Go Back   Rumski Forum > Aktivnosti > Promocija radova

Promocija radova Marketing u muzici...... pricajte o tome koji je najbolji nacin da promovisete svoj rad? Na ovo mesto saljite vase radove, komentare.....

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 30-08-2008, 02:30 PM   #1
Eeva_r&b
moderator

Eeva_r&b's Avatar

Default I prodje prvo vece Pan music festivala...

Isfalsirala sam 90% pesme...bilo je zaista lose...ne znam da li ste gledali (i da li ce vas moj thread uopste zainteresovati posle burnih razmena misljenja sa mnom) ali reko',mozda cete komentarisati ucesnike festivala na ovom forumu...Pa, ako biste se *moooozda* dotakli mene slucajno (ovo ne znaci da se smatram vaznom,vec ne bih volela da opet pronalazim sama put do negativnih komentara),cisto da kazem koju rec,osecam se duznom,kao neko ko je jednom na ovom forumu nesto tvrdoglavo tvrdio i sad kad mu je pruzena prilka nije uspeo nista da pokaze.Ne znam,mozda pokusavam da popravim negativnu sliku o sebi koju sam izgradila i recima i delima.A mozda mi je samo previse stalo o tome sta drugi ljudi misle.

Isto kao sto sam spremna da strogo kritikujem druge, spremna sam tako i da kritikujem samu sebe...Na ovom festivalu nisam uspela da sprovedem u praksu sve ono sto sam tvrdila,osecam se uzasno,ali sta sad,ne mogu to da promenim.
Pretpostavljam da je svako imao lose momente,ovo je bio moj.
Eto, sad se vec osecam bolje kad sam to izgovorila pre bilo kog drugog...

Pozdravljam vas!
Eeva_r&b is offline   Reply With Quote
Old 30-08-2008, 02:50 PM   #2
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

Default Re: I prodje prvo vece Pan music festivala...

Bio sam prisutan, i već na tonskoj se videlo da pored puno potencijala, ostaje utisak nedostatka iskustva. Mnogo ljudi iz moje okoline je bilo impresionirano uipravo tim potencijalom, i većina nam je žao što je tako prošlo. Nedaj se iznervirati, ti barem imaš sve vreme ovog sveta Što se tvojeg konflikta ovde tiče, ja ga nešto i ne sećam, toliko ljudi se ovde oko raznih gluposti pičkara na dnevnoj osnovi, da to više niko normalan i ne pamti. Ono što je ostalo upamćeno, jeste ipak veliki talenat, i mladost, tako da iskuliraj, nađi neki bend, šljaku/tezgu, nastupaj po svakojakim rupama ove države, skontaćeš puno toga o sebi, publici i za tebe najpogubnije, monitoringu. A usput možeš steći i širi krug poštovalaca.
Arthur is offline   Reply With Quote
Old 30-08-2008, 02:51 PM   #3
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

btw, glasaj za Nemanju večeras
Arthur is offline   Reply With Quote
Old 30-08-2008, 04:21 PM   #4
Rhino
Pro Member

Rhino's Avatar

Sta te sje*alo? Trema ili monitoring? U sv slucaju nije kraj svijeta... Vjerovatno i izvuchesh nesto korisno iz svega toga.

Keep yo head up, always
Old 30-08-2008, 04:51 PM   #5
Eeva_r&b
moderator

Eeva_r&b's Avatar

Hvala vam na ohrabrenju...
Sto je najgore,ne mogu jos da izvucem nikakvu pouku iz svega jer ne znam sta je u pitanju (sem mog neiskustva).Jos tokom probe sam primetila da se ne cujem valjano.Samo sam cula buku iz svih zvucnika,i nisam uspela da jasno cujem note koje pevam,niti sam cula dovoljno da mogu da kontrolisem glas.Niko od pevaca (koliko ja znam) se nije zalio na monitoring...Ne znam da li je to zato sto nisam istrenirala usi na takav tip ozvucenja,ili zato sto je samo jedna proba par sati pred festival meni (koja sam pre toga imala samo jedan nastup) bila nedovoljna... :-/ mislim,znam da nikad necu moci da sebe cujem jednako jasno kao i kad pevam u svojoj sobi i studiu,ali...nesto mi je mnogo smetalo,a nisam umela da prepoznam sta je u pitanju...ne znam,nisam pametna.Valjda je do neiskustva...i guess. :-/
Eeva_r&b is offline   Reply With Quote
Old 30-08-2008, 05:32 PM   #6
kejkz
banned

Ma nema veze, prvi mačići se u vodu bacaju, biće bolje naredni put. Gledaj to sa svetlije strane, bar te niko nije gađao paradajzem, lukom i ostalim tropskim voćem
kejkz is offline   Reply With Quote
Old 30-08-2008, 11:10 PM   #7
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Quote:
Originally Posted by Eeva_r&b View Post
Hvala vam na ohrabrenju...
Sto je najgore,ne mogu jos da izvucem nikakvu pouku iz svega jer ne znam sta je u pitanju (sem mog neiskustva).Jos tokom probe sam primetila da se ne cujem valjano.Samo sam cula buku iz svih zvucnika,i nisam uspela da jasno cujem note koje pevam,niti sam cula dovoljno da mogu da kontrolisem glas.Niko od pevaca (koliko ja znam) se nije zalio na monitoring...Ne znam da li je to zato sto nisam istrenirala usi na takav tip ozvucenja,ili zato sto je samo jedna proba par sati pred festival meni (koja sam pre toga imala samo jedan nastup) bila nedovoljna... :-/ mislim,znam da nikad necu moci da sebe cujem jednako jasno kao i kad pevam u svojoj sobi i studiu,ali...nesto mi je mnogo smetalo,a nisam umela da prepoznam sta je u pitanju...ne znam,nisam pametna.Valjda je do neiskustva...i guess. :-/
Mo?da će ovo izgledati sme?no, ali ipak: kupi one sunđerčiće za u?i (ear plugs) koji se prodaju u prodavnicama muzičke opreme. Dakle, ne pričam o "čačkalicama za u?i" (jedan moj drugar je prvo pomislio da mu to pominjem), nego o malim valjcima od polutvrdog sundjera koji se inače koriste kao antifoni (za?tita od buke). Ne mora? da koristi? oba, jedan je dovoljan za ono ?ta ti je potrebno.

Vajda od tih ear plugova nije samo za?tita od buke - korisni su i za "self monitoring", tj umesto prsta u uvetu. Nevolja je samo ?to ih ne valja koristiti vi?ekratno (higijena). Jeftinija varijanta je vata, mada ona lak?e ispadne iz uveta tokom pevanja (rad vilice je istera iz u?nog kanala), ali opet... jeftinija je.

I naravno - konsultuj nekog u?nog lekara oko generalne higijene u?iju. Va?ne su za ono čime ?eli? da se bavi?.

Problem sa slu?anjem na bini je uobičajen - lo? monitoring + neiskustvo (koje rađa nesigurnost) su prilično frustrirajući. Ako ni?ta drugo, bar monitoring mo?e? da re?i? zapu?avanjem jednog uveta.
Old 30-08-2008, 09:31 PM   #8
master29
Banned

Quote:
Isfalsirala sam 90% pesme...bilo je zaista lose...ne znam da li ste gledali (i da li ce vas moj thread uopste zainteresovati posle burnih razmena misljenja sa mnom) ali reko',mozda cete komentarisati ucesnike festivala na ovom forumu..

Pozdravljam vas!
Nista strasno,koliko sam razumeo nemas bas iskustva....falsiraju i oni koji imaju po 50 festivala iza sebe.Tako da hrabro napred,vezbaj...radi na sebi i ne dozvoli da trema vlada tobom,to je najveci neprijatelj interpretatorima.Pozz i samo napred
master29 is offline   Reply With Quote
Old 30-08-2008, 11:08 PM   #9
Oggy
Moderator

Oggy's Avatar

Quote:
Isfalsirala sam 90% pesme...bilo je zaista lose...
Pa ima tu par stvari koje nisu bas onakve kako ti se sada cine da jesu...
Ok... Falsirala si. Verujem ti. Na zalost nisam uspeo da gledam fest jer sam ga cekao na RTS-u, a ispostavilo se da je na nekoj kablovskoj TV koju ja nemam. Dobijao sam samo sms izvestaje o pesmama koji nisu bili bas sjajni. Obzirom da sam ja vece pre toga zavrsio Zrenjaninski festival, znam da je to i kod nas takodje bio problem jer su pesme koje stizu na konkurse uglavnom uzas zivi, barem iz moje perspektive, koja nije bazdarena bas po "festivalskim merilima".
Ono sto je bitno je da neko ko peva kao ti, a vrlo sam dobro obratio paznju na tebe i tvoj rad, ne moze falsirati bez razloga.
Ako je u pitanju tvoj prvi veci nastup, onda je neko morao da ti se nadje i da te uputi u to kako se drzi mikrofon dok se peva, kako se drzi mikrofon dok se ne peva, gde se stoji da bi se dobro cula, da se popne na binu, ako primeti da falsiras jer je to pouzdan znak da ili ne cujes sebe ili ne cujes matricu. Uglavnom, implicira na problem u slusanju. To da li je problem do tebe ili do opreme, nije bitno. Ukoliko postoji on se mora i sto je najbitnije, moze resiti.
Obzirom da pretpostavljam da je zvuk radio Sreta Kovacevic, odbijam da poverujem da je problem bio tehnicke prirode, posto je on kod mene na festivalu radio godinama i monitoring je uvek bio SAVRSEN.
Ocigledno je bio neki problem do tebe, ali je i on jednako morao da se resava na licu mesta jer ti nisi neko ko ne ume da peva ili nema sluha, vec samo neko ko je mlad i nema iskustva.
Druga stvar...
Kada se pripremas za festival, to moras raditi sa mikrofonom i na nekoj pristojnoj glasnoci, kako bi stekla pravi utisak o izvodjenju uzivo i o tome kako se uskopojasni mikrofon ponasa (a velika je razlika u odnosu na neki studijski).
Na kraju, moglo je da se desi i da si "dobila" ili je trebalo da dobijes, a to se odrazava takodje stravicnim falsiranjem kod devojaka koje inace pevaju hirurski tacno.
U svakom slucaju, nema potrebe da budes prestroga prema sebi, jer od toga je slaba vajda, vec ovo sto sam ti napisao, shvati ozbiljno i sledeci put se malo temeljnije spremi na ono sto te ceka, a jedno za uvek nauci da je tonska proba tu zbog tebe i da ako nesto nije u redu, na tonskoj moras insistirati da se to otkloni ODMAH (jer posle nece).
Eto...
Ja toliko
Pozdrav.

http://www.sunflower-fest.com/

Oggy is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules