Go Back   Rumski Forum > Aktivnosti > Razno

Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production...

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 25-08-2008, 03:12 PM   #11
RNT
Member

RNT's Avatar

Default Re: Zasstttooooo????

Quote:
Originally Posted by dvuckovic View Post
Tri mogucnosti:

uvijek provjeravaj koliko ti je miks mono kompatibilan
Prvo i osnovno pravilo je da je stereo mix mono kompaktibilan!

Treba samo malo pripaziti na faze i panoramu, te preslusati par puta stopljena oba kanala u mono, te rijesiti problem sa fazama, ako postoji.
Tada se nitko od izvodjaca nece moci pozaliti da je u studiju nesto zasrano ako je snimka losa na tv-u ili na nekom mono radiju kojih jos ima ohoho...
Nek krivicu onda traze kod wunder tehnicara na tv i radio stanicama.
Test s njima (ton majstorima na radiju/tv) je jednostavan: Prvo digni lijevu ruku, onda desnu!
Eh, kad bi svi to znali..........
( to znaci da je velikoj vecini od njih IQ na razini sobne temperature!)

Last edited by RNT; 25-08-2008 at 03:19 PM.
RNT is offline   Reply With Quote
Old 25-08-2008, 03:16 PM   #12
master29
Banned

Quote:
Originally Posted by RNT View Post

Treba samo malo pripaziti na faze i panoramu, te preslusati par puta stopljena oba kanala u mono, te rijesiti problem sa fazama, ako postoji.
Tada se nitko od izvodjaca nece moci pozaliti da je u studiju nesto zasrano ako je snimka losa na tv-u ili na nekom mono radiju kojih jos ima ohoho...
Test s njima je jednostavan: Prvo digni lijevu ruku, onda desnu!
??????? ne skapira te ja bash
master29 is offline   Reply With Quote
Old 25-08-2008, 03:21 PM   #13
HeatMan
Moderator

HeatMan's Avatar

ne znam, ja iako umem ponekad da radim shiroko shiroko (toliko shiroko da bi ljudi mogli reci da kontrafazira), uvek ga proverim na mono-u.. pa se potrudim da se chuje bar u najuzim crtama..

ponekad to podrazumeva suzavanje slike, ponekad dodavanje novih instrumenata a ponekad samo prosto pojachavanje tih instrumenata koji su pobegli iz mono mixa..

i nikad nije savrsheno u monou..
HeatMan is offline   Reply With Quote
Old 25-08-2008, 03:26 PM   #14
master29
Banned

Quote:
Originally Posted by HeatMan View Post
ne znam, ja iako umem ponekad da radim shiroko shiroko (toliko shiroko da bi ljudi mogli reci da kontrafazira), uvek ga proverim na mono-u.. pa se potrudim da se chuje bar u najuzim crtama..

ponekad to podrazumeva suzavanje slike, ponekad dodavanje novih instrumenata a ponekad samo prosto pojachavanje tih instrumenata koji su pobegli iz mono mixa..

i nikad nije savrsheno u monou..
Pa jbt,u celom svetu kad bi dao sliku kakava pashe za nase televizije(svaka cast izuzetcima mislim na tv-stanice)ljudi bi se pokidali od smeha....mislili bi da smo ludi,kazem josh jednom ovo je prvi put da se teko nesto desilo,ma nije to nista strasno...sad kao pao svet ili bilo katastrofa,samo je meni zasmetalo....jer poznajem pesmu,drugi nebi ni primetili...do duse bas sam otisao mnogo levo,desno....hahahaha......
Old 25-08-2008, 03:30 PM   #15
master29
Banned

Quote:
Originally Posted by RNT View Post

Test s njima (ton majstorima na radiju/tv) je jednostavan: Prvo digni lijevu ruku, onda desnu!
( to znaci da je velikoj vecini od njih IQ na razini sobne temperature!)
E sad sam te skapirao...ma mozda nije ni do njih...direktan prenos je u pitanju....jbg
Old 25-08-2008, 03:30 PM   #16
DADDY Z
Moderator

DADDY Z's Avatar

pošto radim na tv-u kao montažer pa sam iz prve ruke video kako se i šta zbiva,moj predlog ti je da uvek uradiš jedan stereo i jedan full mono mix.džabe ti je mono kompatibilan stereo mix ako ti npr skinu jedan od kanala (što je vrlo čest slučaj)..posebna priča je kako se frekvencije prenose i šta se tu gubi..definitivno treba POSEBAN mono mix za tv-jedino tako si 100% siguran

Last edited by DADDY Z; 25-08-2008 at 03:34 PM.
DADDY Z is offline   Reply With Quote
Old 25-08-2008, 03:37 PM   #17
Oggy
Moderator

Oggy's Avatar

Quote:
Originally Posted by DADDY Z View Post
definitivno treba POSEBAN mono mix za tv-jedino tako si 100% siguran
kao sto rekoh...

http://www.sunflower-fest.com/

Oggy is offline   Reply With Quote
Old 25-08-2008, 03:37 PM   #18
master29
Banned

Quote:
Originally Posted by DADDY Z View Post
po?to radim na tv-u kao monta?er pa sam iz prve ruke video kako se i ?ta zbiva,moj predlog ti je da uvek uradi? jedan stereo i jedan full mono mix.d?abe ti je mono kompatibilan stereo mix ako ti npr skinu jedan od kanala (?to je vrlo čest slučaj)..posebna priča je kako se frekvencije prenose i ?ta se tu gubi..definitivno treba POSEBAN mono mix za tv.
jbg,onda je svrha naseg posla svedena na SRANJE,pazi sve radish na 48/24 ili 96/24 a vratis....na 44 zbog CD-a...pa onda gledamo da uradimo sto lepse,shire toplije...na kraju sve to ubijemo mono snimkom nagruvanim u nekom od kompresora...mislim strasno..onda o cemu u opste pricamo....nazalost
Old 25-08-2008, 04:06 PM   #19
HeatMan
Moderator

HeatMan's Avatar

Quote:
Originally Posted by master29 View Post
Pa jbt,u celom svetu kad bi dao sliku kakava pashe za nase televizije(svaka cast izuzetcima mislim na tv-stanice)ljudi bi se pokidali od smeha....mislili bi da smo ludi,kazem josh jednom ovo je prvi put da se teko nesto desilo,ma nije to nista strasno...sad kao pao svet ili bilo katastrofa,samo je meni zasmetalo....jer poznajem pesmu,drugi nebi ni primetili...do duse bas sam otisao mnogo levo,desno....hahahaha......
pa nije, poslushaj stranu dobru produkciju.. shiroko u pichku materinu, ali je opet itekako kompatibilno sa mono-om.. kako to rade, za mene ce uvek biti misterija..
HeatMan is offline   Reply With Quote
Old 25-08-2008, 04:24 PM   #20
master29
Banned

Quote:
Originally Posted by HeatMan View Post
pa nije, poslushaj stranu dobru produkciju.. shiroko u pichku materinu, ali je opet itekako kompatibilno sa mono-om.. kako to rade, za mene ce uvek biti misterija..

Sale mono 5.1 daj.pa ljudi otisli dalje od mona pre 20 godina.....nego ti uradi ful mono sad za pan..nemo se zeznesh pusticu ti numeru za film"All god's children can dance"koju sam radio...pa da cujes koliko je mono....radjen remiks u New York-u...ostalo sve kod nas....rasirili su sliku da ti dobro ne bude...i ne razmisljaju o mono produkciji ni malo,boli ih bash...kad to vise preko ne postoji....ni ovo nema veze sa pesmom,i super je kod mene na svim medijima...verovatno pri direktnom prenosu nesto nije stimalo....tu je problem...evo slusam kod mene sve izlazi i na tv-u.
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules