|
Dizajn i konstrukcija studija Diskusije i pomoc oko svih aspekata dizajna i konstrukcije kucnog/pro studija, gluve ili kontrolne sobe, tretman zidova i materijala... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#11 |
Member
|
![]()
ovo je nekakva fina solucija... mozda i ovo probam... a i ova "tus kabina" je dobra... inace imam behringerov C1 mikrofon pa cu ja to pokusati...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Moderator
|
![]() Quote:
Samo sam procito ovaj post. Ja se slazem sa maxom. Ako nemozes ili ne zelis puno para ulagati. Komora os malo vise od 2 m? je pre mala, neces biti zadovoljan. Ova stvar ko mic thing se nisu pokazali dobre. cuje se da se nesto dezava, ali dolazi do izbrisavanje frekvencija. Pozdrav Denis Ja bih na tvom mjestu napravio mobilne absorbere sa Mineralnom vunom. Koje mozes po potrebio primjestati. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Member
|
![]()
Jel moze malo zabave
http://rumski.com/forum/attachment.p...1124976:rotfl: ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Moderator
|
![]()
shto da ne:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Member
|
![]()
Ja sad imam dosta ideja
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Member
|
![]()
Ovaj "STOFF" kakav je to materijal??? cime da oblozim kad ubacim mineralnu vunu???
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Moderator
|
![]() Quote:
Ja koristim za oblaganje obicno platno mislim nije neki specijalni akusticni material. Mora da propusta zdrak kada puses kroz njega. Pozdrav Denis |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Member
|
![]()
Ja se nadam da nisam puno dosadan al eto pocetnik, kad ovo napravim kako bi to stavio oko mikrofona? mikrofon mi je u cosku sobe, eh sad jel ide i na zidove i iza mene tj. da napravim kao sobu ili samo iza mene da to stavim???
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Moderator
|
![]() Quote:
Ja bi na tvom mjestu napravio naj prije obicne absorbere poput ovi http://www.carookee.com/forum/MikasM...2.0.01105.html a te mobilne absorbere bih postavio onako kako ti se naj vise dopada. Vjeruj mi da bi ti tio vise napisati. Ali je tesko na ovaj nacin dati prjedlog koji onda funkcjonira odmah. neces proci bez experementiranja. automatski i treniras uho ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Member
|
![]()
Ok, i ovo sam sad vido.. moram komsiju uhvatit da mi ovo malo preveda i ovo cu vjerovatno probat... sad ima dosta solucija pa cu vidjeti... to mi treba samo za snimanje vokala pa tako da nije nesto previse zahtjevno a to su demo snimci dok ne nabavim neku lovu pa onda nesto ozbiljnije pokusam napravit... Ovako ono da napravim neki DOBAR DEMO... hvala Denis
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
mikrofon i snimanje vokala | mirdaa | Tutorijali | 50 | 28-02-2009 12:05 AM |
pitanje:xenyx 802 & B1-snimanje vokala | solo | Computer Hardware | 11 | 04-11-2008 02:39 PM |
Snimanje vokala uz klavir (ali bez klavira) | ANITA | Audio Produkcija - Tehnike | 21 | 10-08-2007 07:02 AM |
Snimanje vokala - Koje predpojačalo !!? | korguser2001 | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 8 | 10-03-2007 03:11 AM |
Vokal::: snimanje vokala | dr.Ru | Tutorijali | 0 | 21-06-2003 08:55 PM |