Go Back   Rumski Forum > Audio produkcija > Audio Produkcija - Tehnike

Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 17-12-2008, 05:47 AM   #1
Mika Technika
Pro Member

Mika Technika's Avatar

Default Re: Miks u kontrafazi?

ukoliko neces rezati na vynil, onda nemoj ni da brines o kontrafazi.. danas su uredjaji stereo, tako da sve ce se cuti koliko god da je u kontrafazi
Mika Technika is offline   Reply With Quote
Old 17-12-2008, 06:49 AM   #2
alfom
Pro Member

alfom's Avatar

Jeste finalni, izvezeni *.wav. Ali, dok dođe? do gotovog mixa, ima? hrpu trakova koji se mogu dobrano isponi?tavati.
Ne treba zaboraviti makar na to da je većina TV aparata, koji su u upotrebi i dalje u mono tehnici. Probaj reproducirati takav izvoz na TV (?to ponekad uradim radi stvarne probe, a ne samo praćenjem pokazivača ili stiskanjem dugmića : mono / stereo u editoru). Jo? uvijek pa?nja na ovo i eliminisanje nepravilnosti ovog tipa ostaje povelika obaveza.
alfom is offline   Reply With Quote
Old 17-12-2008, 10:02 AM   #3
newbieOP
Member

U mom slučaju, mislim da je to bilo kori?tenje stereo-widenera malo previ?e i da je to radilo onaj blentavi brum za kojim ide? tek kad stvar slu?a? malo glasnije...
Smanjio sam stereo ?irinu akustičnih gitara u miksu i klavire pomjerio malo prema sredini ( bit će da su i oni radili frevencijski nered) i sada je sve u redu...
Hvala svima na odgovorima, mislim da je ovo vrlo korisna tema i da na ovakve stvari uvijek valja obratiti pozornost, i kao ?to ka?e Alfom , mnogo ljudi jo? uvijek zvuk slu?a preko nekih mono- uređaja , ?to onda itekako dolazi do izra?aja...
newbieOP is offline   Reply With Quote
Old 17-12-2008, 10:39 AM   #4
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

Quote:
Originally Posted by Mika Technika View Post
ukoliko neces rezati na vynil, onda nemoj ni da brines o kontrafazi.. danas su uredjaji stereo, tako da sve ce se cuti koliko god da je u kontrafazi
koliko ja znam, i vinili su stereo, a to ionako nema veze, jer većina radio i tv stanica na ovim prostorima ili emituje, ili se prima kao mono, tako da je itekako važno šta i za šta mixaš .
Arthur is offline   Reply With Quote
Old 17-12-2008, 12:37 PM   #5
Mika Technika
Pro Member

Mika Technika's Avatar

Quote:
Originally Posted by Arthur View Post
koliko ja znam, i vinili su stereo, a to ionako nema veze, jer većina radio i tv stanica na ovim prostorima ili emituje, ili se prima kao mono, tako da je itekako va?no ?ta i za ?ta mixa? .
naravno da su stereo! ali ih ne rezu ukoliko nisu mono kompatibilni, a ni mastering za vynil nece da urade ako nisu, zato sam rekao.
Mika Technika is offline   Reply With Quote
Old 18-12-2008, 04:44 AM   #6
66musicman
Senior Member

66musicman's Avatar

Npr. meni je jedna TV stanica izricito trazila mono snimak pesme koji bi meni bio totalno neupotrebljiv zbog nekih instrumenata koje sam zeleo "presiroko" i upadali u kontra fazu i totalnu ne-mono-kompatibilnost.
Ubih se da mix dovedem do zeljenog ishoda ali nisam uspeo da dobijem mono-kompatibilnost i "presiroke" zeljene instrumente.
Tada se upitah pa sta mi to onda radimo kad TV stanice (odredjena) pusta samo mono snimke.
Resenje: promenili smo TV stanicu.
66musicman is offline   Reply With Quote
Old 18-12-2008, 06:25 AM   #7
alfom
Pro Member

alfom's Avatar

Quote:
Originally Posted by 66musicman View Post
Resenje: promenili smo TV stanicu.
... čiji signal i dalje hvataju mono televizori.
alfom is offline   Reply With Quote
Old 18-12-2008, 02:05 PM   #8
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

i to ne hvataju sabrani mono, nego jedan od dva kanala sterea, koji im zapadne po proizvođaču. Pa vi još jednom razmislite šta puštate u etar.
Arthur is offline   Reply With Quote
Old 18-12-2008, 03:39 PM   #9
HeatMan
Moderator

HeatMan's Avatar

zashto bi?

lemilica, levi prevezu na desni, il obrnuto (ovisno od noge na koju su ustali taj dan) i to je to..
HeatMan is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules