Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > DSP forum

DSP forum DSP hardware & software, plug-in & host teme, ProTools, Creamware, UAD-1, TC Powercore.... diskusije, pitanja i razvoj

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 09-11-2008, 02:59 PM   #1
scope
Junior Member

scope's Avatar

Default Re: uad2 KONACNO

Ok... ja ću pročitati forum ali daj ti pročitaj malo bolje moje postove pa ćeš vidjeti šta ja u biti uspoređujem i šta ja u biti trebam.
Friend ima UAD i znam koliko su dobri pluginovi.

živio, rođo...
scope is offline   Reply With Quote
Old 09-11-2008, 03:04 PM   #2
Oggy
Moderator

Oggy's Avatar

Opet ti iz najbolje namere kazem... Od price, nikakve koristi dok ne cujes. Ja cuo, probao oba. UAD imam. Duende nemam jer imam Waves SSL koji je vrlo slican po karakteru, pa cekam da jos malo padne cena, ali cu ga imati. Dok ne cujes, ne znas, kad cujes, neces morati nikoga nista da pitas jer ces znati da li te to zadovoljava ili ne.

http://www.sunflower-fest.com/

Oggy is offline   Reply With Quote
Old 09-11-2008, 03:34 PM   #3
scope
Junior Member

scope's Avatar

Quote:
Originally Posted by Oggy View Post
Opet ti iz najbolje namere kazem... Od price, nikakve koristi dok ne cujes. Ja cuo, probao oba. UAD imam. Duende nemam jer imam Waves SSL koji je vrlo slican po karakteru, pa cekam da jos malo padne cena, ali cu ga imati. Dok ne cujes, ne znas, kad cujes, neces morati nikoga nista da pitas jer ces znati da li te to zadovoljava ili ne.

Znam da govoriš iz najbolje namjere...ali nemojmo u startu pretpostavljati da je IQ sugovornika 84 ili manje!
Ne oslanjam se samo na priče. Imam nekoliko downloadanih testova sa usporednim audio fajlovima, friend mi ima UAD tako da znam kako zvuči...ono što nemam je Duende i ne mogu skinuti s neta demo pa probati ali i dalje imam audio test fajlove Duende vs waves ssl, vs SSL XL G comp vs drugi hard kompresori vs URS vs drugi eq i compr. vs obodin frižider...itd. Nemam Duende vs UAD ali posredno preko drugih testova mogu usporediti neke parametre. I ponavljam da znam da to nisu isti proizvodi, nisam idiot, zato sam uspoređivao samo stvari koje su usporedive i meni bitne za moj rad.
Kužiš li moju bol? Zbog objektivnih prepreka moram posredno zaključiti da li da kupim Duende ili UAD 2. Oba sigurno neću!

Sve 5? ...sve 5!

Last edited by scope; 09-11-2008 at 03:42 PM.
Old 09-11-2008, 09:52 PM   #4
idekius
Mason

idekius's Avatar

Nije lo? taj UAD, mada sam ja lično radije za nabavku 10-ak 1176LN, 10-ak LA2A, nekoliko Fairchild 670, par EMT 140, 7-8 Neve 1073/1081, koji 33609, barem jedan Roland dimension D, 10-ak Pultec-a... i jo? po ne?to...

Naravno, za povezivanje toga obavezno AD/DA vrhunske klase i to sa barem 48 kanala!!!

?ta je 1.000.000 $ u ?ivotu? Pare su i onako prolazne...

Dosta BRE vi?e sa ovim 2D/3D temama
Na kraju ćemo stvarno da otkrijemo toplu vodu

?iveo hardware! Reče Srbin i uključi tri sklepane crkotine... EQ koji ko?ta 79eu na sni?enju, a radi isto kao onaj od 10.000, dva klona "identična originalu" i astal sa eBay koji je sam rekapirao delovima sa buvljaka i ima razlike u odnosu na original, ali razlika je na bolje

Koga briga da li 1176LN sa UAD-a radi identično hardware-u? Mo?e? li da kupi? 16 1176LN-a + 8 stereo link-a za njih + kvalitetan 16 kanalni AD/DA da bi pokrio samo 1176LN sa UAD-1 koji otvara 8 stereo 1176LN istovremeno???
Old 09-11-2008, 10:00 PM   #5
google
Banned

Quote:
Originally Posted by scope View Post
Znam da govoriš iz najbolje namjere...ali nemojmo u startu pretpostavljati da je IQ sugovornika 84 ili manje!
Ne oslanjam se samo na priče. Imam nekoliko downloadanih testova sa usporednim audio fajlovima, friend mi ima UAD tako da znam kako zvuči...ono što nemam je Duende i ne mogu skinuti s neta demo pa probati ali i dalje imam audio test fajlove Duende vs waves ssl, vs SSL XL G comp vs drugi hard kompresori vs URS vs drugi eq i compr. vs obodin frižider...itd. Nemam Duende vs UAD ali posredno preko drugih testova mogu usporediti neke parametre. I ponavljam da znam da to nisu isti proizvodi, nisam idiot, zato sam uspoređivao samo stvari koje su usporedive i meni bitne za moj rad.
Kužiš li moju bol? Zbog objektivnih prepreka moram posredno zaključiti da li da kupim Duende ili UAD 2. Oba sigurno neću!

Sve 5? ...sve 5!
Lepo ti kazem, uzalud se lozis. Vrlo je lako dobiti "dubinu". Mozes imati i midi sa kartice, koji zvuci kao video igrica, a da se cuje "dubina", a da opet zvuci sugavo.

Nemoj se primati, radi sa tim sto imas. I ne filozofiraj.

Vreme utroseno na filozofiju, utrosi za miks.

Quote:
Ma više sam se išao orjentirati upravo svojim ušima i pokušavao sam se fokusirati prvenstveno na 3d efekt. Tvrdiš da ne postoji?
Naravno da postoji, ali ga ne pravi "analogija", vec producent. Dakle, nije do "sprave", vec do coveka koji radi sa "spravom".

Last edited by google; 09-11-2008 at 10:04 PM.
google is offline   Reply With Quote
Old 10-11-2008, 12:09 AM   #6
scope
Junior Member

scope's Avatar

Vi ljudi zbilja niste normalni!!! Daj se vratite pa pročitajte sve postove koje sam napisao na ovu temu. Šta su svi disleksični ovdje?
Old 10-11-2008, 12:17 AM   #7
Oggy
Moderator

Oggy's Avatar

Quote:
Vi ljudi zbilja niste normalni!!! Daj se vratite pa pročitajte sve postove koje sam napisao na ovu temu. Šta su svi disleksični ovdje?

Ko je disleksican, a ko ne, ali je tebi definitivno atrofirao osecaj za realnost, a takodje i osecaj za lepo ponasanje.

Zamolio bih te da se smiris i da se ponasas u granicama pristojnosti.

Ovo je zvanicna moderatorska opomena.

http://www.sunflower-fest.com/

Oggy is offline   Reply With Quote
Old 10-11-2008, 12:28 AM   #8
STUDIOTON
Ivan Lekic

STUDIOTON's Avatar

Quote:
Vi ljudi zbilja niste normalni!!! Daj se vratite pa pročitajte sve postove koje sam napisao na ovu temu. ?ta su svi disleksični ovdje?
ja bar ne razumem sta ti hoces .. kupi sebi sta ti je drago pa se igraj .. sto trazis pomoc ovde ..

ili bolje sebi kupi za te pare vrhunsku graficku i dobices i 2D i 3D zajedno .. tako da u zbiru mozes imati 5D dimenziju
Old 10-11-2008, 09:54 AM   #9
liman021
Senior Member

eeeeeeee ivice,ivice pa ovo je totalna smejurijica ...2d,3d,5d....a sta ako uzmem 2 graficke koje rade u slim rezimu...2x2d+2x3d...
liman021 is offline   Reply With Quote
Old 10-11-2008, 11:38 AM   #10
Max
Pro Member

Quote:
Originally Posted by Ivan View Post
....
ili bolje sebi kupi za te pare vrhunsku graficku i dobices i 2D i 3D zajedno .. tako da u zbiru mozes imati 5D dimenziju
Max is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules