Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > DSP forum

DSP forum DSP hardware & software, plug-in & host teme, ProTools, Creamware, UAD-1, TC Powercore.... diskusije, pitanja i razvoj

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 05-12-2008, 03:00 PM   #1
metalman
Junior Member

Default E-mu 1616 pci i 1820

Kratko pitanje, cini mi se da je 1616 zamijenio 1820 seriju, jeli su performanse i software identicne? koliko se cini na prvi mah... imam priliku kupiti za dobru cijenu 1820 pa me zanima da nije slucajno 1616 bolji, noviji software ili dsp? inace opticki malo mi je lijepsi 1820 jer je malo 'metallic', no to je manje bitno...

ps koliko sam shvatio oba imaju i dsp processing osim mixera ???
dakle trebali bi osim ugradenih pluginova preuzeti i razne nativne kao sto su
oxford itd...? koja iskustva imate sa dsp kapaitetom kada je e-mu u pitanju...
metalman is offline   Reply With Quote
Old 05-12-2008, 03:13 PM   #2
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

Default Re: E-mu 1616 pci i 1820

mislim da su to skoro identične karte, ništa nije novije ni na jednoj, osim što je 1616 usb model, što ima svojih prednosti i mana.
Arthur is offline   Reply With Quote
Old 05-12-2008, 03:18 PM   #3
shigumicu
Senior Member

shigumicu's Avatar

DSP je kod ovih kartica veoma slab, a efekti loseg kvaliteta.
shigumicu is offline   Reply With Quote
Old 05-12-2008, 03:21 PM   #4
alfom
Pro Member

alfom's Avatar

... i bio koliko-toliko upotrebljiv u vrijeme kada su izišle prve serije. Danas je to daleko od onog što većina od nas koristi.
Ponekad postavim, ako baš moram, neki reverb na vokal, kojega čuje pjevač za vrijeme snimanja, ali se ne usnimava u SxNu.
alfom is offline   Reply With Quote
Old 05-12-2008, 05:33 PM   #5
metalman
Junior Member

Ja sada radim sa yamahom dsp factory, dsp je vrlo mocan, skoro kao kod pulsara creamwareovoga danas soniccore, ali po vasem stavu mogao bi da ju zadrzim, ali driveri nisu bas updateani pa ne zelim da budu u sukobu sa emu, recimo da emu koristim za recording, onda bi u panelu trebao postaviti yamahu za default playback pa bi ona preuzela dsp load, bi li? i da li uopce kombinirati, gledao sam takoder maudio profire 610, koja mi se cini nema uopce dsp processor ali jako kvalitetan pre, bolji od jako hvaljenog emu preampa ??? da mozda idem u kombinaciju yamah - profire, a po vama koja bi komponeta osim rme imala sve sto ima ovaj emu a da je pritom i dsp dosta snazan, posto se po pitanju dsp svi sada grade samo na mix, a dsp preuzimaju thirdy partyes uad i ekipa, pa se izgleda ovim ostalima i ne isplati raditi neki poseban dsp...ispravite me ako se varam, sve daljne primjedbe su dobrodosle glede na to da se malo zurim, jer mi mic stoji vec godinu dana nov a da ga nisam ni isprobao, sramim se a opet bitan mi je midi koji kod yamaha steka jer je virtualni od mapple-a...nema ga na sebi inace...
metalman is offline   Reply With Quote
Old 05-12-2008, 11:05 PM   #6
akordeonista
Senior Member

Ja koristim Emu 1212m, ona ima isti mikser i procesor kao i pomenute karte. Jedina razlika izmedju njih je u broju ulaza, 1820 ima 2 ulaza vise od 1616. Inace, taj procesor je dosta koristan pri snimanju, kada se na slusalicama izvodjaca cuje recimo reverb a na snimku ga nema, tj. snimak je potpuno "suv".
Ako nemas potrebe za snimanjem sa vise ulaza odjednom, a realno govoreci to zahteva i ozbiljniju opremu, moj predlog je da pogledas malo neku audio kartu iz T.C.-ijeve Konnekt serije. Mislim da te karte nude dosta toga za ulozeni novac a sa njima dobijas i neke jako dobre efekte!
akordeonista is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules