|
Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Senior Member
|
![]()
Da li zvuk mo?e izgubiti na kvaliteti ako glavu (gitarsku ili basovsku) pove?em sa boxom kablom dugaćkim 3-4 ili 5metara....po?to je po difoltu on uvjek i kraci od metra???
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Junior Member
|
![]()
nebi gubi se kvaliteta ali jačina signala da...isprobaj sa dva kabla različite duljine ali iste debljine(mislim na kvadraturu presjeka,preporučljivo 2.5 "kvadrata")...duža metraža kabla=veči otpor
Last edited by zadresar; 19-07-2008 at 04:13 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
MAO
|
![]()
ja redovno snimam gitare sa glavom u reziji,a kutijom u gluvoj sobi, i nisam primetio da se ista lose desava, a kablovi su minimum 4 metra.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Moderator
|
![]()
pa ono, dobijesh vishe shuma, al ionako ga pokrijete sa distorzijama il bar sa buzzom..
nije za baladice preporuka.. ako treba neki solo (u bukvalnom smislu) moze se pojaviti shum.. mada, ako su dobri kablovi nece 4 5 metara da smeta.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Pro Member
|
![]()
e, kad smo vec kod kablova, sto mislite o ljudima koji pljunu 1000 jura za metar-dva hi-end kablica..
![]() ima li to smisla? dali je stvarno tako velika razlika? nebi reko. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Naravno da razlika u kvalitetu izmedju dva kabla od kojih je jedan 500 e a drugi 1000 e nije dupla , ali postoji .... pa ako si spreman da platis da nesto zvuci 5 % bolje , onda plati , ako ne zelis ..... nemoj ![]() Pozdrav |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Senior Member
|
![]()
sto volim te procentualno inspirisane odgovore
![]() ![]() salim se naravno... 2 kabla od 500 i 1000 eura... nema boljeg, samo onaj koji ti se vise svidja kako zvuci ![]()
![]() |
#8 |
Pro Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Imas li neku ideju kako da slikovitije objasnis ? I ..... ima boljeg .... e sad koliko ... proceni sam , da ne bude u procentima ..... kad jednom budes slusao kabl od 1000 e , znaces o cemu pricam Pozdrav |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Senior Member
|
![]()
...samo onaj koji ti se vise svidja kako zvuci
![]() mozda se taj meni ne svidi... iskreno, nikada u zivotu nisam slusao kabl od 1000e tako da ne mogu sa sigurnoscu da tvrdim, al jedno znam... imam 3 kabla npr... snimam gitrau, uzmem i probam prvo jedan, pa drugi pa treci... snimam onaj koji mi se najvise svidja... makar bio najjeftiniji... inace koliko god mislio da su kablovi jaaaako bitni... tako i mislim da ne treba preterivati... i naci ono resenje koje ti je najprofitabilnije... nekoliko evra po metru kabla (za snimanje) i znaj da si zavrsio posao... a kada budes imao vremena da probavas 10 kablova, visoke cene po metrazi... onda tek formiras sta ti je po ukusu i sta ces si prijustiti ![]() pozdrav!
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Midi kabl, na USB | Domestos | Computer Hardware | 12 | 24-02-2009 10:53 AM |
Gde da kupim d25 kabl ....? | OFF | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 12 | 13-11-2008 09:37 AM |
Worldclock kabl | Studiokoka013 | Computer Hardware | 1 | 07-05-2008 11:35 AM |
Mikrofonski kabl | korenjak | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 19 | 15-11-2007 07:30 PM |