|
Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Junior Member
|
![]()
pozdrav svima!
resio sam da poradim na svom muzickom obrazovanju te moram da odaberem instrument sa kojim bih poceo... ne znam da li je vazno pomenuti,ali konkretno me zanima (sto se zanra tice) eurodance, eurotrance, dancepop i slicne mesavine pop muzike sa elektronskim zanrovima (u narodu poznatija kao trash muzika ![]() sto se konkretnih primera tice, kao reprezentativne primere treba predstaviti bendove kao sto su scooter, cascada, kao i basshunter, groove coverage... ako je potrebna jos neka informacija slobodno pitajte, cilj mi je da sto bolje odaberem prvi instrument i da polako pocnem sa kupovinom sopstvene opreme za studio (naravno, svi predlozi su dobrodosli ) hvala napred Stefan |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Pro Member
|
![]()
Imas nemachku firmu QUASIMIDI koja proizvodi sintove bas za muziku koju ti radis, tako se uostalom i reklamiraju. Imas modele tipa "Rave-O-Lution 309" i "Raven". Pogledaj ovde www.vintagesynth.com pa pod Quasimidi. Prodavao se jedan RAVEN u Mladenovu za 150 evra, NOV
![]() Sve te zvukove mozes i naci u VST-u naravno, ali ovde je sve spakovano na jednom mestu, imas sekvencer, super zvuci i jeftino je. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Junior Member
|
![]()
nisam ni pretpostavljao da se neko reklamira na taj nacin...
sto se specifikacije kompjutera, kakav bi trebao biti (koristio bih ga samo za muziku)? verujem da ne bi bila dovoljna ni obicna muzicka kartica... sto se tice ovog produkta koji si spomenuo, da li je to onaj glavni deo koji ce mi biti potreban za pravljenje muzike ili postoje jos neke vece stvari koje bi trebalo dodati? |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Pro Member
|
![]()
Imas "search" opciju i tu ces sve naci, suvise je opsirna tema i mnogo se pisalo o tome. U principu taj sint i malo vst ti je dovoljno, al ti ni on nije toliko neophodan, ali je instant zvuk sto je nekom potrebno, kog mrzi da se smara sa trazenjem farbi na kompu.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Junior Member
|
![]()
precesljao sam malo i vidim da se bas i ne spominju neke konkretne stvari... po nekom mom misljenju, sto se tice opreme, za sam start mi je potreban
komp sa jakom zvucnom kartom,keyboard,synth,ritam masina i sequencer,sampler... ima li preporuka za neke od ovih stvari,napominjem da je za elektronski i eventualno pop zanr... sto se tice budzeta, raspolazem sa maximum 1500 eura, naravno, sto manji trosak to bolje, sigurno nece da se baci ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
MAO
|
![]()
komp za zvucnom, keyboard, synth (n-komada) i tu je kraj. Bar za pocetak, bar za produciiranje muzike.
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Vas Izbor predpojacala | pincium | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 6 | 27-11-2008 02:17 AM |
Izbor reverba.... | mandrak | Zoran Vračević - Vrač | 8 | 13-09-2006 10:28 AM |
Izbor mikrofona | cekalica | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 7 | 02-02-2006 09:42 PM |
Izbor | Solozabal | Audio Software | 11 | 16-02-2004 03:50 PM |