Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Dizajn i konstrukcija studija

Dizajn i konstrukcija studija Diskusije i pomoc oko svih aspekata dizajna i konstrukcije kucnog/pro studija, gluve ili kontrolne sobe, tretman zidova i materijala...

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 04-12-2008, 12:42 AM   #41
"7"
Pro Member

"7"'s Avatar

Default Re: Studio u kuci

Quote:
Originally Posted by OFF View Post
Za sada imam dilemu oko obrade (bojenje ili presvlacenje tkaninom) OSB ploca...
Javice se vec Boggy ili neko drugi... ali mislim da ne treba da ide tkanina (pretpostavljam mikrofiber) preko osb-a posto ce ubiti neke frekvencije koje treba da se odbiju od osb-a...

Pozz
Old 04-12-2008, 01:02 AM   #42
zvincic
Pro Member

zvincic's Avatar

Quote:
Nasao sam i ciglu, a definitivno cu medjuprostor popuniti peskom jer je to investicija od 10e, bukvalno (1/2 m3 peska).

pazi da ga DOBRO osusis...da nebi kasnije bilo
Old 04-12-2008, 05:18 AM   #43
boggy
Moderator

boggy's Avatar

Quote:
Originally Posted by "7" View Post
Javice se vec Boggy ili neko drugi... ali mislim da ne treba da ide tkanina (pretpostavljam mikrofiber) preko osb-a posto ce ubiti neke frekvencije koje treba da se odbiju od osb-a...

Pozz
To je stvar izbora finansijera i/ili vlasnika... odnosno da li mu je bitniji "izgled"...
Svejedno, hvala sto si se ukljucio.

Quote:
Originally Posted by zvincic View Post
pazi da ga DOBRO osusis...da nebi kasnije bilo
da... da.. i treba paziti da se kasnije ne shtemuje rupa kroz taj zid za multicore... ili sta vec...

pozdrav

bogi

--"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded)
boggy is offline   Reply With Quote
Old 04-12-2008, 10:42 AM   #44
OFF
Pro Member

OFF's Avatar

Quote:
Originally Posted by boggy View Post
da... da.. i treba paziti da se kasnije ne shtemuje rupa kroz taj zid za multicore... ili sta vec...

pozdrav

bogi
Da i o tome sam razmisljao......

Mozda je resenje da sad provucem multicore, i da ga zazidam?
Old 04-12-2008, 10:58 AM   #45
NLP
Moderator

NLP's Avatar

Ja sam odlupetao svoje
Ali daj posle stavi akustičke meritve kontrolke i live rooma pa da vidimo ?ta si uspio!
To nikome nekako ne ide... neče...
Svu sreču!

Nenad Patkovic
https://www.facebook.com/NedPat34
https://www.facebook.com/aeracoustics
www.aer-acoustics.com
http://www.distopiksound.com/
https://mixanalog.com
NLP is offline   Reply With Quote
Old 04-12-2008, 11:04 AM   #46
boggy
Moderator

boggy's Avatar

Quote:
Da i o tome sam razmisljao......

Mozda je resenje da sad provucem multicore, i da ga zazidam?
Hm... pa ne... kako ces menjati multicore kad ti rikne i poslednja "rezervna" parica? Kako ces dodati jos koji kabl... zaboravio si ... recimo.. video komunikaciju... sta god... uvek se nesto zaboravi...

U tom smislu ovo mi pade na pamet:
Kazi majstoru da ti ostavi rupu od "pola cigle" u oba zida, na istom pravcu, blizu poda, ili gde vec treba, pri dnu... ozida se recimo pola metra visine i pusti da se osusi... sutradan se provuce ?50 kanalizaciona cev (ili veca, ako treba vise kablova) i supljina oko nje u oba zida se zadihtuje poliuretanskom penom... posle, kad se i to osusi... odsece se suvisna pur pena... (i unutra, posto je zid plitak, moze se dohvatiti) zatim... moze da se napuni ozidani deo zida peskom... i odmah nastavi zidanje i punjenje do kraja...

Na ovaj nacin se obezbedjuje da tokom susenja zida i vibracija, dihtovanje oko cevi ostane postojano... tu cev i ono sto izadje iz nje pokrivas akustickim tretmanom... prostor oko multicore-a u cevi moras zadihtovati takodje azmafonom, recimo, ili cim god... moze i sundjer... da bi kasnije mogao da izvuces multicore ako treba da ga promenis.... ali ne sme da "curi" kroz tu cev

Zidaj te zidove u malim koracima, inace... posavetuj se sa majstorom... ne moze se klasicnim brzim zidanjem i punjenjem peskom obezbediti da se to kasnije mozda sve urusi (u nekom srednje strasnom scenariju moze da se pojavi trbuh)... zbog tezine peska... nije isto kao onaj shvapski blok... koji ima u sebi rupe za pesak, pa sam blok drzi taj pesak a ne svez malter i dve odvojene naspramne cigle (u okviru veceg zida od tih cigala).

Zato... najbolje se konsultuj sa zidarom, nadam se da je ikada to radio... a jos vise se nadam da je bar iskusan i oprezan.

pozdrav

bogi

--"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded)
Old 04-12-2008, 11:19 AM   #47
OFF
Pro Member

OFF's Avatar

Bogi, hvala puno
Old 04-12-2008, 11:31 AM   #48
OFF
Pro Member

OFF's Avatar

Quote:
Originally Posted by NLP View Post
Ja sam odlupetao svoje
Ali daj posle stavi akustičke meritve kontrolke i live rooma pa da vidimo ?ta si uspio!
To nikome nekako ne ide... neče...
Svu sreču!
Obavezno.
odradicu i merenja, a i fotografije ce pratiti ceo tok radova
Old 04-12-2008, 11:53 AM   #49
boggy
Moderator

boggy's Avatar

Quote:
Obavezno.
......... a i fotografije ce pratiti ceo tok radova
Fotografije kao fotografije su odlicna informacija za one koji se mozda prvi put susrecu sa nekim tehnickim stvarima u izgradnji studija... ali...

Ne bi bilo lose, ako ti to ne predstavlja preveliki problem... da vodis neku evidenciju o utrosenim covek-satima ili covek-danima ( broj ljudi puta sat ili dan rada) na izgradnji studija ... iz faze u fazu (nije lose da to imas za ubuduce) ... a clanovima ovde bacis neke okvirne informacije o tome... kad budes spustao slike... (pa svako neka racuna prema ceni dnevnica u svom kraju)

Pri tom, racunaj i vreme i trud koji su ulozili tvoji ukucani, zajedno sa tobom... iako svi to "zanemaruju"... ta aktivnost postoji i mora se uracunati...

Grubi utrosak i cene materijala su takodje zanimljivi po mom misljenju .... nabavljaces ga, imaces poznat utrosak, i cene....

Jasno mi je da od tebe licno mozda trazim previse... ali mi se prichinjava da neiskusniji clanovi foruma imaju preterano optimisticku ad-hoc "viziju" o ceni izgradnje studija, ili barem ateljea.... tako da, uz prilozene fotografije, moze biti jos veoma korisnih informacija...

Da budem jasan, ne zanimaju mene licno te informacije...

Ako imas teskobu da iznosis te informacije javno.... razumecu. Studio je tvoj, radis/projektujes/skiciras sam za sebe, pa ti je lakse da o tome odlucujes u svoje ime.

pozdrav

bogi

Old 04-12-2008, 10:05 PM   #50
OFF
Pro Member

OFF's Avatar

Ne, apsolutno mi nece biti tesko da stavim sve na papir i okacim ovde.

Stavljacu i po etapama, a na kraju cu izvesti i total zbir. Takodje, navescu i usluge koje cu dobiti besplatno (ruke) a pored toga njihovu okvirnu cenu kad se placaju

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules