|
Kutak za glazbenike. kompozitore, tekstopisce, aran?ere... Oaza za "stvaratelje" pjesama... pričajmo o izvorima inspiracije, razradi ideja, strukturiranju pjesama, instrumentaciji, tehnikama aran?iranja, pisanja tekstova.... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Začudio bi se ali ima pobolj?anja kod pjevanja, bar sam ja tak imao prilike do?ivjeti kod jedne djevojke koju sam snimao. Kasnije sam na liveu čuo dosta pobolj?anja u odnosu na tejk koji smo snimili. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
|
![]()
@eeva: ti si skroz upravu, al ti i ja se kapiramo bolje od ostalih ljudi pre svega zato shto smo drugari. ima ljudi sa kojima se ne kapiram iako rade muziku, i iako su mi najbolji ortaci.. npr, ruda (soundless) je u fazonu.. ubaci mi dz dz dz dzdz dzz dz dz u strofu.. da bude taj ritam.. ja odradim same drumove u tom ritmu.. i on kao.. da al sam mislio na elektrichnu gitaru.. pa reko jbg nisi mi dao nikakvu melodiju.. shta god da sam odsvirao na bassu/gitari, nije mu se svidelo.. i na kraju odsviram ono shto sam prvi put, i to mu se svidi..
problem kod ljudi je shto ni sami ne znaju shta zele.. i kad im dash ono kako oni traze, uglavnom im se ne svidja jer ipak imaju dovoljno sluha i zdravog razuma da skapiraju da je loshe.. @maiv: naravno da postoji poboljshanje kod pevanja.. jer po prvi put chuje kako neshto treba da zvuchi, i ne slusha samo zvuk iz glave.. tako da zna koji su problemi.. kada pevash uz taj glas (snimljen pa kroz melodyne), i pevash kako si navikao, provalicesh da je disonantno.. i onda cesh znati tachno kolko mashish.. i to cesh znati i za sledecu pesmu.. sve je u iskustvu. @retroman: daj ajnshtajna sa violinom, ipak je to njegov instrument. poz |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
moderator
|
![]() Quote:
ili hoces reci kad se ne bismo kapirali dobro drugarski ne bismo mogli da se skapiramo ni muzicki? ![]() prevod: hoces reci kad bismo skapirali da se skapiravamo ne bismo skapirali da se ne kapiramo skapiravajuci se jer to sto kazu propaganda,nije istina,osecam se eventualno ![]()
![]() |
![]() |
#4 |
Moderator
|
![]()
naprotiv, htedohu da kazem da sam empirijskim zakljuchivanjem, doshao do spoznaje da ako dve jedinke, u samom startu, ne vibriraju na istim frekvencijama istom snagom (+/-6db per oct) nisu u mogucnosti da permanentno postignu istu konkluziju jednog prostog leksichkog sklopa. shto ih moze dovesti do rapidnih razmena zargonskih uvreda velikih amplituda, i te amplitude ce dovesti odnos jedinki da se rastavi na molekularnom nivou.
ali opet, sa druge strane. matematichkom analizom mozemo doci do sledecih stihova: kao minus i plus ko ameri i rus u mom svetu ti si korov a ja hibiskus. naravno, ovo je zakljuchak izveden dugogodishnjom mukotrpnom kohezijom zenevskog udruzenja nuklearnih fizichara, lepenskog vira i hrvatske mense. e sada, kada bismo odvojili subjektivno od objektivnog u ovih par stihova, zakljuchili bismo sledece: poshto je ona hibiskus a on korov, dolazimo do zakljuchka da je ona superiornija od njega, u izgledu mirisu i upotrebljivosti. dok je on potpuno opozitna stvar od nje. i ako se te dve stvari ujedine, dobice se nula. medjutim, to nije sluchaj: poshto su medjuljudski odnosi dvosmerni (uglavnom u jednom pravcu), mozemo tu teoriju baciti po strani i zakljuchiti sledece: kakvo god mishljenje bilo njeno (pasivnoagresivan, opsesivno egoistichan stav), njegovo ce biti jako slichno jer dve jedinke uvek potichu iz razlichitih mikrouniverzuma. nazovimo to efektom staklene bashte, poshto to upravo i jeste. e sad, iz dve razlichite staklene bashte dolaze dve dominantne jedinke razlichitih vrsta. i obe su "hibiskus" u svom svetu, i obichno njihova korenspodencija dovodi do nepobitnog minusa, a ne do nule kao shto je ranije zakljucheno. zashto? zato shto su obe jedinke okrenute same sebi. a sada da se vratimo na nash problem. i da ti odgovorim na pitanje: da. Last edited by HeatMan; 17-10-2008 at 06:44 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Moderator
|
![]()
btw, sve je u zlatnom preseku.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
moderator
|
![]()
priznaj,isao si na kurs preciznog,smislenog i razumnog izrazavanja kod Estbama...
![]() |
#7 |
Moderator
|
![]()
ne. zlatni presek je od milene (dizajn enterijera i aranziranje).
a ostalo sam samo prosuo dushu na papir. perfex |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Member
|
![]() Quote:
![]()
![]() |
![]() |
#9 |
mod?rateur analogue
|
![]()
ako neko dodje s nedovrsenom pjesmom , prvo ga odma odje*em da ne "dovrsava" pjesmu u studiju. mislim tu na fundamentalne postavke... tekst, kako ide melodija refrena i to. ostale, sitnije izmjene su okay ko i uvijek.. o tome mi zavisi kako cu postaviti aranzman, sve ostalo..
ako je groblje pjesma onda samo nudim uslugu "demo snimka". ne zelim da nesto izadje od mene, iza cega ne stojim ni kao producent, niti zelim da me se veze s time na ikoji nacin. a ove pacijente koji oce da rade "demo" (citaj : platili bi neku sicu, a snimali danima ko da idemo na euroviziju) pa bi mjenjali aranzman 7 puta itd, lijepo cepnem po satu - pa ti deri sine koliko oces. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Member
|
![]()
Su to neki klinci? Mislim, do sad nisam u?ao u studio u ?ivotu iz prostog razloga ?to mi je muzika izduvni ventil i ni?ta vi?e, ali nekako mi idiotski doći, da prosti?, nesvr?en.
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Gde i kada su muz. festivali kod nas??? | LAMPASH | Razno | 12 | 10-03-2009 12:47 AM |
Na kom sample rate-u radite? | koki | Audio Produkcija - Tehnike | 63 | 29-12-2007 03:26 PM |
PREDLOG - SYNTH ZONE | Moritz | Predlozi i sugestije | 5 | 06-06-2005 10:54 PM |
Kako Vi to radite? | Zid | Audio Produkcija - Tehnike | 7 | 11-02-2005 08:54 PM |