Go Back   Rumski Forum > Pricaonica > Pricaonica

Pricaonica teme koje nisu vezane za audio produkciju i www.rumski.com... Bez POLITIKE i RELIGIJE molimo...

Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
Old 22-10-2008, 01:00 AM   #11
Eeva_r&b
moderator

Eeva_r&b's Avatar

Default Re: Pocetak Operacije gistrijumf!

Uh,ovo je nazalost veoma tacno...evo,svoje iskustvo da podelim,malko da se izjadam pred spavanje,ne moz' da skodi...

Zavrsila sam osnovnu muzicku u Bg i to je mesto koje i dan-danas ucini da se blago najezim kad prodjem pored njega...
Da se razumemo u daljem tekstu - lagala bih kad bih rekla da sam bila vredni mrav..davala sam sebi oduska,kao i vecina klinaca u tom dobu...
I kao takva,tada sam cak smatrala da je onakav tretman opravdan,i snosila sam krivicu na sebe i svoj nedovoljan trud...bilo mi je sasvim normalno da me neko vredja i ponizava svaki put kad se pojavim,prevrce ocima kad gresim,i vice na mene manijacki dok mi prsti za instrumentom ne zadrhte ko da dobijam epilepticni napad...heh,a ja sam cak sa klavirom napravila pauzu od 5 godina posle zavrsetka muzicke..zapravo sam bila veoma talentovana za sviranje klavira,i imala sam veliku ljubav prema tom instrumentu,i volju...ni danas mi nije jasno kako je sve to nestalo,i kako su uspeli da me ubede da nista ne vredim,i da me toliko iscrpe...
mislim da bi moji tadasnji profesori,kad bi culi da se zapravo kreativno bavim muzikom,dobili srcani udar..jer nikad nisu obratili paznju,ni potencirali na kreativnosti bilo kog od svojih ucenika,nit imaju pojma koliko bilo ko od njih ima talenta i potencijala..zbog cega nikad necu shvatiti poentu nasih muzickih skola..umesto da razvijaju ljubav prema muzici i potenciraju na njenom stvaranju,one sluze da suzbijaju muzicke vidike,i serviraju muziku kao suvoparno gradivo i iscrpljujucu obavezu,ciji je rezultat uglavnom polu-uspesna interpretacija tudje muzike,znanje teorije od koje se leba ne jede,i trajna emocionalna otupelost na muziku i teznja ka stalnoj kritici.
"a little learning is a dangerous thing" (alexander pope)
- jos gori su oni koji iz muzickih skola/akademija izadju verujuci da su naucili dovoljno...i nastavljaju bavljenje muzikom u okviru svoje uspesno razvijene matematicke kreativnosti.......prekinula mi se nit misli...idem da spavam...hahah...

pozzz

Quote:
Originally Posted by dexyco View Post
Muzicke skole su danas blaga katastrofa. Tamo se deca od malena uce kako da omrznu muziku ako su je voleli, ili kako da razvijaju sebe u sujetne idiote. Ja po zavrsetku nize muzicke u Smederevu nisam vadio gitaru iz fotrole okruglo dve godine, ali najbukvalnije!

Drago mi je da je neko opisao stvari potpuno realno i bez uvijanja, podkrepljen cinjenicama, to se retko danas vidja, i to jako volim i postujem.

"There is no such thing as standing still when it comes to progress.You're either moving forward,or backwards."
Eeva_r&b is offline   Reply With Quote

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules