|
Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#31 | |
Moderator
|
![]() Quote:
ahahahahahahahahaha pa8.. ahahahah fali tebi josh jedna daska ahahahahahaha |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#32 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#33 | |
Moderator
|
![]() Quote:
i maxu sam izjavio ljubav, i sad me kulira |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
VIP Member
|
![]()
Ne znam da li on "nas" zajebava, ali "mi" njega svakako... Nisam ba? siguran ko smo to "mi", ali nema veze... Valjda čovek ima potrebu da komunicira. Ono - feedback. Za sada mu dobro ide
![]()
![]() |
#35 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
Ne znam šta više da falosofiram, ali ajde da kažem ukratko, pa ko hoće neka čita. U vezi efekata koje sam s?m programirao, odnosi se samo na sopstvenu panoramu. Ako razumete. Nisam dao da mi ni jedan plugin efekat kreira bilo kakav čorus i tome slično, niti bilo kakav delej, već sam s?m pravio „ambijent“, panoramu i prostor za svaki zvuk po mojoj želji, što je urodilo plodom jer sam mogao za celokupnu harmoniju da uklapam sve u nejboljem položaju, najboljem skladu. Ono oko čega sam se najviše mučio u toku izučavanja, slušanja dugogodišnjeg, bilo je to što sam uvek znao da u pozadini postoji odjek i dešavanje koje ima veze sa glavnim zvukovima. Naime, posle mnogo truda i vremena, provalio sam da često najbolji zvukovi sadrže programiranu panoramu, te da taj zvuk koji se fenomenalno čuje, zapravo ima nekakve fine odjeke, u raznim stranama sterea, kao u nekakvom živom prostoru. To je mene fasciniralo kada sam uvideo da se svaki, i bilo koji elektro zvuk, može oživeti i nekakvoj svojoj ambijentali, svom virtualnom svetu. Sada naravno možete reći da postoje efektri koji odmah prave tu stvar. Ali, ono što čovek može sam da programira, ne postoji takav plugin koji može da podnese, ili da pruži takvu mogućnost. Zapravo postoji jedan poseban veliki program koji omogućava to programiranje, koji se povezuje na Cubase Revajrom. Dakle, programiranje efekata za stereo panoramu, i mnogo čega drugog, zapravo je program poseban, koji je povezan sa Cubaseom. I hteo sam reći, da nijedan efekat, plugin, (odnosno ni sa jednim efektima u kreiranju numere), ne možete postići željenu preciznost i vladanje u inženjeringu, te pesme gotovo uvek zvuče natrpane zvukovima bez potpune jasnoće i preciznosti. To je ono što ja mogu da oslušnem, i bez čega ne mogu da živim, zato mi je produkcija postalo nešto što mi je na prvom mestu. A za kreiranje numera, evo, ako Bog da, videće se i to koliko imam ideja itd. Sa notama, tj. tonalitetima sam pravio posebno istraživanje, osmišljavanje harmonija, tako da o tome ne bi sada. Rekao sam, prvo produkcija pa sve ostalo. Last edited by Estbam; 13-10-2008 at 04:35 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#36 | |
SuperModerator
|
![]() Quote:
![]() pozzz |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
moderator
|
![]()
nesto mi se cini da ce iscekivanje ovog rada biti poput iscekivanja smaka sveta za onaj CERN test
![]() |
#38 |
Moderator
|
![]()
ako bude chekanje onako mukotrpno i istorijsko kao ono (ne secam se chija je to ideja) sa renderovanim reverbima i kompresijom istih, onda verujem da ce i meni porasti bradavice
|
![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Pro Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Moderator
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 2 (0 members and 2 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Pomozite mi imam problem..CUBASE SX3!! | stacato | Audio Software | 3 | 02-02-2009 07:41 AM |
imam jedan pitanje vezi powercore | saki | DSP forum | 4 | 14-06-2005 02:32 PM |
Imam problem sa gigastudijom 2.5 i 3 vec od pocetka! | samplemaniac | Computer Hardware | 4 | 02-01-2005 02:58 PM |