|
Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#6 |
Moderator
|
![]()
Pridruzujem se cestitkama!
![]() ![]() Elem, posto sam i sam (bio?) jedan od zainteresovanih za spravu, a imao i priliku da je u opstoj guzvi i probam na 5min (doduse ne ovaj model, nego LX4), imao bih par konstatacija i pitanja... Prvo: neko ko nece biti te srece da ovu spravu dobije na poklon, sa jos dosta dodatnog softvera treba da celu stvar posmatra u svetlu cinjenice da ista kosta 5000 USD pa navise, plus VAT. Drugo: opravdanost za postojanje ovakve sprave svakako da postoji. Dva su svakako najvaznija. Prvi je potreba u muzickoj industriji/produkciji za instant studijskom spravom (workstation?) "za brzi razvoj" ,takodje, instant muzike po vec proverenom sablonu, tj. da "j... k..., otkida, razvaljuje, cepa", i sve to sto su zahtevi za jednog "modernog" producenta (kako to vec neko uspesan radi) uz minimum utrosenog vremena, itd. Drugi je da se live muzicarima omoguci smanjivanje i i racionalizacija set-up-a, bolja kontrola, brzina pristupa, veca sigurnost i lakse koriscenje soft instrumenata. E, sad u svetlu hard/soft specifikacija doticnog instrumenta namecu mi se sledece konstatacije i pitanja... Specifikacija "kompjuterskog dela" masine je na nivou pristojne desktop ili jake notebook konfiguracije. Integrisanost surface kontrola je svakako plus, kvalitet klavijature nije na nekom visokom nivou, DJ kontrola - lep dodatak. Sound engine deo je baziran na EMU 1616 hardveru i Proteus X2 softveru. Uz Mimik i Karsyn softver "zvucna ekskluziva" TSE-a je bazirana na Ensoniq "Urban Legends" (ASR/ZR/MR) sound biblioteci koja ima svoju vrednost, ali nije nista revolucionarno. Sve ostalo je prilicno dostupno (EMU biblioteke) i gomila plugin-ova od kojih sam najveci broj i probao i vise od pola i deinstalirao sa sistema. U svetlu problema koje si naveo u vezi ReWire-a izmedju Nuenda i Karsyn-a ![]() ![]() ![]() Inace, sam dobitak koji donosi posedovanje ovakvog "svajcarskog noza" je svakako nesporan ![]() Ono sto je meni privlacnije je live situacija i mogucnost lakog i bezbednog koriscenja soft instrumenata i smanjenje i racionalizacija set-up-a na bini, i tu sam jos neodlucan. Neka tvoja recenzija (mada sam i probao/slusao/citao) bi dobro dosla. Vrede li svi plusevi koje donosi ova sprava tih 5000+ USD za nekoga ko ne mora (ne zeli) da bude posto poto trendy (gledam ove baje sa sajta) i radi po ustaljenim sablonima koje namece muzicka industrija? Da ne bude zabune, pozdravljam pojavu svake sprave koja muzicaru/producentu "olaksava zivot" ![]()
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Open Labs DBeat | Coconut | Computer Hardware | 0 | 21-05-2009 08:22 PM |
Perune reci nam nešto više o OPEN LABS Neko | Geronimo | Computer Hardware | 18 | 14-04-2009 10:54 PM |
DBeat - novo od Open Labs!! | DaBear | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 2 | 05-04-2009 01:47 PM |