Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Ostali muzički instrumenti i studijska oprema

Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 12-12-2008, 12:12 PM   #1
mandrak
Senior Member

mandrak's Avatar

Default Re: Upit iskusnijim kolegama...

Tascam 4800 je imao Skansi sa foruma i prodao jer je kupio neki drugi pult pa probaj njega pitat.
mandrak is offline   Reply With Quote
Old 13-12-2008, 07:54 AM   #2
opustenzy
Member

opustenzy's Avatar

@newbieOP - ne znam koliko znas o analogiji ali ako nisi upoznat sa tim nemoj da kupujes takve sprave, to je definitivno velika nauka. Digitalija je popularna i mnogo laksa za rad.
opustenzy is offline   Reply With Quote
Old 13-12-2008, 12:48 PM   #3
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

ne vidim šta je jednostavnije u digitaliji, naročito u digitalnim mixerima koji su često lavirint spram poštenog analognog
Arthur is offline   Reply With Quote
Old 13-12-2008, 01:42 PM   #4
Braca
Senior Member

Braca's Avatar

Mislim da ste izostavili jednu vaznu stvar koju je napomenuo, a to je da on zeli da stavi bend unutra i da ih snima sve odjednom. To je i moj san mada nemam adekvatnu prostoriju za ceo bend. Ako vec imas takav projektni zadatak i zellju, onda ti ja ne preporucujem uopste bilo koji digitalni mixer, ono sto ti preporucujem to je princip kompjuter, pristojna kartica, i najmanje 16 kanalni ad da konverter, onda ili neki pristojni analogni mixer najmanje 16 kanala, ili 16 pre ampova ali sto kvalitetnijih, stari mixeri to imaju i mozda mozes da nadjes za recimo 5.000 eura takav mixer, malo ga rekappiras i dobijes i pre ampove i pristojan eq, i auxe i naravno dobro sabiranje. E sad sto se tice pre ampova, sto vise razlicitih kvalitetnih- sa razlicitim karakterima (po mogucstvu i neki cevni kao i solid state), onda najmanje dva kvalitetna DI box, mada ozbiljni pre ampovi imaju i di box, i na kraju jedan pristojan set mikrofona po mogucstvu solid state, cevih i mozda jedan ribon. Ono sto je po meni najavaznije jeste soba za snimanje, set mikrofona sa pre ampovima (sto kvalitetnijih), i onda dobijes to sto trazis, da ces moci ceo bend da snimis. Po meni to itekako ima svojih cari, mislim da a ozbiljni svetski bendovi tako i rade, a posle nasnimavaju ako zele jos bolje rezultate, ali je sustina da uhvatis zvuk celog benda i njihovu ideju i energiju. Ja sam old fashion school, ali tako se radi i tako se dobijaju dobri rezultati. E sad naravno u sledecoj fazi mozes da ides na nekoliko hardverskih pristojnih kompresora, i mozda FX hardvera. To je moj predlog, i sam gradim jednu takvu kombinaciju, digitalno me interesuje samo u domenu snimaca i za editing, ali zvuk obavezno iz alanoligije i raznih tehnika i postavki mikrofona, ako imas sobu za snimanje od 60 kvadrata, onda ti ja u svakom slucaju to preporucujem.Ali hajde da cujemo i ostale forumase, ima raznih uglova gledanja. Da ne zelis ceo bend da snimas moj predlog bi bio puno jeftiniji.
Braca is offline   Reply With Quote
Old 13-12-2008, 02:35 PM   #5
opustenzy
Member

opustenzy's Avatar

Pogresno sam se izrazio. Hocu reci da je tesko ako ce uzme kompletno analognu opremu jer samo usnimavanje i mixanje u analogiji zahteva mnogo znanja i iskustva. Jer analogija ne znaci analogne sprave preko kojih se snima u komp i pravi se digitalija.
opustenzy is offline   Reply With Quote
Old 13-12-2008, 03:09 PM   #6
newbieOP
Member

Bog blagoslovio forum gdje ljudi pametno odgovaraju...hvala , ekipa! Dobro ste shvatili- nemam znanja ( zasad) da bih mogao snimati analogno, a isto tako volim old-scholl pristup svirci- da slo?im bubnjara u gluhu sobu, sebi razvučem Hammond i Rhodes, gitaristu u jedan kut, basistu u drugi i udri...
Mislim da je za početak najlak?a varijanta digitalni mixer, all in one, tako da imam sve u jednom, a najvi?e i znam raditi u Cubaseu sa raznim pluginovima... koliko sam imao prilike vidjeti, i digitalni mikseri slično funkcioniraju pa bih se tu vjerovatno najlak?e sna?ao...
Jo? sam vrlo mlad pa ima vremena za ''prave stvari'', jer da krenem s tom analogijom , ne bi mi bilo dosta ni 50 000? , jer sam manijak za zvukom i opremom...
Na?alost, nemam ni 60 kvadrata prostora, već 30-ak... uskoro krećem sa izgradnjom, i kako rekoh, kad sve zavr?im , mogu u početku maksimalno ulo?iti 6-7k?...
Zato sam i imao u vidu taj Tascam DM3200, ili , ako bude vi?e para DM 4800...
Ne pronalazim Skansija za kojeg ka?ete da je imao tog Tascama, ba? bi ga volio malo pitati kako funkcionira...
newbieOP is offline   Reply With Quote
Old 13-12-2008, 03:23 PM   #7
Maiv
Pro Member

Maiv's Avatar

Ja nisam bas upucen u digitalne miksere ali meni se ovo cini dobra varijanta:

http://www.thomann.de/de/yamaha_01v96_v2.htm

+

http://www.thomann.de/de/rme_digi_96...p_pcikarte.htm

mi smo imali tu kombinaciju na faksu i to je fino sljakalo...
Maiv is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules