Go Back   Rumski Forum > Aktivnosti > Promocija radova

Promocija radova Marketing u muzici...... pricajte o tome koji je najbolji nacin da promovisete svoj rad? Na ovo mesto saljite vase radove, komentare.....

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 21-10-2008, 02:49 PM   #1
disco violence
Pro Member

disco violence's Avatar

Default Valja l' ova?

Uradio sam svoju stariju stvar ponovo, pa me interesuje kako vam se cini?
Pesma se zove Black hawk down, a mozete je poslusati ili skinuti na adresi
http://www.numberonemusic.com/discoviolence/music/
Svaki komentar je dobro dosao.Pozdrav.
disco violence is offline   Reply With Quote
Old 21-10-2008, 05:51 PM   #2
cAAc
Banned

Default Re: Valja l' ova?

Quote:
Originally Posted by disco violence View Post
Uradio sam svoju stariju stvar ponovo, pa me interesuje kako vam se cini?
Pesma se zove Black hawk down, a mozete je poslusati ili skinuti na adresi
http://www.numberonemusic.com/discoviolence/music/
Svaki komentar je dobro dosao.Pozdrav.
dugo te nije bilo )) kstra bre samo smor sto je pola teksta ne razumljivo

pozz
cAAc is offline   Reply With Quote
Old 21-10-2008, 05:55 PM   #3
cAAc
Banned

evo razer i njegova devojcica djuzgaju uz ovu stvar
cAAc is offline   Reply With Quote
Old 22-10-2008, 10:23 AM   #4
disco violence
Pro Member

disco violence's Avatar

Quote:
Originally Posted by cAAc View Post
dugo te nije bilo )) kstra bre samo smor sto je pola teksta ne razumljivo

pozz
Pozdrav, nema me vec duze vremana jer sam zapao u kreativnu blokadu, ali ne onu da mi fali ideja, nego onu drugu jos goru, imam toliko ideja i toliko projekata sam zapoceo da ne znam odakle da pocnem, sta sa cim da povezem, tako da se vec duze vrtim u krug, a ne zavrsavam nista, ali sam sada cvrsto odlucio da pocnem da radim drugacije i prvo da zavrsim neke stare stvari pa da tek posle predjem na nove.
To sto je pola teksta nerazumljivo, verovatno je posledica toga sto radim sam pa vrlo dobro znam sta gde pevam pa mi se cini da i drugi ljudi to kontaju, ali izgleda da to nije slucaj (a meni se bas cinilo da sam po prvi put dobro odradio vokal) ima tu i onoga peva se na engleskom pa je malo teze, najbolje resenje je da okacim tekst, za koji mislim da je jedan od najboljih koje sam napisao da ljudima bude lakse da skontaju o cemu govorim(nije me uvek lako razumeti)
Old 27-10-2008, 07:00 PM   #5
alfom
Pro Member

alfom's Avatar

Ja probao preslušati - ne može!
Listati - ne može!
Downloadovati - ne može!
alfom is offline   Reply With Quote
Old 27-10-2008, 08:53 PM   #6
Maiv
Pro Member

Maiv's Avatar

Da meni isto ne radi...
Maiv is offline   Reply With Quote
Old 28-10-2008, 05:13 AM   #7
strooyaa
Junior Member

strooyaa's Avatar

Thumbs down Re: Valja l' ova?

stvar funkcionise do nekle...
kao da imas neku "rupu" oko 600hz. bas probaj da izvices vise kik ga je mnogo sakrio. probaj malo da odradis nesto sa stereo pozicijom ritam elemenata ili npr pusti snare u aux sa kratkim delayom (16tina) i panuj skroz levo, isto tako gitare uradi nesto cudno sa njima, mislim zvuk je vec ok ali ispadaju mnogo rok i ne zvuce ko da su pravljene u 21veku. kapiras sta hocu da kazem. dodaj malo svinga ritmu jer posle 8 bita pocinje da smara. verovatno znas da najbolje dance stvari rokaju do zore bez obzira koliko je sadrzaj repetativan probaj sa nekim udaraljkama koje se ponavljaju svakih 8 ili 12 bita neke sasave zvuke tek da te svaki put natera da jos vise slusas, da zadrzi paznju. i ovaj sint sto pici preko basa u strofi probaj da izdefinises malo, deluje mlitavo i skloni ga iz centra. vox place za presencom i boostom oko 300hz. sto se tice aranzmana moras da provalis kada treba da se "isprazni" stvar, ovako je sve vreme sve! to smori vrlo brzo. isto tako poigraj se sa makro dinamikom pesme. vidi da izbegnes limiter na masteru i zajebi fade out to rade oni sto neznaju kako da zavrse a ti ako si sve ovo sklopio sigurno mozes i kraj da smislis
stvar je generalno ok ali teba jos dosta rada na "sitnicama"
srecan rad
pozz
strooyaa is offline   Reply With Quote
Old 28-10-2008, 10:00 AM   #8
vasko
Senior Member

vasko's Avatar

Quote:
Originally Posted by strooyaa View Post
stvar funkcionise do nekle...
kao da imas neku "rupu" oko 600hz. bas probaj da izvices vise kik ga je mnogo sakrio. probaj malo da odradis nesto sa stereo pozicijom ritam elemenata ili npr pusti snare u aux sa kratkim delayom (16tina) i panuj skroz levo, isto tako gitare uradi nesto cudno sa njima, mislim zvuk je vec ok ali ispadaju mnogo rok i ne zvuce ko da su pravljene u 21veku. kapiras sta hocu da kazem. dodaj malo svinga ritmu jer posle 8 bita pocinje da smara. verovatno znas da najbolje dance stvari rokaju do zore bez obzira koliko je sadrzaj repetativan probaj sa nekim udaraljkama koje se ponavljaju svakih 8 ili 12 bita neke sasave zvuke tek da te svaki put natera da jos vise slusas, da zadrzi paznju. i ovaj sint sto pici preko basa u strofi probaj da izdefinises malo, deluje mlitavo i skloni ga iz centra. vox place za presencom i boostom oko 300hz. sto se tice aranzmana moras da provalis kada treba da se "isprazni" stvar, ovako je sve vreme sve! to smori vrlo brzo. isto tako poigraj se sa makro dinamikom pesme. vidi da izbegnes limiter na masteru i zajebi fade out to rade oni sto neznaju kako da zavrse a ti ako si sve ovo sklopio sigurno mozes i kraj da smislis
stvar je generalno ok ali teba jos dosta rada na "sitnicama"
srecan rad
pozz

e to se zove konstruktivan komentar! bravo!
Old 28-10-2008, 10:28 AM   #9
disco violence
Pro Member

disco violence's Avatar

Pozdrav svima tek sada sam primetio vase komentare, ne znam zasto i sam sam popizdeo na ovaj sajt gde sam ostavio pesmu, jer nekoliko dana ni ja nisam mogao da dodjem do nje, sada sam probao da je cujem i uspeo, bitno je kada kliknes na listen jos jednom kliknuti na pesmu i inda će je pustiti.
Strooyaa, ?to bi rekao Vasko, e to se zove konstruktivan komentar, u svom dugogodi?njem amaterskom bavljenju muyikom naucio sam otprilike da izvucem dobar zvuk pojedinačnih instrumenata,ali jo? ne znam kako da ih rasporedim u miksu da svi detalji dođu do izra?aja, ba? zbog toga sam gitaru uradio da zvuči kao da je sa kraja pro?loga veka, veruj mi pokusavao sam da sa mnogo boljim zvukom ali njega bih izgubio u miksu.Sa sintom imam najveći problem jer ovo je pribli?no ono ?to sam hteo da postignem, nisam imao snage vise da eksperimentisem. Postoji i druga verzija ove stvari na mom sajtu
ovo je samo remix zato se mo?da toko bezveze zavr?ava, utisava...
www.discoviolence.com
Old 28-10-2008, 11:04 AM   #10
Maiv
Pro Member

Maiv's Avatar

Ja bi vise istaknuo vokal - kao da je negdje iza cijele stvari.
Ritam je malo pre trom - probaj se jos malo poigrat s releaseom na kompresoru i mozda zamjenit kick.
mozda neke stvari izbacit iz centra da malo prodise sve...

To su bili konstruktivni komentari, inace mi je stvar kao stvar bas dobra, nebi dirao nest puno u aranzmanu.
Maiv is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules