|
Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#11 |
Banned
|
![]()
Možda može "umešnije".....al to "lepše" mi baš nije na mjestu...mene lično nikad nije facniniralo to da li gitarista ima fakultet ili ne...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Vic je u tome ?to je prisiljen koketirati sa publikom, pa počesto ispadne kao vodvilj glumac. Ja to razumijem. Nije on jedini koji je morao pasti na te grane. Mnogi velikani u pro?lih 50 godina su se morali tako pona?ati. A njemu je te?e jer je instrumentalista. Opet, ne pona?a se kako se pona?ao npr. D?eri Li da bi pre?ivio. Mislim da ni ova dvojica ne zarađuju mnogo - bar ne koliko bi se mnogima za tu stručnost činilo da zarađuju. @ opustenzy - ?ta si mislio sa ovim linkom ?to si dao ? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Naravno, škole su i te kako potrebne. Ali, kao i u svakom poslu, samo da bi se savladale osnove i dao osnovni kalup za dalje. A to dalje je vrlo za 1,2,3 stvarka ![]() A samo kad se sjetim onog, mislim, Benija (klavirista) iz Abba-e! Čovjek samouk. A, bar tada se nisam naslušao ljepših harmonijskih rješenja, u tom žanru, nego kad je ABBA bila aktivna. Last edited by alfom; 13-12-2008 at 10:03 AM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
He, he, ... Kad neko ima ČĆPŠšpćčžđŽĐ, a neko to mijenja sa 'c', ili se miješaju eng. i naši izrazi, ... , pa se dogodi dump. Sorry, još jednom. ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Banned
|
![]()
Pa, naravno....daleko bilo da oću da kažem da su škole nepotrebne...ali, ipak nisu od suštinske važnosti za bilo koju umjetnost...al dobro..
Molim te, poslušaj pažljivije ovoga Nauda...poslušaj mu i druge klipove...ima ovaj još nešto osim vrhunske tehnike...zato sam ga i izdvojio ovako...a znam ja da ima bezbroj vrhunskih gitarista koji nemaju "to".... |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Pro Member
|
![]()
Meni se veoma, u jednoj emisiji, svidio i prvi Stingov gitarista : mislim da je tada radio 'Police'.
Ja sam i mislio na tehniku. Gitaru sam ostavio ddaaavvvnnnooo. Mo?da da je nisam uzeo u ruke i vi?e od 20 godina. Ali, nisam zaboravio ?ta je 'zdrav' gitarista. A mnogo budala?tina po pitanju nedostizanja tehnike čine i ovi procesori na el. git. Sin od moje sestre je prije tri godine bio prvak BiH na takmičenju ?kolovanih gitarista u svojoj klasi. Onda se vatio el.git. i procesora i pobudalio za Stivijem i onim ćelom - amerima. Međutim, kada sam trebao ne?to snimiti, natjerao sam ga da mi prvo odsvira clean, to ?to je trebao odraditi. Istog momenta sam odustao i natjerao ga da godinu dana svira skale, etide i ostale tehničke vje?be - isključivo clean, pa onda mo?e sa mnom bilo ?ta raditi. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() @ Batltazare, evo poslu?ao sam : The Sound of Silent. Ipak, ruku na srce, Tommy bi to vrhunski isharmonizirao. Bez ljutnje, ipak je ovaj tvoj i tehnički i po harmonizacijama daleko iza Tommy-ja. Ali, tvoj thread je svakako da se istaknu odlični detalji iz kojih se mo?e mnogo ?ta naučiti. Zato, nećemo postupiti kao neki tamo ![]() Last edited by alfom; 13-12-2008 at 10:27 AM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Moderator
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Moderator
|
![]()
nishta nishta.. preskochio sam taj post..
![]() pusa.. ![]() elem, sad neshto razmishljam.. evo gledao sam nauda kako svira "hotel california".. skidao sam nedavno melodiju i akorde, i ide H mol, Fis dur, Adur, Edur.. bla bla nije ni bitno.. sad sam svirao sve zajedno sa vokalnom melodijom, i jbg.. uz malo vezbe, odsvirao bih to kako valja.. al neshto razmishljam.. kolko god to bilo lepo i lepo zvuchalo, kolko morash biti smoren da skidash 300 pesama.. mislim, ja nemam zivaca ni za jednu... kakav god sluh imao, morash neko vreme potroshiti na to.. eto ja sam chitava 2 minuta potroshio na uklapanje akorada (akorda?) i melodije, i vec sam ispizdeo.. ok, ja imam kraci fitilj od vecine ljudi, al jebem ga.. nije mi neko zadovoljstvo, najiskrenije.. opet, svaka chast naudu i ostalima na svirci.. al ja ne vidim svrhu toga, najiskrenije.. jedna-dve ti povecaju kreativnost, ali 30 te ubije. poz |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Gitarista / 11 godina | DrumstickBass | Razno | 4 | 20-05-2009 09:40 AM |
Gitarista potreban | Orgasmatron | Kutak za glazbenike. kompozitore, tekstopisce, aran?ere... | 0 | 28-01-2009 12:37 AM |
Potrebna pomoc gitarista | darkstar | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 26 | 29-05-2007 08:59 AM |