|
Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#11 |
Senior Member
|
![]()
evo upravo cuh kako ta spravica zvana matrix radi...
dovoljno sam cuo da jedan komad pozelim... al kapiram da kao sto neko rece, cilj ssl-a nije bio home rec studija vec, nekih malo "razvijenijih"... jer cena nije mala... slusali smo i uporedjivali mix iz pro tools-a HD i isti taj miks razbacan na 16 sabranih kanala sa matrixa... mogu reci da matrix zvuci u startu "bolje"... a zasto bolje... - sira stereo slika - veca energija dole u subovima (dublji bas...) - kepse pakovanje kicka i basa... - veci detalji - lakse se locira instrument u stereo slici i lakse izlazi - sloboda u pravljenju planova... npr, dignes vokal a to uopste ne smeta matrici, ne zamuti sve ostalo vec kao da je prisutan a "providan" (isto tako i sa ostalim instrumentima) - dodje se do cinjenice da miks tek sada moze da pocne ![]() - lepo pakovanje noge i dobosa (zajedno) veliki punch u datom trenutku... - moze da se izmiksa da zvuci glasnije (bez dodatne kompresije) to je nesto sto sam cuo na prvo slusanje... kapiram da neko sa jos boljim uvom moze da cuje i jos neke zajebane fore koja ova spravica pravi... u svakom slucaju, miks sa ovim moze da postane lepa igra ![]() ...bez granica a sto je najbolje, ili je to placebo, ali zvuk je drugaciji, mom uhu privlacniji... ili je to placebo... inace slusao sam i one rekirane ssl sabirnice i definitivno su stvar koju moram imati (jednog dana a mozda i pre ![]() matematika je matematika... struja je struja... uzdravlje! ![]()
![]() |
#12 |
Pro Member
|
![]()
Pola ovih stvari koje si nabrojao nemaju nikakvog smisla .......
Osim ako taj matrix nema ugradjen limiter ili kompresor na izlazu .... kako i eq .... Pozdrav |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
to je jednostavno ono sto ja cujem, a i jos par ljudi je doslo do istog zakljucka... mozda je placebo, al meni se cini da nije... bilo bi mi zanimljivo ako bi objasnio na sta konkretno mislis da je nelogicno... mozda sam i ja pod utiskom toga sto pise ssl ![]() ![]() pozdrav!
![]() |
![]() |
#14 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
a ovo zadnje , da ima kompresor ili limiter na izlazu Najlakse je da izvezete mix tako i cisto u pro tools u pa da lepo okrenete faze .... onda nema placebo efekta .... Pozdrav |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Senior Member
|
![]()
ja sve mislim da je to zbog algoritma sabirnice pro toolsa... koja radi dobro kada je malo kanala u igri ali kada mora da sabere sve zivo (i mrrtvo) onda se sve zbrcka i sabije... ne znam... npr... u pro toolsu noga nije vise mogla da se digne a da ne zaklipuje, ovde je mogla... ne pricamo o nekoj velikoj razlici, ali da postoji, u to ne sumnjam...
pozz ![]()
![]() |
#16 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Lepo snimis , izjednacis jacine i obrnes faze i nema tripovanja ..... Pozdrav |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
poz!
![]() |
![]() |
#18 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Potrudite se samo da izbacite reverbe ( osim ako nisu staticni impulsi ) i koruse .... koji se u randomu menjaju vremenom , pa da vas to ne zbuni .... Pozdrav |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
![]()
![]() |
![]() |
#20 |
Senior Member
|
![]()
je*es ti tu razliku ako nisi bas sasvim siguran da li postoji i trebas da je ustanovis tako sto ces sabirati sa okrenutom fazom..
A svejedno posto na uvo ne mozes nikada apsolutno tacno da podesis nivoe dva mixa, uvek ce ti izaci neki cujni rezultat prilikom sabiranja.. |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Mixer (controler) za cubase sa shto vishe kanala? | HeatMan | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 48 | 21-08-2009 11:15 AM |
Ableton Live controler/audio mixer (u izradi) | Fibra | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 39 | 07-08-2008 08:15 PM |
NOVI NEVE -GENESYS mixer | Moritz | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 4 | 06-10-2007 12:38 PM |
Novi SSL mixer | DaBear | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 109 | 17-10-2006 01:24 PM |