|
Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#31 | |
Moderator
|
![]() Quote:
Nije rjec kolko je tocan mikrofon i graf njegov, Prica je o karaketristici Mikrofona. Ako pricamo o mikrofonu za mjerenje onda ti treba Karakteristika Kugla [IMG]file:///C:/DOKUME%7E1/Denis/LOKALE%7E1/Temp/moz-screenshot.jpg[/IMG] Ljevo kugla desno Bubreg Pozz Denis |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Pro Member
|
![]()
@ Dema
Gdje si to pročitao? Ne?to nisam ubijeđen da njihov originalni mic ima 'kugla' karakteristiku. |
![]() |
![]() |
![]() |
#33 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
Last edited by Pule; 15-12-2008 at 08:21 AM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Pro Member
|
![]()
@ Pule
Eto, prema katalogu, Rode NT2-a ima tu karakteristiku na 250, 1000 i 4000 Hz (tako ispitivano). Nisam njega koristio jer ima veliku dijafragmu. Ali, ?ta misli?? Ne znam da iko od nas ima onaj originalni mic. Mislim da je neko gore napisao da je koristio čak 'obični' dinamički mic. PoZzzz. |
![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Junior Member
|
![]()
A bolje i to iako bi trebao imati real pressure omni free field mic a ne LD mic sa 2 membrane i promjenjivim karakteristikama preko switcha i sa difuse field ili presence efektom.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#36 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Hvala. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Junior Member
|
![]()
Probao sam bas jucer ARC sa ECM8000. U studiju imam BM6A, dobro postavljene u tretiranom prostoru. U basu je izravnao situaciju ali mi je i "ispravio" rupe na 2kHz i izmedju 10-20 kHz kojih nema. Zvuk je zbog toga postao malko midlast i nerealan. Pokusao sam mjeriti i doma u drugim uvjetima, (ProAc 1SC povezan na Quadov izlaz) ponovno ista stvar i ispravljanje na ova dva podrucja koja su u redu. Bit ce da mu ne odgovara drugi mic.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Pro Member
|
![]()
Sigurno mu ne odgovara. A pitanje je koliki je posao negdje izvršiti kontrolu drugim uređajima (kao što ima Boggy npr.) pa napraviti komparacije. A isto tako je pitanje i da li bi takav posao bio uspješan i koristan za neke druge uslove.
U svakom slučaju, ne mogu reći da mi ne pravi određene korekcije na bolje. Čak štaviše - mislim da sam prodisao. Ali je isto tako sigurno da je to još uvijek daleko od onoga što bi trebalo biti. Na kraju krajeva, u kojekakvim stanarskim i podstanarskim uslovima se ne mogu očekivati amer-production rezultati. Ja sam lično zadovoljan kad mogu uraditi solidan demo nivo, jer u stvari i radim muziku, tekstove, aranžmane, trakove, a ne final. Taj soft - sistem je sigurno dobar. Ako njihov mic nije skup (ali tada treba kupiti i cijeli paket), sigurno ga vrijedi imati. Pa ne samo za kućne uslove (iako piše da mu je to glavna namjena), jer nisu valjda pravili paket koji se ne može koristiti u profi studijima, ili za tretiranje prostora tipa disco clubova i drugih prostora gdje je mjuza 'glavna'. |
![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Moderator
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Moderator
|
![]()
Ne razumem bas, zasto je ova tema u "Produkcija i Tehnike Postprodukcije", ali dobro.
Da ne bi ponovo ponavljao ono sto sam vec napisao... evo sada drugog izvora: http://www.realtraps.com/art_audyssey.htm Vec godinama ljudi pokusavaju da "izmisle" algoritam/spravu koja ce uneti "red" u odzivu u netretiranom ili polutretiranom prostoru, skoro "magijom"... ne zato sto je to odmah moguce, nego zato sto postoji ogromna potreba za jeftinim resenjem, posto je ozbiljan akusticki tretman nedostizan za ljude sa malim prihodima. Tehnicka "podloga" za razvoj ovog softvera je merenje mikrofonom (ne i slusanje!), i sposobnost FIR filtra da "poravna" odziv u tachci u prostoru gde je merenje izvrseno. Osnovni motor pokretac cele ove papazjanije je nepoznavanje elementarnih akustickih pojava i psihoakustike, i JASNA vizija moguce dobre zarade... nadam se da ste svesni koliko patentirani algoritam koji bi ovo uspesno radio moze doneti prihoda izumitelju.... za sada, "izumitelji" prihode dobijaju od neuspelih pokusaja... ali to je cena razvoja ![]() Na zalost, ili na srecu, koliko znam, najdalje je dogurao Lake Audio, ali samo za koncertne dvorane (live u sirem smislu). Nesto su sada sklonili proizvode, ima samo portal stranica, kupio ih je pre neku godinu Dolby Labs... http://www.dolby.com/professional/live_sound/index.html ima zanimljivih tekstova, ali daleko od svakog spektakla koje mozete videti na ovim drugim sajtovima. Postoji i Meyer Sound SIM3 http://www.meyersound.com/sim3/ koji se koristi za slicne namene, barem za merenja... Sve su to uredjaji koji su ozbiljno napravljeni... ali nisu svemoguci ... Prvo i najvaznije, nema "wizard" moda, nema "auto correction"... itd... zahteva se da njima barata iskusan operater... zasto? Paaa zato sto CAK ni te sprave nisu toliko svemoguce da bi mogle sve same da urade... Jedno je sigurno, ako ste proizvodjac, a nemate ideja sta bi pravili, a pravili bi nesto sto ljudi sigurno traze, onda je dobro praviti room-correction software... jedino ne smete da odgovarate na smislena pitanja iskusnijih korisnika, jer nemate odgovor na njih, odnosno imate, ali bi morali da priznate da prodajete maglu... cak i pored toga, imacete dovoljno sledbenika i vernika za ozbiljnu svadju i prepucavanje na belosvetskim forumima. Pri tom, dok god bude "armije" neiskusnih klijenata kojima ce ova tematika biti zanimljiva, zato sto je nekako, laka, dostupna, jeftinija i odmah time "istinitija" od ostalih "alternativa" ("mora" biti, jer su ostale nedostizne)... bice ovakvih proizvoda, a ako ih (slucajno) ne bude bilo... pa neko ce ih vec napraviti... armija ceka da potrosi novce "u vetar", zato sto to "mora da moze nekako jeftinije..." tako je demokraCki odluceno! ![]() pozdrav bogi
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
IK Multimedia T-RackS 3 | Mika Technika | Audio Software | 64 | 26-01-2009 03:17 PM |
:: Sta sprema IK Multimedia? :: | lesha | Audio Software | 4 | 19-10-2005 02:39 AM |