|
Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Junior Member
|
![]()
Zdravo svima. Planiram kupovinu dva dinamicka mikrofona za snimanje elektricne gitare, to su Shure SM57 i Sennheiser e609. Da li znate nesto o njima i da li mislite da je to dobra kombinacija. Recite mi i vas predlog, ne moraju da budu ta dva. Isto tako planiram da usnimavam ali isto tako i uzivo ozvucim i akusticnu gitaru, pa sam planirao jos jedan condenzatorski mic sa malom dijafragmom posto bi za njega mozda skupio novac. do 400e. Koji je vas predlog i zasto. Hvala.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Pro Member
|
![]()
1 .Prosta stvar - pogledaj npr soft simulatore pojacala i kabineta koji imaju emulaciju mikrofona, kao. Videces da se ama bas svugde koristi sm57, a jako cesto senheiser md421, redje taj e609, i obavezno neki kondenzatorski sa velikom membranom npr u87 ili c414 i sl....... Mnogi preporucuju i dobre ribbon mikrofone, ali je to kod nas malo egzoticno, na zalost. Ja sam najcesce radio sa sm57, md421 i c414, i uz malo vise muke dolazio do zeljenih rezultata.
2. Akustara, ako bas hoces malu membranu, za te pare mislim da je jedino u igri oktava mk012 (oko 200e) i AKG c451 (skuplji od toga)..... 3. Ako nemas dooooobro pojacalo i korektnu sobu za pod 1, bolje kupi neki Line6 ili sl., dobices bolje rezultate
![]() |
#3 |
Junior Member
|
![]()
Sta mislis o Rode NTK i imas li predstavu koja je cena. Moze li on za akustaru?
Ovih dana mi stize besno pojacalo tako da ce to biti ok. Koliko para je taj md 421 |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Pro Member
|
![]()
NTK... hm , mislim da je on pre shiljat mikrofon, za koji ne verujem da ce lepo zvucati na pojacalu, mada ga nisam probao za to. a md421, novi su preskupi, oko 300, 400e, a polovni se uz mnoogo srece daju naci za 100tinak e, najcesce rashodovani iz nekog ministarstva, skupstinske sale i sl.....
![]() |
#5 |
Mason
|
![]()
Koristim najcesce sm57 i md421. Rodom K-2 sam ozvuchaavao akusticnu gitaru i dobio rezultat koji se meni dopada. NTK bi trebao da bude slican kao K-2, pa, ako je tako, uopste ne znam otkud te price da su to svetli mikrofoni? Sudeci po K-2, ja to ne bih rekao... cisto moje iskustvo.
![]() |
#6 |
Moderator
|
![]()
shto se tiche elektrichne, ja bih pre jurio neki kvalitetniji ribbon mikrofon...
shto se akustare tiche akg c451 upareni. i to je to. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Pro Member
|
![]()
mozda je overkill, al neumann km184 zavrsava posao za akustare
http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=24059 budget verzija definitivno oktava mk012 kabinet-uvijek, ali uvijek...sm57 (eventualno + ribbon, ili kondenzer sa paternom"8") obratiti pozor na micpre za sm57 IMHO, naravno!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Senior Member
|
![]()
Za kabinet, kao sto rekose: Shure SM57, Sennheiser MD421 N ili II, a moze i Oktava MK 012 (probao - nije zvucalo lose na manjim snagama i klin gitarama) ili Audio Technica AT4050 (probao - rsdilo dobro u nekim varijantama.)
Za klasicnu gitaru: AKG C451, Oktava MK 012, Audio Technica AT 4050 Ili, najbolje, odes negde sa tim besnim pojacalom i snimis to kao treba i dolikuje, za mnogo manje para. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Senior Member
|
![]()
Ne zaboravi da je i dobra prostorija za snimanje poprilicno vazna.
PS: Javi kako je proteklo snimanje. Voleo bih to da znam. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Member
|
![]()
Sad će mi se ljudi smijati, ali prije nego ?to sam skoro pa odlučio baciti AKG Solidtube, u nevolji sam ga stavio ispred Marshalla...Prije toga sam normalno okinuo PAD i dignuo spu?vicu ispred kapsule(pazite kako ga rastavljate, malko je tvrdoglav) kad ono...ludilo sound.
Inače, zadovoljan sam i sa 57 i 421. |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Pocetnicko pitanje: snimanje i mikrofoni | octoechos | Audio Produkcija - Tehnike | 10 | 24-03-2008 05:35 PM |
PC snimanje gitare | zadresar | Gitarska Produkcija | 2 | 26-02-2008 06:48 PM |
mikrofoni za snimanje bubnja | STUDIOTON | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 24 | 01-08-2007 09:55 AM |
snimanje zvuka, mikrofoni ,odlicno | mitre | Tutorijali | 0 | 01-02-2005 11:31 PM |
Mikrofoni::: napredna tehnika snimanja gitare | dr.Ru | Tutorijali | 0 | 23-06-2003 10:44 PM |