|
Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#41 |
Pro Member
|
![]()
Boggy, PoZzzz.
Jeste, to je tako kako si napisao. Ali, za nas koji nemamo ama ba? nikakve uslove i ne mo?emo si priu?titi bolje, da li ovaj ARC ima ikakvu upotrebnu te?inu? Onako kako sam napisao gore : makar za bolje demose? Inače, ova cijela papazjanija je za mene lično nu?no zlo. Dok se muzika pisala, a na drugim mjestima snimala i producirala, bilo je sasvim drugačije. Neću nikako reći da ovo za određen broj ljudi (u koje ubrajam i sebe) nije lak?e od poznavanja velikog broja instrumenata i raspisivanja aran?mana za svaku pjesmu ; ovo je daleko lak?e, jer se ujedno mo?e i čuti i napraviti ?eljena korekcija (mislim na arr. dio posla). Međutim, ostaje dio koji većina nas (a najče?će radi nekvaliteta radnih prostora) ne mo?e postići - kvalitet sounda. Ja sam od toga odustao poodavno. Ali, kod kuće se mo?e uraditi mnogo ?ta : midi 'raspis', demo mix, i sl. Zato i postavih ono pitanje gore : "Vrijedi li ičemu, ...". Hvala za odgovor i jo? jedan PoZzzz. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#42 | |
Moderator
|
![]() Quote:
pozdrav bogi
![]() |
![]() |
#43 |
Junior Member
|
![]()
Naravno, akusticni tretman i dobro pozicionirani zvucnici u prostoru su sveto pismo. Buduci da nemam orginalan mikrofon ne bi bilo fer da ocjenjujem program i tesko mi je reci u kojoj mjeri je program ucinkovit, u svakom slucaju sa ECM nije.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#44 | ||
Moderator
|
![]() Quote:
Quote:
Zatim, deep u odzivu koji je nastao faznim "ponistavanjem" dolaznog i reflektovanog talasa, se ne moze korigovati nijednim ekvilajzerom, iako su "nacrtali" na sajtu da to njihova sprava "moze". Zasto ne moze? Pa zato sto kod faznog ponistavanja (kontra-faza) ma koliko pojacavali signal, on ce se i dalje ponistavati.... Drugim recima, nista vam nece pomoci ni originalni mikrofon! Razlike ce biti u okviru +/- 1.5dB... ako pricamo o "neoriginalnim" mernim mikrofonima (Earthworks M30 i skuplji), ali ovo sto se pominje na RealTraps sajtu nije uopste taj opseg razlika.... nego kud i kamo veci... znaci... nije do mikrofona! pozdrav bogi p.s. Na Real Traps sajtu je studija bazirana na softveru sa originalnim mikrofonom... ako zelite da citate.... sve pise.
![]() |
![]() |
#45 |
Junior Member
|
![]()
Ok, ali koliko sam shvatio program ne mjenja samo jacinu signala nego mijenja i prilagodjava i fazu vec u reproduciranom signalu, ili?
Jedno glupo pitanje, zasto je Ethan stavio dva mikrofona jedan na drugi, odnosno tako blizu u mjerenju? Last edited by Pule; 15-12-2008 at 05:19 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#46 | ||
Moderator
|
![]() Quote:
Kako ce doticni FIR filter da promeni geometriju prostorije i objekata u njoj, koja utice na fazu (kasnjenjem) reflektovanog talasa... koji u ovom slucaju pravi problem... da li se na to moze uticati samo promenom reprodukovanog signala? Nije ovde problem sa FIR filtrom, nego je problem u polju primene, i nacinu koriscenja. Quote:
Tako postavljeni mikrofoni imaju minimum uticaja jedan na drugi, a priblizno mere u istoj tachci u prostoru pozdrav bogi
![]() |
![]() |
#47 |
Moderator
|
![]()
Evo koga bas Zanima i vlada engleskim jezikom neka malo prelista ove Stranice.
http://www.gearslutz.com/board/bass-...yone-help.html http://www.gearslutz.com/board/so-mu...-software.html Pozz Denis |
![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Moderator
|
![]()
E ovako
taman sam pricao za jednim mojim prijatelem od koga ja kupujem tecniku. Dobit cu to ARC za 10 dana na probu. i intenzivno cu se ja sam tim konfrontirati. Znam da se fizika nemoze zajebati ali eto. Javim se opet vezano za ovo. Pozz Denis |
![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Junior Member
|
![]()
Super, bas me zanima.
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
IK Multimedia T-RackS 3 | Mika Technika | Audio Software | 64 | 26-01-2009 03:17 PM |
:: Sta sprema IK Multimedia? :: | lesha | Audio Software | 4 | 19-10-2005 02:39 AM |