Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Ostali muzički instrumenti i studijska oprema

Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 22-10-2008, 11:52 PM   #11
clusterchord
mod?rateur analogue

clusterchord's Avatar

Default Re: povezivanje rme ff 800 i kompjuter

Slowstar, Fireface800 NORMALNO vozi na on-board FW400 port. dva komada takodjer. za to je tvornicki previdjen. i normalno stane u taj bandwith.

dodatno, FW800 mu iskljucivo treba ako hoces da vozis dva komada i to na 96kHz. FW800 ili dodatna karta za FW400.

slazem se da FW karta nikakva velika investicija, ali cemu potrositi PCI slot za nesto sto ti (mozda) ni ne treba, prije nego li si i probo dal uopce radi... malo besmisleno ..

clusterchord is offline   Reply With Quote
Old 23-10-2008, 08:01 PM   #12
slowstar
Pro Member

Jeste Cluster, tacno je sve sto kazes, mislio sam samo da kazem da (ako na kompu postoji) veze FF800 na FW 800 port, tako da bude odvojen od ostalih FW ako i na njih nesto "kaci"
Inace, sto se RME FF800 tice, bukvalno je FENOMENALAN, kako kazu "set & forget" i radi odlicno, latenciju cak ne mogu ni da cujem, a sa LOGICom se slaze fantasticno, uopste nista iz FF800 softa ne koristim, sve ide iz LOGIC-a
Old 23-10-2008, 08:18 PM   #13
silicon science
Pro Member

silicon science's Avatar

K'o sto Cluster kaze, ubodi i probaj, nista ne kosta
silicon science is offline   Reply With Quote
Old 23-10-2008, 09:40 PM   #14
STUDIOTON
Ivan Lekic

STUDIOTON's Avatar

Quote:
Originally Posted by slowstar View Post
Inace, sto se RME FF800 tice, bukvalno je FENOMENALAN, kako kazu "set & forget" i radi odlicno, latenciju cak ne mogu ni da cujem
Apsolutno stojim iza ovoga ..
Old 24-10-2008, 04:23 AM   #15
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

da, stvarno je brz taj buffer.
Arthur is offline   Reply With Quote
Old 24-10-2008, 11:06 AM   #16
spidermusic
Senior Member

spidermusic's Avatar

Od kada imam FF800 koristim FW port na Asus-ovoj ploci i nemam nikakvih problema. Zato je najbolje probati kako sistem radi, pa ona kupovati naknadne i dodatne kartice.
spidermusic is offline   Reply With Quote
Old 24-10-2008, 12:27 PM   #17
peruzza
VIP Member

Quote:
Originally Posted by spidermusic View Post
Od kada imam FF800 koristim FW port na Asus-ovoj ploci i nemam nikakvih problema. Zato je najbolje probati kako sistem radi, pa ona kupovati naknadne i dodatne kartice.
Ili proveriti koji je chip na FW kontroleru na plochi. Neko je vec rekao da TI kontroleri rade posao. Agere kontroleri na nekim ASUS-ovim P35 plochama NE RADE sa FF800 (lichno proverio), tako da, ako vec kupujete RME, dodajte josh neku kintu za PCI FW kartu i problem reshen!!!
Pozdrav!
peruzza is offline   Reply With Quote
Old 24-10-2008, 05:01 PM   #18
allegrosteva
Member

allegrosteva's Avatar

Naime-imao sam m-audio project mix, sve je radilo kako treba dok nisam morao da menjam plocu i cpu.Od tada mi se desavalo da pri usnimavanju se cuje neki grozan sum i krckanje.Probao sve i na kraju kontaktirao m-audiov support center (koji stvarno radi fenomenalno).Oni su mi rekli da je razlog najverovatnije to sto na novijim asusovim plocama fw port deli isti irq sa (ja mislim)video kontrolerom, a windows ne nudi opciju da se se dodeli neki slobodan irq(ne znam zbog cega).Kupio pci-fw adapter i od tada nisam imao problema.Kad sam kolegi Kidranu prodao p-mix njemu se desila ista stvar.I gle cuda-on isto ima asus p5k plocu.Ja sam svoj ff800 prikljucio na port na ploci i nisam imao problema(kao kod p-mixa) dok nisam poterao 26 analognih izlaza, onda je poceo da pravi probleme.
Elem najjednostavnoja varijanta ti je da pogledas u device manageru da li je irq na fw portu samo njegov ili ga deli sa jos necim.Ako deli moj ti je savet da uzmes pci-fw karticu

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules