|
Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#31 |
Moderator
|
![]()
nije dobro jer je frequent pridev, a frequency imenica...znaci da je i upotreba drugacija
ispravka u stvari nije pridev nego prelazni glagol - Prelazni glagoli su oni uz koje može stajati objekt u akuzativu tj. direktni objekt (subject + verb + object) mislim da je sad reseno Last edited by Everbeatz; 28-09-2008 at 12:45 AM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Pro Member
|
![]()
frekventnost dolazaka autobusa i frekvencija dolazaka autobusa ..... ( kako sam procitao u wikipediji )
isto tako mogu da kazem i opseg frekvencija i opseg frekventnosti Pozdrav Last edited by Max; 28-09-2008 at 01:03 AM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#33 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Sad proverih ..... nisi u pravu ...... imas countable i uncountable primere ..... ( idi na wikipediju , mrzi me da cukam shortcut e ) Pozdrav |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Moderator
|
![]()
hahahahahahahahhahaha
ludilo zezanje |
![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Pro Member
|
![]()
govori u mnozini (zbog ostalih clanova , previse frekventnog siljenja frekvencija )... ovo je stvarno previse mada je tema sasvim dobra
|
![]() |
![]() |
![]() |
#36 | ||
Pro Member
|
![]()
I u pravu si i nisi u pravu
![]() Ovo mu dodje nesto ko kvantna fizika ![]() Quote:
Quote:
![]() 1. frekventno - cesto, ucestalo: Mozes reci saobracaj je frekventan. To stoji samo za sebe i znaci da je saobracaj cest. Dakle neodredjen je i tu ne mozes upotrebiti frekvenciju, samo frekventnost kao nesto neodredjeno. Ovde je sve jasno. 2. frekventno, frekvencija Ovo je primer koji buni. Sto se tice reci frekvencija, mozes reci da je frekvencija saobracaja porasla (ovde je vec frekvencija donekle odredjena, jer se poredi neka prijasnja frekvencija sa novonastalom), mozes reci i da je frekventost porasla, jer je ovo donekle i dalje neodredjeno. Kazem donekle, jer se ovde vec, iako se ne pominju herci, poredi neka prijasnja ucestanost sa nekom novonastalom. 3. frekvencija - ucestanost Kada se govori o tacno odredjenoj ucestanosti, onda se moze koristiti samo frekvencija. Frekventni opseg bi znacilo cest opseg, opseg frekventnosti bi znacio opseg cestosti, sto ne postoji, i hteo bih da naglasim da ovome - nije istina ![]() Ne postoji rec cestost, postoji samo ucestanot, a ucestanost je frekvencija, a cest je frekventan. Nadam se da ti je jasno posto meni nije ![]() Kao sto vidis, ja ne umem bas najbolje da objasnim, ali nigde neces naci rec frequent range, pa ti je sama ta cinjenica mozda dovoljna i bez mog sveobuhvatno-detaljnog objasnjenja ![]()
![]() |
![]() |
#37 | ||
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() Eto kroz salu dodjosmo do odgovora: Quote:
Vrlo lepo se vidi razlika izmedju ove dve reci. Kako bi ti Max ovo preveo na tvoje frekventnosti? Previse cestog siljenja cestosti (cestitosti???) ![]()
![]() |
![]() |
#38 |
Pro Member
|
![]()
ne , mada mozes , mislio sam na sve ucesnike ove rasprave
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Pro Member
|
![]()
Ja da povalim sve ucesnike ove rasprave?
![]() Ovo vec izlazi iz okvira pristojne gramatike ![]()
![]() |
#40 |
Pro Member
|
![]()
ljudi pa vi ste pretrpani poslom...
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|