Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Audio Software

Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?..

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 17-06-2008, 07:08 PM   #11
allegrosteva
Member

allegrosteva's Avatar

Default Re: MidiQuest XL pitanje?

Teoretski moze.Fora je u tome sto midi quest ima lib za skoro sve postojece midi sprave(medju kojima nije midiyoke).Ima fora sa gemeric midi device gde bi morao peske da mu objasnjavas sta je sta ali to je previse zahyebanceeyeah da bi proverio da li ce raditi u praksi
Old 17-06-2008, 09:24 PM   #12
akordeonista
Senior Member

Ne kontam te najbolje. MidiQuest mi pokazuje MidiYoke portove, i In i Out. Pretpostavljam da to znaci da ih prepoznaje ali sad mi trebaju pocetni koraci kako sve postaviti da radi ono sto mi treba.
akordeonista is offline   Reply With Quote
Old 17-06-2008, 11:45 PM   #13
allegrosteva
Member

allegrosteva's Avatar

Pokazuje midiyoke portove,naravno kao i hardverske midi portove sa tvoje karte.Midi portovi mu sluze da kontrolise razne midi device(mmmmm midi device)kao-semplere klavijature...Medju njima nije nista sto nije hardver.Mogao bi da se napravi generic midi device tako sto bi svakom kontroleru u midi questu dodelio neku komandu za nubase ali kad pomislim kolko tu ima posla pre bih skupio big band.A mozda zbog nekog kretenskog razloga sve to i ne moze da se izvede.Jesi li razmisljao o nekoj drugoj varijanti?Mozda vst host moze da ti zavrsi posao,ako sam dobro razumeo zasta ti sve to treba.
Pozdrav
Old 18-06-2008, 12:35 AM   #14
akordeonista
Senior Member

Ali MidiYoke se ponasa potpuno isto kao i hardverski midi prikljucak, samo njime povezujemo softwere a ne hardver uredjaje.
E sad, zamisli situaciju da na jednoj strani imas OMB10 (soft aranzer - ponasa se isto kao i hardver aranzeri) a na drugoj 6, 7 VST instrumenata koje pozivas u Nuendu. Neki su na jednom kanalu a neki su visekanalni (Hypersonic2, Emulator X2, Halion3 itd.). E sad, izmedju OMB10 i Nuenda mi treba program koji bi primao midi poruke iz OMB10 a slao konvertovane midi poruke (MSB, LSB, broj odredjenog kanala) u Nuendo.
Zasto ovo sve? Zamisli da na jednom ritmu na 16. kanalu imas neku gitaru sa recimo Hypersonica a na drugom na istom 16. kanalu hocu da koristim neki sempl iz Haliona. Naravno, ja bih morao da podesim koju poruku MidiQuest da salje u Nuendo, tj. sta znaci koja poruka koju prima iz OMB10.
Kompletan midi lanac koji mi je u glavi izgleda ovako:
master klavijatura-midi kabl>OMB10-MidiYoke1>MidiQuest-MidiYoke2,3...8>Nuendo (a ovde su poredjani VSTi i povezani po potrebi MidiYoke kablovima). Ovo mora da funkcionise ako MidiQuest moze da odradjuje ono sto sam pitao, a ako ne onda mora da postoji neki program koji radi ove stvari.
Nadam se da sada shvatas sta mi je na pameti.
Old 18-06-2008, 08:50 PM   #15
allegrosteva
Member

allegrosteva's Avatar

Skapirao.Midi quest to ne moze da uradi.
Nikad nisam koristio taj soft aranzer.Da li on ima mogucnost da mu u odredjenom stile-u po instrumentu definises i output port ili ima samo opciju za definisanje output midi kanala?
Old 19-06-2008, 12:23 AM   #16
akordeonista
Senior Member

Nisam te najbolje razumeo u vezi tog midi porta. U OMB10 se mogu postaviti razliciti midi portovi na svih 16 midi kanala ali se oni ne mogu menjati putem MSB, LSB, PCG i sl., tj. promenom instrumenta na samom kanalu. Ovaj program se ponasa doslovno kao i neka aranzerska klavijatura (najpribliznije Yamahina).
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules