|
|||||||
| Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?.. |
![]() |
|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|
|
|
#1 |
|
Pro Member
|
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Senior Member
|
Nisam probao (imam samo midi klavijature) ali ne vidim razlog zasto ne bi moglo?
![]() U tom slucaju bi klavijatura radila kao bilo koji modul i samo bi vukao boje iz nje.. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Pro Member
|
Trebalo bi da je tako. Na kartici imam midiIn i midiOut. Ali, imam samo jedan kratki konekt. Imam extra USB M-audio midi karticu za live sviranje na lap-topu, pa bih to koristio kao midiOut iz instrumenta te podesio midi konekciju u Nuendu. Tako bih vjerovatno mogao komandovati iz midi traka i vukao boje u mix. Probaću svakako. Vjerovatno to mo?e.
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
MAO
|
u stara vremena dok su procesori još radili na megaherze, ja sam ovako počinjao da učim programiranje na cakewalku. Midi out iz soundblaster pci128 na input u moj Roland XP10 i sreći nikad kraja.
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Junior Member
|
PHP Code:
Kako i koji midi out iz VanB. Pretpostavljam da se to ostvaruje onako kako sam i pretpostavljao - preko USB-a. Sam V.B. plejer nema opcije midi i sl. koliko ga ja poznajem. Da li ce se u ovom slucaju pojaviti nesto po default-u u podesavanjima plejera? Da li mozda treba podesiti nesto preko zvucne kartice kompjutera? Hm, hm... Ako mozes malo detaljnije i preciznije da mi objasnis bio bih ti stvarno zahvalan. Inace sve ovo bih probao preko Korga iz iS serije koji podrzava potrebne formate ( ne bih da prvim eksperimet sa PA). |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Senior Member
|
Potrebno je da instaliras neki virtuelni midi drajver. Idi na google pronadji Midi Yoke... Ja bih ti rado pomogao dalje ali nemam aranzer..
U principu, kad instaliras taj drajver dobices nove midi portove i pojavice se u VanBasco playeru. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Junior Member
|
Da li instalacijom ovog drajvera mogu da "zviznem" nesto ostalim drajverima koji sada rade OK i da li cu mozda poremetiti nesto samoj zvucnoj karti?
Imam instaliran Yamaha SYXG drajver i on lepo radi, da li mogu mozda njega da poremetim? I da li instalacijom ovog drajvera automatski otvaram vrata midi vezi ka klavijaturi i dobijam ono sto mi je cilj - da boje iz klavijature sviraju midi fajl koji ja pustam na VanBasco plejeru? Mnogo pitanja ali jbg. |
|
|
|
![]() |
| Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|