Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Dizajn i konstrukcija studija

Dizajn i konstrukcija studija Diskusije i pomoc oko svih aspekata dizajna i konstrukcije kucnog/pro studija, gluve ili kontrolne sobe, tretman zidova i materijala...

Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
Old 02-12-2008, 12:09 AM   #22
OFF
Pro Member

OFF's Avatar

Default Re: Studio u kuci

Evo da nastavim.
Odvojio sam samo studio (bez rezije i ostalih prostorija). Ponovo sam premerio, i nasao par gresaka u prethodnim merenjima (brzopletost), tako da su dimenzije nesto manje. ]

Elem, ono sto je izvesno, je postojanje paravana (vec ucrtani) na velikoj prostoriji, jer oni moraju da zatvore velika garazna vrata koja ne smem da zazidam. Takodje, postojace paravani (nisam ucrtao zbog preglednosti) izmedju vece i manje sobe.

Paravan - 10 ili 12 cm guste min vude u drvenom ramu sa ledjima od OSB ili nekog tezeg materiala (ako budem mogao da pomeram), ukupna debljina oko 22cm

Plafon- u velikoj prostoriji bi mogao da bude lamperija (koju imam). U manjoj je ne bih stavljao, jer mi treba malo mrtviji prostor. Verovatno bi u manjoj prostoriji isao 4cm azmafon za konstrukciju, i prekriven platnom.

Pod - velika prostorija, samo neki bolji tepih (znam da nije dobro resenje, ali mora tako)
- mala - dascani pod, mozda i parket

kada sve to zavrsim, ostace mi nekoliko m2 lamperije (ne znam precizno, koliko ce moci da se iskoristi za plafon i koliki ce otpad biti), i neka korektna 4 postojeca paravana koji se mogu kaciti na zid (azmafon, ploca, azmafon) ukupne povrsine oko 8m2

Voleo bih da cujem neke komentare, kritike, sugestije, na ovu fazu. Sta je to sto jos moram da uradim u startu (bas trapovi?) . Generalno, planiram da shtimujem prostoriju 'na uvo' .... dovedem bubanj, pa udri, pa dodavanje ili oduzimanje paravana i sl. Nije neki volumen prostora spektakularan, ali bolji nemam

Edit/

crvena soba je medju prostor, izmedju rezije i male sobe za snimanje. Malo sam je povecao na ustrb male sobe, tu planiram staviti mali shank i 2 barske stolice....nek se nadje
Attached Images

Last edited by OFF; 02-12-2008 at 12:20 AM.
OFF is offline   Reply With Quote

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules