
Pro Member

"7"'s Avatar

graficku nadji bukvalno bilo koju koja ima pasivno hladjenje... bolju ili losiju zavisi od tebe... a rekao sam ti i da pogledas RuDaw http://rumski.com/index.php?categoryid=25 , za njega ne moras nista da se razmisljas, pun je forum korisnika istog... a ako trazis da neko kopa po netu i radnjama da bi ti sastavio konfiguraciju, onda mi se cini da malo previse trazis, a i pitanje ti je uopsteno pa dobijas uopstene odgovore. Sto konkretnije pitas dobices konkretnije odgovore.

Pozz
Old 20-01-2009, 12:21 AM   #13
euphoric
Member

euphoric's Avatar

mislim da je konfa sasvim dobra i da ce te sluziti veoma dobro za datu svrhu..Velika prednost je sto ces moci da instaliras i OS X na njoj,pa mozes da probas i Logic, ukoliko zelis ..
A ne vidim u cemu je problem sa grafikom?
euphoric is offline   Reply With Quote
Old 20-01-2009, 12:32 AM   #14
"7"
Pro Member

"7"'s Avatar

Quote:
Originally Posted by euphoric View Post
mislim da je konfa sasvim dobra i da ce te sluziti veoma dobro za datu svrhu..Velika prednost je sto ces moci da instaliras i OS X na njoj,pa mozes da probas i Logic, ukoliko zelis ..
A ne vidim u cemu je problem sa grafikom?
... nije pasivna tj. ima ventilator, a u Daw masini svaki dodatni vent pravi vecu buku sto mu ne treba...
... a ovo za osx mi nije bas najjasnije... jel' to ima neki komp na koji ne moze osx?

Pozz
Old 20-01-2009, 12:44 AM   #15
stacato
Junior Member

Lesha ja se stvarno izvinjavam mozda sam se pogresno izrazio...a nisi ni ti bas morao odma da mi kazes kako sam bezobrazan...jer kad sam bolje procitao sta sam napisao onda sam sam to shvatio...jos jednom duzan sam ti izvinjenje tebi i svim ovde forumasima...
hvala sto se javljate...
pogledao sam te druge graficke karte koje su na RuDAW ali ovde u ovoj prodavnici mi kazu da je to stari model i da oni preporucuju ovu zato sto je novije generacije...
stacato is offline   Reply With Quote
Old 20-01-2009, 12:45 AM   #16
voomighty
Senior Member

voomighty's Avatar

ati radeon x1600 je moja imas analog out i digital out pasivno hladjenje 256 memorije radi i farcry2, na meduium rezimu znaci sve moze.... a jeftina je... i realno ne znam bas sta ce ti 4 giga rama kad ce ti xp iscitati 2 do 3 najvise, a vista se i nije nesto pokazala, ali kako god memorija nije skupa....
voomighty is offline   Reply With Quote
Old 20-01-2009, 12:11 PM   #17
stacato
Junior Member

Kao prvo hvala vam na javljanju....
sto se tice 4 giga rama kao sto rece drug VOOMIGHTY...nije skupa a neka je hleba ne trazi ako sutra bude stabilniji rad sa vistom onda mi je ok tih 4GB a moracu onda jos vise odmah na 8GB...
a u ostalom dosadilo mi je raditi sa nekih 1 i nesto GB RAMA na mom sadasnjem kompu....ipak i 2,8 da procita bolje je i od 1 i od 2GB
pozdrav svima koliko vas ima a usput jos jednom trazim izvinjenje drugu LESHA na neprimernom pisanju ..CAOS
stacato is offline   Reply With Quote
Old 20-01-2009, 12:55 PM   #18
lesha
Vibrator

lesha's Avatar

Quote:
Originally Posted by stacato View Post
Kao prvo hvala vam na javljanju....
sto se tice 4 giga rama kao sto rece drug VOOMIGHTY...nije skupa a neka je hleba ne trazi ako sutra bude stabilniji rad sa vistom onda mi je ok tih 4GB a moracu onda jos vise odmah na 8GB...
a u ostalom dosadilo mi je raditi sa nekih 1 i nesto GB RAMA na mom sadasnjem kompu....ipak i 2,8 da procita bolje je i od 1 i od 2GB
pozdrav svima koliko vas ima a usput jos jednom trazim izvinjenje drugu LESHA na neprimernom pisanju ..CAOS
nema frke, drago mi je da smo se razumeli.
lesha is offline   Reply With Quote
Old 20-01-2009, 02:08 PM   #19
euphoric
Member

euphoric's Avatar

Quote:
Originally Posted by "7" View Post
... nije pasivna tj. ima ventilator, a u Daw masini svaki dodatni vent pravi vecu buku sto mu ne treba...
... a ovo za osx mi nije bas najjasnije... jel' to ima neki komp na koji ne moze osx?

Pozz
hehe..da..u pravu ste za ventilator..

za os x..naravno da ne moze svaki komp..in fact..obrnuto je..moras da imas "probranu" masinu da bi ti radio os x..os x je mac only,a ovi koje mi koristimo su tzv. "hackintosh"-i kojima su kerneli prilagodjeni PC-u .. Sorry za offtopic
euphoric is offline   Reply With Quote
Old 20-01-2009, 05:21 PM   #20
voomighty
Senior Member

voomighty's Avatar

opet off

probali smo kod kolege na poslu da instaliramo na masini koja ima sve potrebne komponente.. nije krenula instalacija, a kod drugog kolege koji nema pola potrebnih.. krenulo najnormalnije..... doduse posle je bash bila jebijada

uglavnom, ko ne zna da se bakce sa tim hekintoshanjem... bolje da izbegne akciju... mi se posle nismo bakcali

POZDRAV
voomighty is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules