Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Computer Hardware

Computer Hardware Razmenite iskustva o muzickim karticama i bilo kom drugom hardveru koji koristite uz PC, konfigurisanje i optimizacija kompjutera za DAW

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 29-07-2008, 02:25 PM   #91
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

Default Re: OD PC-a DO MACA

Quote:
Originally Posted by zvincic View Post
evo sam i ja probao stavit hackintosh leopard...i radi perfektno na mojoj masini

ne bi ali sam prisiljen nauciti final cut pro...pa...

ali koje je to smeche od OS-a...za ljude koji ne zele ama bas nikakvu kontrolu...

sto kaze prijatelj gore...sednes, upalis masinu i radis posao...muziku, editovanje, sta vec!
kakva kontrola, kakve gluposti....
jao, ti sto vole da dzaraju nesto stalno....! to je bas boooring!

Ko ima vremena za to? Ja sam uvek ( a i ljudi koji rade sa mnom) uvek toliko bizzi, da nemamo vremena da tu nesto chmaramo. Na Mac-u sve radi kako treba, bez greske...painless!

tacka...

nemojte opet istu pricu, Jovo nanovo....
DaBear is offline   Reply With Quote
Old 29-07-2008, 04:21 PM   #92
Dexxy
Pro Member

Dexxy's Avatar

Opusteno ljudi...Ne pitam ja sta je bolje PC ili Mac....Uzecu Mac-a i instaliracu na Pc intel-u Leopard, pa cu sam da uporedim sta je bolje za mene. Sto se tice posla koliko god sam "bizzi" uvek odvojim vremena za eksperimentisanje, pa makar i sa telefonima to je jace od mene....

Dexxy is offline   Reply With Quote
Old 02-11-2008, 04:18 PM   #93
shigumicu
Senior Member

shigumicu's Avatar

Ima li nekih novina na ovom polju i da li je ovo zazivelo u vecoj meri?

Kakvi su utisci posle duzeg koriscenja?
shigumicu is offline   Reply With Quote
Old 02-11-2008, 05:52 PM   #94
eternal prize
Member

eternal prize's Avatar

Instalirao sam Leopard 10.5.5 (iDeneb verzija je u pitanju) i mogu da kazem da radi odlicno. Komponente su:
Gigabyte X38 DQ6, Intel Core2Duo E6550, 4*1GB Kingston 667MHz,
WD 320GB, WD 160GB, Asus 8500GT 256MB, Pioneer 115D DVDRW.
Jedini problem koji imam je rezanje diskova (hoce prilikom rezanja da malo zakuca - restart) ali mi to nije nista cudno jer ovaj Pioneer 115D se povezuje preko IDE kabla a trebalo bi da bude SATA ili USB (mada s obzirom na cenu novih DVDRW-a od nekih 20-ak eura, mislim da ce ovaj pioneer da "leti" napolje iz racunara).

Pre ovog OSX-a sam imao Kalyway 10.5.2, ali sam njime sam imao problem prilikom gasenja racunara. Naime, skoro uvek mi procesor, maticna i napajanje nastave sa radom (kuler na procesoru ne prestaje da vrti), pa sam bio prinudjen da gasim racunar na napajanju (shto bash i nije idealno resenje).
eternal prize is offline   Reply With Quote
Old 02-11-2008, 06:33 PM   #95
shigumicu
Senior Member

shigumicu's Avatar

Koja je po vama najbolja verzija pc-evastog osx-a, jer planiram i ja da se malo igram (ali kao dual boot sa XP-om) .
Ja trenutno imam Kalyway 10.5.2 (nije instaliran), ali ne znam da li ima nesto bolje. Nasao sam i neku verziju Kalyway 10.5.2 ali ima preko 7gb i pise da je samo za intel procesore. Pise i da je resen problem sa onim jamocron cudom ... e, sad ... ne znam .
Old 05-11-2008, 06:38 AM   #96
eternal prize
Member

eternal prize's Avatar

Quote:
Originally Posted by shigumicu View Post
Koja je po vama najbolja verzija pc-evastog osx-a, jer planiram i ja da se malo igram (ali kao dual boot sa XP-om) .
Ja trenutno imam Kalyway 10.5.2 (nije instaliran), ali ne znam da li ima nesto bolje. Nasao sam i neku verziju Kalyway 10.5.2 ali ima preko 7gb i pise da je samo za intel procesore. Pise i da je resen problem sa onim jamocron cudom ... e, sad ... ne znam .
To bi, po meni, bilo nerealno da ti neko kaze. Sve zavisi od konfiguracije koju imas. Evo ja sam zamenio onaj "glupi " IDE DVDRW i stavio SATA SonyNecOptiarc i sada i rezanje sljaka bez problema. Ako pogledas dva posta iznad, videces moju konfiguraciju. Meni za sada maximalno odgovara iDeneb Leopard 10.5.5...... radi peeerrrffeeeektnooooo
eternal prize is offline   Reply With Quote
Old 05-11-2008, 08:33 AM   #97
milos
Pro Member

milos's Avatar

Quote:
Originally Posted by shigumicu View Post
Meni taj Kalyway radi savrseno, jedino je imao problema sa sleepom i restartom kada sam stavio Vanilla kernel ali sa onim prvim u instalaciji radi super.
milos is offline   Reply With Quote
Old 06-11-2008, 10:43 AM   #98
shigumicu
Senior Member

shigumicu's Avatar

E ,ja imam veliki problem sa Kalyway 10.5.2. Instalirao sam ga kao dual boot sa XP-om, po nekom uputstvu sa interneta. E, sad sve je to proteklo ok. Lepo se instalirao nije bilo nikakvih problema pri instalaciji, ali kada sam trebao da ga butujem, dodje do do onog pocetnog sivog skrina sa jabukom tu stoji 10-15 sekundi i onda mrak. Iskluci mi monitor i moram restart. Napravio sam i onaj boot.ini i dodao chain0, tako da mi pri paljenju kompa lepo daje opciju da biram koji cu sistem podici. XP lepo butuje, ali kada odaberem osx on dodje do onog skrina i pukne.

Da li neko zna sta bi to moglo biti?

Inace konfiguracija je sledeca:
Gigabite p35 ds3
Intel E4400 (2600mhz)
4gb geil ultra 4-4-4-12
Nvidia 8500 250mb ddr3
hard WD 320 gb 16mb
hard WD 160 gb 8mb
EMU 1212m
Napajanje OCZ 600W

Molim vas za pomoc, ako znate u cemu je problem .
P.S. Bios nisam dirao.
Old 06-11-2008, 07:04 PM   #99
shigumicu
Senior Member

shigumicu's Avatar

Malo pre sam uspeo da butujem os x i instalirao logic i neke drivere i nakon restarta opet blokada.
20x sam pokusavao da opet udjem u os x inista.
Sta bi to moglo biti????
Old 08-11-2008, 03:30 AM   #100
slowstar
Pro Member

Jedan Ciga se hvalio kako je navikao svog magarca da apsolutno nista ne jede, i bio je odusevljen.
Medjutim, posle nekoliko dana magarac je uginuo.
Sta iz ove pricice mozemo da naucimo?
(ne odnosi se naravno na Kejkza i Divinera, svaka im cast!)

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules