Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Audio Software

Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?..

Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
Old 24-10-2008, 08:42 PM   #15
Oggy
Moderator

Oggy's Avatar

Default Re: Bezbolni prelazak na drugi komp

Quote:
Originally Posted by Rhino View Post
Podijelite to znanje sa nama obicnim smrtnicima, za ubuduce
Vrlo rado, kad bih znao.
To ce vam reci Diviner, koji je to odradio kod mene besprekorno jos proletos.
Dakle... Da ne bude zabune ili pogresnih interpretacija, sledi detaljan opis situacije...
Meni crkava sistem posle 5 godina koriscenja u sred sezone. Ja panicno zovem Mihajla, koji dolazi iz NS u ZR nesto posle spustanja slusalice.
Sa sobom nosi svoj sistem koji ugradjuje na RuDAW, ali je caka sto moj sistem mora da bude identican, da bi sve to nastavilo da radi sutradan tamo gde sam i stao.
On je onda iskoristio svoj sistem kao bazu, a moj sistem selektivno, uzimajuci (kako, nemam pojma, to on zna) banke i instalacije instrumenata i kopirajuci ih na njegov sistem. Onda je instalirao drajvere za moju plocu i procesor jer ja imam MSI, a u RuDAW ide Asus. I tako mi je do jutra napravio MOJ sistem sa NOVIM windovsom i sa nekim instrumentima koje ja cak i nisam imao, a zadrzao je raspored mojih foldera i sve kako je bilo kod mene tako da sam ja sutradan kliktao na aranzmane i nastavljao sa poslom tamo gde sam stao dan pre toga, kao da se nista nije desilo, osim sto je sistem postao bolji i brzi.
Zatim...
Pre par nedelja ja uzmem RuDAW novi...
Dodje Mihajlo, ukljucimo komp, napravimo Ghost tog mog sistema sa starog kompjutera i prebacimo ga na novi. I pogodite? RADI SAVRSENO!
Da nesto nije valjalo, valjda bi se za ovoliko vremena celodnevnog rada vec ispoljilo na bilo koji nacin, ali nije. SVE JE SAVRSENO!
I tako... To je moje iskustvo... Da znam u detalje, rado bih podelio sa vama, ali iz ugla posmatraca, to je bila akcija koja je trajala par sati namesto par nedelja koliko treba da se to sve inace instalira sto ja imam (terabajt + poseban hard za Vienu, ali se to ne racuna...).
Znate sada koga treba da pitate za savet

http://www.sunflower-fest.com/

Oggy is offline   Reply With Quote

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules