|
Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Pro Member
|
![]()
Kol'ko sam uspeo da cujem, a tiho slusam,
nije u pitanju bas neka velika razlika, ali ni "signal" nije bas kompleksan da bi se osetila znacajna razlika...verovali ili ne, meni je Behringer malcice ugladjeniji, a K2 mi ima neki "njonjav" ili "midlast" zvuk. Ako sam gluv - sta cu, ali takav mi je utisak Pozdrav Deki, i hvala na primerima!
![]() |
#2 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Pozdrav |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Senior Member
|
![]()
Treba mi hitno osmokanalni preamp za snimanje bubnja. Nema se mnogo novaca jer sve ode na ua solo i akg c451b pa me zanima koja je bolja varijanta :SM PRO AUDIO EP84, http://www.thomann.de/gb/sm_pro_audi...4f022d8bcb0492
FOCUSRITE OCTOPRE LE, http://www.thomann.de/gb/focusrite_o...c78a13a2e54977 ili mozda SOUNDCRAFT SPIRIT FOLIO SX, http://www.soundcraft.com/product_sh...?product_id=25 Kapiram da su to sve najjeftinije varijante ali treba mi hitno i jbg... ![]() Ako je neko imao nesto od ovih preampa zanima me misljenje i da li su upotrebljivi uopste. Ili da kupujem trigere... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
i kada bi birao izmedju pre-a ove klase ili triggere, uvijek bi izabrao triggere ne zaboravi onu staru: 50% -svirac+performans 30% -akustika+okruzenje(ambijent) 20% -mic 10% -mic-pre |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
VIP Member
|
![]()
Potpuno si u pravu, narocito sto se takve akcije pokusaja jeftinog snimanja bubnja najcesce i zavrse trigerovanjem
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
MAO
|
![]()
ne slažem se za trigere. Ako želiš dobar rezultat, naročito za tvrđi zvuk, svakako ćeš morati da trigeruješ, ali softwerski i to isključivo kao dopunu audio zapisu mikrofona. Od preampa navedenih, nisam slušao nijedan. Ovako napamet glasam za focusrite.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Pro Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Member
|
![]()
licno ne volim "low end"
kada sam pocinjao sa dj-ingom, "imao sam ideju" da sve probleme reshim nekim gemini-jevim gramofonima i mixetom ali me je cimer mudro posavetovao da to ne kupujem, jer cu na kraju ipak kupiti technics 1210, i neku ozbiljniju mixetu, a da cu na geminiju samo izgubiti kes.... i, probam ja neki low-budget gramofon, mixam malo, pa nakon par dana upoznam neke ozbiljnije ljude, odem kod njih na gajbu, a tamo 1210-ke povezane. kad sam dodirnuo gramofone, sve mi je bilo jasno...... i tako danas sam ponosan vlasnik "blizanaca", namnozilo se tu josh dosta opreme, a tek je u planu gro stvari..... elem, ako mislish da se ozbiljno bavish necim, i da zvucish ozbiljno, treba ti i ozbiljna oprema... moze low end da "zavara stomak" (ili ushi) ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Usudjujem se da kazem i sledece (pazi kakva jeres): UOPSTE mi se ne dopada U47, koji cene "do bola". Najbolji mikrofoni, po mom skromnom misljenu, naravno, sa kojima sam radio su DPA,(bivsi Bruel & Kjaer) Earthworks, Sony C48 i onaj (zaboravih) model, valjda 8000, a Neumanni izuzev jednog starog stereo modela iz KM serije mi se NIMALO ne svidjaju, zato sto "farbaju". Po meni, sva farbanja treba raditi naknadno, a snimati sto je ravnije i realnije moguce. A propos, uvek dajem prednost vrhunskoj "solid state" tehnologiji nad cevnom (lampaskom) izuzev, naravno, kod gitarskog pojacala, gde je izoblicenje SASTAVNI deo proizvodnje zvuka, a ne usnimavanja. Nadam se da si razumeo moj stav, i pored toga sto sam malo dosadan i preopsiran, sta ces, "staracka" osobina... Pozdrav, sve najbolje!!!
We are not alone in the Universe... Last edited by slowstar; 12-10-2008 at 10:46 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 2 (0 members and 2 guests) | |
|
|