|
Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Pro Member
|
![]()
ukoliko neces rezati na vynil, onda nemoj ni da brines o kontrafazi.. danas su uredjaji stereo, tako da sve ce se cuti koliko god da je u kontrafazi
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Pro Member
|
![]()
Jeste finalni, izvezeni *.wav. Ali, dok dođe? do gotovog mixa, ima? hrpu trakova koji se mogu dobrano isponi?tavati.
Ne treba zaboraviti makar na to da je većina TV aparata, koji su u upotrebi i dalje u mono tehnici. Probaj reproducirati takav izvoz na TV (?to ponekad uradim radi stvarne probe, a ne samo praćenjem pokazivača ili stiskanjem dugmića : mono / stereo u editoru). Jo? uvijek pa?nja na ovo i eliminisanje nepravilnosti ovog tipa ostaje povelika obaveza. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Member
|
![]()
U mom slučaju, mislim da je to bilo kori?tenje stereo-widenera malo previ?e i da je to radilo onaj blentavi brum za kojim ide? tek kad stvar slu?a? malo glasnije...
Smanjio sam stereo ?irinu akustičnih gitara u miksu i klavire pomjerio malo prema sredini ( bit će da su i oni radili frevencijski nered) i sada je sve u redu... ![]() Hvala svima na odgovorima, mislim da je ovo vrlo korisna tema i da na ovakve stvari uvijek valja obratiti pozornost, i kao ?to ka?e Alfom , mnogo ljudi jo? uvijek zvuk slu?a preko nekih mono- uređaja , ?to onda itekako dolazi do izra?aja... |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
MAO
|
![]()
koliko ja znam, i vinili su stereo, a to ionako nema veze, jer većina radio i tv stanica na ovim prostorima ili emituje, ili se prima kao mono, tako da je itekako važno šta i za šta mixaš .
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Pro Member
|
![]()
naravno da su stereo! ali ih ne rezu ukoliko nisu mono kompatibilni, a ni mastering za vynil nece da urade ako nisu, zato sam rekao.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Senior Member
|
![]()
Npr. meni je jedna TV stanica izricito trazila mono snimak pesme koji bi meni bio totalno neupotrebljiv zbog nekih instrumenata koje sam zeleo "presiroko" i upadali u kontra fazu i totalnu ne-mono-kompatibilnost.
Ubih se da mix dovedem do zeljenog ishoda ali nisam uspeo da dobijem mono-kompatibilnost i "presiroke" zeljene instrumente. Tada se upitah pa sta mi to onda radimo kad TV stanice (odredjena) pusta samo mono snimke. Resenje: promenili smo TV stanicu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Pro Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
MAO
|
![]()
i to ne hvataju sabrani mono, nego jedan od dva kanala sterea, koji im zapadne po proizvođaču. Pa vi još jednom razmislite šta puštate u etar.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Moderator
|
![]()
zashto bi?
lemilica, levi prevezu na desni, il obrnuto (ovisno od noge na koju su ustali taj dan) i to je to.. |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Problem Sa Miks Daunom | sepsa | Audio Software | 26 | 20-03-2009 08:48 PM |