Go Back   Rumski Forum > Audio produkcija > Produkcija Elektronske Muzike

Produkcija Elektronske Muzike Sve sto vas interesuje u vezi produkcije elektronske muzike, modernih zanrova i pravaca:

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 01-12-2008, 06:12 PM   #31
SumAnuT
Pro Member

SumAnuT's Avatar

Default Re: nojz.

Quote:
Originally Posted by Lag View Post
ko je, gari, rekao da ste vi sad retosi jer ne uzhivate?
samo mi je glupavo da se smejete na rachun nekih koji se bave nechim ozbiljnim, shto ima smisla i priznato je u svetu kao vrsta umetnosti.
Moras priznati da je fazon sa formulom oprao
SumAnuT is offline   Reply With Quote
Old 01-12-2008, 06:26 PM   #32
Lag
Moderator

Lag's Avatar

Quote:
Originally Posted by Mika Technika View Post
lagani brate kakva je to umetnost? i sto se ne bih smejao, sta kao ako je svet rekao da je to kull, meni odma mora biti kull i da se lozim na gluposti(nikad vidjeno vecoj). svet je rekao i da je britni kull, vidi sta diskova prodaje, pa ja sad moram da budem u tom kolu ako hocu da budem kul i umetnik.. noise je jedno veliko sranje, za one koji ne znaju da rade ziku, tako ja vidim taj pravac i tesko da ce mi se ikada promenuti misljenje o toj nazovi "muzici".
isto tako neko misli o autechre gantz graf
za neupucene
http://www.youtube.com/watch?v=s4ZwTUUue1w
ajde, po chemu je gantz graf umetnost a muzika iz prvog posta nije?

a kako je holzplatten muzika? sve je u detune-u tj dishamorniji.

Quote:
i sto se ne bih smejao, sta kao ako je svet rekao da je to kull, meni odma mora biti kull i da se lozim na gluposti(nikad vidjeno vecoj). svet je rekao i da je britni kull, vidi sta diskova prodaje, pa ja sad moram da budem u tom kolu ako hocu da budem kul i umetnik..
a ja gore objasnio vec sumanutom, ali pobedi ti mene mika ubitachnim argumentom
Old 01-12-2008, 06:32 PM   #33
Mika Technika
Pro Member

Mika Technika's Avatar

u gantz grafu ima ritmika, melodija, nije bitno da li je u disharmoniji ili nije, nije u prazno zujanje i buka koja nema smisla, vec lepo cujes i skontas neke stvari, ne na prvo ali na drugo mozda trece slusanje, nisi mi jasan sa pitanjem za holzplaten i kakve veze ima ovo sa noise "muzikom" tamo nema nicega a ovde na ae i na hlz ima mnogo toga da se uci i da se sazreva kad je u pitanju programiranje, i siteza itd. a noise te ne uci nicemu sem da se majmunises sa jeftinim mixerom koji ces ubosti naopako i tako se praviti vazan klincima koji nemaju pojma sta radis.
Mika Technika is offline   Reply With Quote
Old 01-12-2008, 06:37 PM   #34
Lag
Moderator

Lag's Avatar

u ganc grafu ima ritmika koja nema formu, a u gomili nojz pesama ima ritmike koja ima formu
eto. tim rezonovanjem je nojz muzika a gantz graf je proseravanje za klince koji ne znaju shta autechre radi
ima i u jednoj od 8 pesama od garija iz prvog posta jedan lup u pesmi. jel to onda muzika? ima i ritmiku ima i melodiju chujesh neshto. mozhda ne na prvi put, mozhda ne na drugi.

daj mi definiciju umetnosti mika.
Old 01-12-2008, 06:42 PM   #35
Mika Technika
Pro Member

Mika Technika's Avatar

ahahahahahahaha sto bih ti ja davao definiciju bilo cega, i cemu ta definicija, kad na kraju i od proseravanja nastane umetnost meni ta fora etiketiranja ide na kur*c.. tako da pitaj nekog drugog, ja ne poznajem nikakvu umetnost.. a ako bih bas morao da pojasnjavam(dajem intervju za novine :koma, rekao bih ukratko: poslusajte sta autechre radi sa fm sintezom i cucete umetnost.

evo i primer fm: http://www.youtube.com/watch?v=OuK7NStpULc

Last edited by Mika Technika; 01-12-2008 at 06:48 PM.
Old 01-12-2008, 07:22 PM   #36
Mika Technika
Pro Member

Mika Technika's Avatar

evo jedna fm sinteza domaca, monomachine + machinedrum, sad sklepao na brzinu, nista nije editovano(za one koji su perfekcionisti ) snimnjeno direktno u wavelab, eto

http://www.fileden.com/files/2008/9/.../cf%20esfc.mp3
Old 01-12-2008, 07:55 PM   #37
SumAnuT
Pro Member

SumAnuT's Avatar

Muzika se stvara promenama ritma, dinamike, frekvencije i boje zvuka.
Postoje zvukovi sa kontinualnim spektrom, koji imaju sve frekvencije izmedju najvise i najnize (sumovi) kao i zvukovi sa linijskim spektrom, koji imaju osnovnu frekvenciju i harmonike na 2x, 3x, 56x od te frekvencije, sto zvuku daje odredjenu boju.

Najrazlicitije vrste udaraca, od bubnjeva pa na dalje, imaju kontinualan spektar, tj to su sumovi, a svi zvukovi proizvedeni na instrumentima su zvukovi sa linijskim spektrom i imaju odredjenu notu.

Kombinovajem ovih zvukova, kao i promenama dinamike, ritma, frekvencije i boje zvuka, stvara se muzika.
Govor takokdje, suglasnici su sumovi, samoglasnici su sa linijskim spektrom i kombinovanjem svega toga i menjanjem dinamike, ritma, melodije i boje mi stvaramo govor.

U onome sto si ti postavio, nema promene nota, jel ne postoje zvukovi sa linijskim spektrom, ritam ne postoji, mozda postoje neki aritmicni oblici ali to opet nije ritam, postoji samo jedan od elemenata muzike, a to je boja zvuka.

Slusati aritmicnu i besmislenu promenu boje zvuka je meni licno zamorno, smatrao to neko umetnoscu ili ne.
Old 01-12-2008, 07:58 PM   #38
Mika Technika
Pro Member

Mika Technika's Avatar

znaci tvoj zakljucak je, da elektronsku muziku ne treba slusati jer se menja samo boja zvuka?
Old 01-12-2008, 08:09 PM   #39
SumAnuT
Pro Member

SumAnuT's Avatar

Quote:
lagani brate kakva je to umetnost? i sto se ne bih smejao, sta kao ako je svet rekao da je to kull, meni odma mora biti kull i da se lozim na gluposti(nikad vidjeno vecoj). svet je rekao i da je britni kull, vidi sta diskova prodaje, pa ja sad moram da budem u tom kolu ako hocu da budem kul i umetnik.. noise je jedno veliko sranje, za one koji ne znaju da rade ziku, tako ja vidim taj pravac i tesko da ce mi se ikada promenuti misljenje o toj nazovi "muzici".
A pazi stoji da ako nam se ne svidja nemamo sta da trazimo na ovoj temi, mogli smo da iskuliramo da on prica sam sa sobom i to je to, ali ste vi pokrenuli zajebanciju koja je bila bas smesna, pa je odatle sve i krenulo

Bitno je da se mi nasmejasmo, a nece propasti ova umetnost radi nas "par" sto to ne kapiramo ...
Old 01-12-2008, 08:14 PM   #40
SumAnuT
Pro Member

SumAnuT's Avatar

Quote:
znaci tvoj zakljucak je, da elektronsku muziku ne treba slusati jer se menja samo boja zvuka?

Ne.
U elektronici imas i udaraljke (kick, hats ...), i zvukove sa linijskim spektrom (bass, lead ...), i sumove, ali u nojzu koliko vidim nema, ima samo promena boje suma, a to je cini mi se premalo da bi se nesto okarakterisalo kao muzika ...

Pod dva, ne odredjuejem ja sta treba slusati ili ne, vec ako smo vec krenuli da razmisljamo o tome, to je neko moje razmisljanje na temu, da li je nojz muzika ili ne, i zasto.

Last edited by SumAnuT; 01-12-2008 at 08:18 PM.
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules