|
Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika Analogni i digitalni sintovi, ritam ma?ine, MPC sekvenceri, sempleri i ostali elektronski proizvođači zvuka. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Senior Member
|
![]()
Moze li neko da mi objasni cemu sluzi Expression i kada se koristi? Ima li on neke veze sa Volume funkcijom i koja je razlika izmedju njih?
Kupio sam Boss-ovu pedalu FV-500L, na njoj ima izlaz za Exp. ali ne kapiram najbolje cemu sluzi. Kada iz tog izlaza povezem kabl sa Exp. ulazom na el. klaviru (Kawai MP4) nista se ne desava, tako reci kao da nisam ni ukljucio pedalu. Probao sam da promenim funkciju Expression-a na klavijaturi ali ni tada se nista nije menjalo. U manualu od klavira sam procitao da Exprssion pedalu mogu da koristim i kao Wah-Wah pedal kada je taj efekat postavljen na odredjenu boju ali nista od toga ne mogu da dobijem. Ne znam gde gresim, ako moze neko ko se razume u ovu problematiku da mi pomogne bio bih mu jako zahvalan na tome. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Member
|
![]()
te je exp. ulaz ne izlaz.
isto kao i na klavijaturi uštekaš expression pedalu i mjenjaš parametre tako i na efektu isto. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Senior Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Pro Member
|
![]()
Resetuj klavijaturu. Ubaci kabl u expression ulaz i mora nesto da se desi kad gazis pedalu. To je to!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Member
|
![]()
Ne mora da se desi nesto!
Expression funkcija je assignable ili optional, a posto se pedala u 99,9% slucajeva ne dobija uz instrument nema razloga da bilo koja fabricka boja podrzava expression funkciju. Najcesce je tako... Druga stvar: moras da proveris koji tip exp pedale funkcionise sa tvojim instrumentom. Proizvodjac preporucuje naravno Kawai v-20x koja ima stereo konektor, sto znaci da ti pedale sa dvokontaktnom konekcijom verovatno nece raditi, kao na primer korgova exp2, ali ce ti verovatno raditi rolandova ev5... Moraces to da se raspitas kod drugih Kawai korisnika. Za FV 500 nisam siguran, ali moslim da imas pogresnu pedalu, ima je moj gitarista, pa cu proveriti sa njim, ali svakako fv ima i ulaz/izlaz pored exp ulaza, pa sigurno moze da se nabudzi. Znaci probaj ovako: ukljuci pedalu, edit mod (ili setup edit ili kako vec bese na kawaiu), manual u ruke, smisli za sta ti treba i vidi kako to da namestis, sacuvaj farbu i pici... Treba u principu da podesis koji ces midi kanal kontrolisati pedalom, imas na kraju manuala midi chart, pa vidi koji kanal je za sta... Ako nemas menual: http://www.kawai.de/service/mp4_e.pdf Eto... Last edited by on Lord; 24-06-2008 at 09:01 AM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Senior Member
|
![]()
Hvala na odgovoru Lord!
To oko podesavanja shvatam i pretpostavio sam da to oko stereo konektora moze biti problem. Nisam siguran ali pretpostavljam da bi morao da bude stereo kabl ukljucen da bi Expression radio. Ostaje mi i dalje nejasno, sta je Expression? P.S.: Zaboravih da kazem, probao sam da ukljucim ovu pedalu u Sustain ulaz i tu je radila bez problema. Cak i bolje nego ona koju sam dobio sa klavirom jer ova ima potenciometar u sebi pa dozira efekat pedala. Sve je naravno bilo povezano mono kablom. Last edited by akordeonista; 24-06-2008 at 01:44 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Member
|
![]()
Pa jednostavno mogucnost da se "izrazis" kroz neke efekte ili druge parametre oblikujuci zvuk... ako si na to mislio...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Senior Member
|
![]()
Otprilike...
Jesi li procitao ono za Sustain u prethodnom postu. Aj` mi proveri sa tvojim gitaristom da li moze ova pedala da se koristi za tu svrhu na MP4. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Member
|
![]()
Heh, to jos nisam video, obicno ljudi koriste one piano-stil pedale za sustain, dobra fora
Neke sustein pedale imaju continious switch, pa onda ako imas malo bolji instrument kao mp4 kolko nagazis, tolko susteina, to i ti radis sa fv-om, u principu mozes za to da je koristis, ne vidim zasto ne bi mogao- sa tehnicke strane, sto se tice gazenja, sve je stvar navike... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Moderator
|
![]()
hahahahahahah
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Juno 60 i expression pedala | pleon | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 8 | 22-12-2009 10:21 PM |