|
Computer Hardware Razmenite iskustva o muzickim karticama i bilo kom drugom hardveru koji koristite uz PC, konfigurisanje i optimizacija kompjutera za DAW |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Lako ces kasnije da iskesiras za Macpro ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Member
|
![]()
ja se u ogromnoj meri razmisljam da li totalno preci na OSX (u smislu vece iskoriscenosti hardware-a u konfiguraciji) tj. za pocetak neki ruDAW specijalitet + Logic, ali me previshe trenutno muci neinformisanost na temu silnih ogromnih VST instrumenata koje koristim na XPu + Nuendo i njihovoj "dostupnosti" u MAC verziji...
![]() ajmo neki konstruktivni savet... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Member
|
![]() Quote:
![]() to je bila muka ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Senior Member
|
![]()
Upravo na tu "dostupnost" i mislim.
Za svaki iole kvalitetniji VSTi & FX postoji i "dostupna" verzija za Mac.Potrazi na pravom mestu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Member
|
![]() Quote:
![]() ![]() we'll be in touch ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Pro Member
|
![]()
Ja vec neko vreme imam Leoparda i jos dva XP pored, koje eto nisam pokrenuo vec vise od mesec dana, jer nema nikakve potrebe... Istina, fale pojedini instrumenti za Intel Mac platformu, ali moze se sve to prevazici nekim drugim stvarima, kao i to da se mora maaalo privici na Logic, ali kako sam i ranije radio sa onim starim 5.5.1 nije mi neponzanica, potrebno je samo ruku navici da za istu funkciju krece na neko drugo mesto, kao i na mnogo losiji odziv misa na OS X, nego na Windows-u, ali pitanje je vremena i stvar je navike kako rekoh...
Iskoriscenje memorije je potpuno i sasvim odgovara mojim potrebama, ne secam se kad je sistem morao da koristi virtuelnu memoriju, a umem izvuci i preko 20 instrumenata, malih, velikih... Jedino sto je tu malo diskutabilno je koliko ce to tako trajati i gde nalaziti podrsku, jer nista od toga nije zvanicno i postojanje drajvera se istina uvecava svakim danom, ostaje samo pitanje koliko je ko snalazljiv i koliko ima zelje da istrazuje i tako dotera sistem da radi savrseno, evo kako meni radi... Ipak, za dve ili tri godine OS X ce se moci kupiti i za PC platformu, ali legalno, sto ce mnogo olaksati stvari i uciniti trziste prihvatljivijim i jeftinijim, samo se nadam da to nece ove mackaste sisteme uciniti losijim... Jos malo strpljenja sa googlanjem po pitanju drajvera i podrske i stvari ce leci na svoje mesto, bilo da hoces MS ili OS X, moci ces ga kupiti i najnormalnije koristiti, pa kako ti sta odgovara... Uostalom, imati oba izgleda kao najbolje resenje, jer koliko god da je OS X ozbiljniji po pitanju nekih stvari, tako je MS lagodniji za rad u drugim i obrnuto... Inace Vista 64 i Leopard 10.5.5 u testu jedan protiv drugog, daleko brzi rad sa diskovima na strani OS X, dok Vista (ili jos bolje MS) ima problema sa tim, iako su oba sistema u globalu ocenjena kao dosta dobra... Ali jednostavnost OS X me je kupila... ![]() Last edited by kravadinka; 12-11-2008 at 10:08 AM. |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
new home setup | rebelwarrior | Computer Hardware | 7 | 09-11-2008 09:54 PM |
Bezbolni prelazak na drugi komp | Danny Lou | Audio Software | 26 | 04-11-2008 11:38 AM |
Prelazak na vBulletin - Day 1 | puRe | Obavestenja | 8 | 27-11-2005 05:22 PM |