|
Kutak za glazbenike. kompozitore, tekstopisce, aran?ere... Oaza za "stvaratelje" pjesama... pričajmo o izvorima inspiracije, razradi ideja, strukturiranju pjesama, instrumentaciji, tehnikama aran?iranja, pisanja tekstova.... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#31 |
Junior Member
|
![]()
Kompozitor-kombiniranje.A za doć do rezultata treba vremena tj.treba puno radit.Znam da su najveći kompozitori,tekstopsci jedino po takvom principu došli do uspjeha.Ima i iznimaka ali rijetki su mediji.Ovaj posao je zanat koji treba ako imaš talenta kao i svaki drugi naučit da bi došao do željenog rezultata.
Zbog toga su odlične smjernice što ih je Eva postavila.Ne zato što mi to ne znamo nego čisto da nas podsjete. ![]() Last edited by Tonko; 18-11-2008 at 07:01 AM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Pro Member
|
![]()
Da upravu si!
Evo izvinjavam Het Manu sto sam uvredio eevu(deza vu). Alfomu necu, on se nije naljutio(nadam se da nece ni milanCHE). Last edited by LACKY; 18-11-2008 at 07:03 AM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#33 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Izvinjavam se Alfome, necu vise da se drugi nebi naljutili. Last edited by LACKY; 18-11-2008 at 07:25 AM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Pro Member
|
![]()
Ih Lacky! Cemu ljutnja. Ovo je skola u kojoj ni ucitelji, u ovako rovitom i cesto tajanstvenom predmetu, zaglave u neznanju.
Svi smo i ucitelji i ucenici. Evo da malo razbijemo monotoniju. Istakao bih jednu (naoko) jednostavnu pjesmu u kojo jedan nas forumas sigurno ima umijesane prste. Toliko jednostavnosti! Ali, kada se poslusa kompletan autorski rad na njoj kao zvucnom zapisu, onda do izrazaja dolazi sva ostroumnost osobe ili ekipe koja ju je napisala i skladala : Daleka obala Postoji obala gdje more je cisto (daleka obala) Stijene su gole a djevojke isto (daleka obala), pjevaju Dale-kao daleka obala nas mami dale-kao, (daleka obala) Oborita riba iz mora me gleda (daleka obala) Ja bih je oborio a ona se ne da (daleka obala), i mislim Pred obalom igraju se cetiri morska pasa (daleka obala) Koga oni popapaju tome nema spasa (daleka obala) Sunce na zalazu obalu zlati (daleka obala) Pijani mornar se obalom klati (daleka obala), i urla Valovi sume a brnistra cvate (daleka obala) Ruski spijuni me obalom prate (daleka obala), sapucu I tekst i muzika i kompletan ugodjaj ove pjesme su ispunili cilj : dali su slusaocu par lijepih slika i minuta u mozda tmurnom, 'na lijevu nogu' zapocetom danu. ![]() http://www.youtube.com/watch?v=XBVFr...eature=related Last edited by alfom; 18-11-2008 at 07:28 AM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#35 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Ja raspredam sa tobom o nekim stavovima. Onda me napade neko drugi jer vredjam nekoga treceg. A onda ti prvi u prici, mislis da sam ja ljut. A u stvari, po zdravoj logici, bi ti trebao da budes ljut, a nisi jer razumes pojam polemika. A ustvari je ljut neko drugi, jer misli da se ovo odnosi na nekog treceg, a po logici stvari ce da najebe neko cetvrti jer nije u toku. A peti ce da kaze: Jesam ti rekao! Last edited by LACKY; 18-11-2008 at 07:47 AM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Moderator
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Pro Member
|
![]() ![]() Ovo postade zabavno. Al, propade tema! Eeva - reakcija speedom ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Pro Member
|
![]()
Obecavam, necu nikada vise.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Pro Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
moderator
|
![]()
Hehe,ja bih vise volela da neki mod reaguje na nepotrebno trovanje threada,od koga ja nit zaradjujem,niti sam ovo pisala za sebe...
Poz ![]()
![]() ![]() "There is no such thing as standing still when it comes to progress.You're either moving forward,or backwards." Last edited by Eeva_r&b; 18-11-2008 at 08:33 AM. Reason: Nece se raspravlja,dosadilo |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Melodija Menge? | koca | Gitarska Produkcija | 23 | 21-10-2013 02:02 PM |
Program za pisanje nota EDU | OFF | Audio Software | 4 | 20-10-2009 11:14 PM |
ITB super saveti !! | DaBear | Audio Produkcija - Tehnike | 17 | 12-09-2009 12:10 AM |
"sugestivno sviranje" ili melodija koju ste vec negde culi | alavuk | Audio Produkcija - Tehnike | 19 | 17-11-2006 10:31 PM |