Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Ostali muzički instrumenti i studijska oprema

Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 31-10-2008, 08:17 PM   #1
grada27
Senior Member

Default poslednja provera

Posto u ponedeljak idem da uplatim opremu,jos jednom da pitam, ako neko ima da da neki savet, mada ste mi stvarno vec puno pomogli.Odlucio sam se za ovo:
api 7600,alesis hd24,octamicII,neumann u87ai,monitori super mee,mozda rudaw one

sto se tice mikrofona za bubanj tu nemam dileme

pozdrav!

Last edited by grada27; 31-10-2008 at 08:29 PM.
grada27 is offline   Reply With Quote
Old 31-10-2008, 09:19 PM   #2
"7"
Pro Member

"7"'s Avatar

Default Re: poslednja provera

Quote:
Originally Posted by grada27 View Post
Posto u ponedeljak idem da uplatim opremu,jos jednom da pitam, ako neko ima da da neki savet, mada ste mi stvarno vec puno pomogli.Odlucio sam se za ovo:

pozdrav!

Za jos nesto ne treba da imas dilemu... Super Mee izuva... i za RuDaw se uopste ne bih razmisljao, pogotovo sto otvaras studio i radis profesionalno, masina sredjena akusticki i napucana maksimalno + tehnicka podrska - ja se ne bih razmisljao... samo je mozda bolje da odmah uzmes Pro, viska nikad dosta

Nek je sa srecom i da se otplati brzo...

Pozz
Old 31-10-2008, 10:42 PM   #3
Mogli
Stara Rumski Elita 2003.

Mogli's Avatar

Quote:
Originally Posted by "7" View Post
Za jos nesto ne treba da imas dilemu... Super Mee izuva...
Pozz
Ima li neki link za to?
Mogli is offline   Reply With Quote
Old 31-10-2008, 11:06 PM   #4
boggy
Moderator

boggy's Avatar

Quote:
Originally Posted by Mogli View Post
Ima li neki link za to?
Bice... treba da sredimo staru prezentaciju...

za sad ima ovo na Rumskom: "SuperMEE, profesionalni near-field monitor"

pozdrav

bogi

--"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded)
boggy is offline   Reply With Quote
Old 31-10-2008, 11:06 PM   #5
lesha
Vibrator

lesha's Avatar

Quote:
Originally Posted by Mogli View Post
Ima li neki link za to?
http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=13764
lesha is offline   Reply With Quote
Old 03-11-2008, 01:38 AM   #6
Bitch
SuperModerator

Bitch's Avatar

Quote:
Originally Posted by grada27 View Post

pozdrav!
odlicno. samo je pitanje za cega ti treba hd24? snimas na terenu ili ...?

pozzz
Bitch is offline   Reply With Quote
Old 03-11-2008, 11:05 AM   #7
alen
VIP Member

alen's Avatar

Ako neces raditi na terenu alesisHD-24 je nedorastao lancu koji planiras napraviti.Lagano si umesto njega mogao razmisljati o rme ff800 ili sl. sa kojom ces dobiti dosta 'pristojniji' lanac,sto zvucno sto mogucnostima rutiranja kako za 'indoor' snimanja tako i uz laptop terenska snimanja.Zvucno je mnogo superiorniji od alesisovog snimaca,ciji su konvertori kvaliteta dovoljnog za terenski rad ali poprilicno inferiorniji od vecine home i professional audio interfejsa dostupnih danas a i gledano na ostalo,osim sto imas 24 kanala za rekording u mnogim ruting kombinacijama si veoma ogranicen.Po meni pre bih isao na valjani DAW interfesj(rme ff800,Tc konnekt48,motu893 mk3..)
Poz
Old 04-11-2008, 09:31 PM   #8
grada27
Senior Member

Vec je kod mene,da sam procitao ranije ovaj post mozda bih dobro razmislio, treba mi za terensko snimanje manifestacija i nastupa i po nesto u studiu da odradi(kao visekanalno snimanje proba).Sada kada razmisljam o tome sigurno ste u pravu,ali to je nesto skuplja varijanta ,priznajem nisam dosta ni obratio paznju na njegove mogucnosti,jedino sto me brine i ujedno prva moja kritika same sprave,nadam se da ih nece vise biti je da nema nikakav izlaz za slusalice,druga jos vaznija stvar je da nemam kontrolu ulaznog signala, kapiram ako je signal slab ok neka je slab pojacacu ga kasnije u miksu,ali sta da radim ako je jak i klipuje??Stvarno bi mi znacilo da neko ko ima alesisa kaze neku rec o tome. Ustvari koliko vidim da bih cuo iz alesisa svaki kanal moram da imam neki mikser,sabirnicu,pa i 24 pre ampa,ako sam u pravu onda sam se stvarno zaj.

Veliki pozdrav!!
Old 05-11-2008, 08:55 AM   #9
spidermusic
Senior Member

spidermusic's Avatar

Da bi snimao signale sa mikrofona moras ispred Alesis HD24 imati 24 mikrofonskih preamp-ova (pod uslovom da svih 24 kanala snimas istovremeno) ili, pak, neki 24-kanalni mikser sa direct output-om po svakom kanalu. Da bi istovremeno slusao snimljene kanale moras imati neki 24-kanalni mikser ili 24-kanalnu analognu sabirnicu.

Za terenska snimanja je ovo solidna i pouzdana sprava, ali ne i za rad u studiju, jer nema preampove, ima losije konveretere od vecine savremenih audio interface-a, a i za ozbiljniji rad zahteva jos dodatih sprava sto znatno poskupljuje opremanje studija.
spidermusic is offline   Reply With Quote
Old 05-11-2008, 08:27 PM   #10
grada27
Senior Member

Sam sam kriv sto nisam vise stvari proverio pre kupovine,prosto nisam mogao da zamislim takav uredjaj a da nema izlaz za slusalice i barem neki trim control po kanalu,ostaje mi samo da se nadam da mikser iz koga budem vukao signale bude takav da nap. gain iz miksera podesim na odgovarajucu jacinu,gledajuci pik metre na alesisu, a da to ne smeta coveku koji je za mixpultom u kreiranju kompletne slike samog zvuka(koncerta)U stvari da pitam da li gain po kanalu utice na direct out nezavisno od glavnog izlaza,kapiram da tu kontrolu rade klizni potenciometri i da oni ne uticu na direct output.Mozda sam malo nejasan jer nemam bas nekog iskustva sa mikserima i mogucnostima, zato pitam da bih znao sta da zahtevam u slucaju nekog snimanja.

veliki pozdrav!
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules