|
Computer Hardware Razmenite iskustva o muzickim karticama i bilo kom drugom hardveru koji koristite uz PC, konfigurisanje i optimizacija kompjutera za DAW |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#41 |
Moderator
|
![]()
![]() |
#42 |
Pro Member
|
![]()
A one linije sto idu po ekranu dok stelujesh ?
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Superoperater
|
![]()
Dobro, sad vec preterujete - da ne kazem - prokenjavate se sa krajnje ozbiljnim stvarima... Sta kupiti od hardvera, a ne zajebati se... Cena vise nije nikakvo merilo. To sto nesto papreno kosta ne znaci da je to isto tako papreno dobro - naprotiv. Bio sam svedok toga i previse puta.
Ima toliko toga da covek prosto ne moze da se odluci. Zato, kao i uvek treba poci od svojih potreba. Ako je potreban super strava routing, dobar kvalitet zvuka, mogucnost rada na 64bitnoj platformi, stabilni drajveri - uzeti RME... Imajte na umu da ako radite u studiju sa pevacima koji vole da cuju 'hall' u slusanju, moracete da izdvajate kintu za neko leksikonce u slucaju RMEa. Ako ne zelite da kupujete posebne sprave, ako zelite da imate dobar reverb i ...upotrebljiv komporesor i eq, i ako ste veliki zaljubljenik u TC - onda sta reci... Imacete ukupno 3 mixa koja mozete poslati kojekude - dakle solidno za omanji studio, imacete TC highly acclaimed reverb u svojim projektima i prilicno stabilan drajver niske latencije... Ako vas ne boli nedostatak 64bita, losiji routing i realno manji latency sa RMEa - onda kupite TC. Dobicete i veoma korisne daljinske kontrole, koje za na primer PRESONUS kostaju dodatnih 250e, a nisu nista bolje od TCjevog remotea... Opet za RME cete morati da se otvorite za BIG KNOB... Za kvalitet zvuka se ne brinite - i jedan i drugi su extra. Uostalom dovoljno je baciti oko na karakteristike za oba modela ( THD 0.0001%, a ljudsko uvo ne registruje do 1% ) I tako, nadam se da je ovo od pomoci.
![]() |
#44 |
Pro Member
|
![]()
Dobro shala
Evo samo da ponovim da TC-jevi driveri i nisu tolko stabilni u svim aspektima... Recimo kada se ode u Cubase pa devices pa device setup.....ima tu dugme da se digne TC-jev control panel iz cubasea... E recimo to meni nece da radi, nece da digne TC-jev c.panel odatle nego moram da dizem sa desktop shortcuta.. U cubaseu radi poprilicno stabilno, a u win-u nestabilno....clanovi rumskog vele da je do fw-a....pa bi molio sve clanove koji imaju fw sa TI cipom da mi potvrde da li se zaista ne javljaju bagovi sa tim fw-om.... Do sad je potvrdio Oggy i Diviner.....ali se Tiki cini mi se nije izjasnio i Tomislav ne znam ko josh ima btw meni se opet pokvario gain na drugom ulazu pa ide u servis opet... ![]()
Nema claen-a bez Twin-a https://myspace.com/poslednjemore www.myspace.com/aleksandarmilutinovic www.myspace.com/runomusic www.myspace.com/slovosveto www.myspace.com/beogradskacalgija www.myspace.com/serbianbyzantinchoirsaintsava Last edited by korenjak; 02-11-2008 at 03:07 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Vibrator
|
![]()
sama cinjenica da je rme "made in germany", a da na tc pise "designed and developed by tc electronic", sto mi govori da je "made in china", moj glas bez ikakvog razmisljanja ide rme-u.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
Pro Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Superoperater
|
![]()
@korenjak
... Sto se tice FW chipa - on pravi probleme u vidu krckanja i puckanja dok se snima i slicnim stvarima, ne verujem da se zbog njega ne podize c-panel i slicno... Jos bih ti savetovao... probaj skinuti BETA drajver (bez obzira sto je beta, bolje radi od releasea, bar za mene...) Ja imam na ploci integrisan FW - pretpostavljam da je VIA, i radi lepo, sta ga znam...
![]() |
#49 |
Member
|
![]()
mozhda je offtopic ali ortakinji je vecj dva puta crkavao tc.vocalist ili kako se vecj zove taj procesor za live....
|
![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
Moderator
|
![]()
A je li tko imao iskustva sa Echo zvučnim interfejsima?
Imaju slab routing, stabilne driverje, nekoliko višu latencu (FW modeli) nego Rme, nekoliku bolju konverziju od Rme-ja (znam subjektivno), normalna kvaliteta izrade externe jedinice, stvarno dobar clock, preampi solidni (bolji od FF800, FF400 ima "isto" dobre) cijene više od pola manje od Rme-ja (ako uspoređivate analogne I/0 recimo),... nekako kao ponešto bolji Presonus (... ali taj nudi skoro uvijek dosta preampa na jedinicu, zna bit nestabilan...chipseti, čoravi driverji..., konverzija nije loša, routing poprečan, cijene su isto dosta okej, relativne dostignute latence..., dosta dobra kvaliteta izrade,...). Echo proizvodi su stvarno prezreti a nude super kvalitetu za stvarno malo para. a što sam napomenuo ima i nekih mana, recimo da je najkritičniji routing. Jer nisam trebao nikad zahtijevan routing je meni bio uvije solidan izbor. A možete i provjeriti mišljenja po međunarodnih forumih i revijah. Motu nije u tom rangu. Ni sa stabilnošču (na PCju), ni konverzije, ne preampa, clock nije baš... iako izgleda lep... ali možete to promijeniti!!! i napraviti stvarno odličan interejs sa nekoliko "black lion audio" modifikacijama. Onda če vam ostati jedini problem oko stabilnosti driverja... OT: ... black lion audio je tema za sebe, ali nude modifikacije i drugih firmi... i custom ako želite... Ironično ali svi imaju svoje + i - ![]()
We are Dyslexia of Borg. Fusistance is retile. Your ass will be laminated. Nenad Patkovic https://www.facebook.com/NedPat34 https://www.facebook.com/aeracoustics www.aer-acoustics.com http://www.distopiksound.com/ https://mixanalog.com Last edited by NLP; 19-11-2008 at 09:23 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
FF800 i 5.1 | OFF | Audio Software | 4 | 01-05-2009 10:57 PM |
digi003 vs. ff800 | Eyes | DSP forum | 48 | 11-11-2007 12:38 AM |
RME FF800 | Digital Cave | Recenzije | 3 | 17-12-2004 08:21 PM |