|
Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Senior Member
|
![]()
Moja (potpuno) nova igracka! Fender deluxe power jazz bass, alnico magneti i Fishman piezo bridge - vrlo mocna kombinacija!
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
|
![]()
To je Mexico?
Kako si zadovoljan? I mene je zaintrigirala ta kombinacija!
![]() |
#3 |
Member
|
![]()
HOCU I JA HOCU I JA!!!
Probao sam jednom i odusevio sam se.Kolko te izasao novaca? Da li postoji petozicana varijanta? Da li piezo ima zaseban preamp ?
![]() |
#4 |
Senior Member
|
![]()
Meksikanac je- i to najskuplji! U Hrvatskoj dodje 8500 Kuna (cca 1150 eura), a s popustom na cash i clanstvo u Hrvatskoj glazbenoj uniji dobije se popust od 15 posto, znaci, za oko 1000 eura. Ne znam da li postoji 5-zicana verzija,, mislim da ne, a i ne treba. Imam Yamahu sa 5 zica, a petu opalim mozda tri-cetiri puta na cijeloj svirci! Piezo ima svoj aktivni preamp napajan baterijom jer postoji jos i boja tona za njega, dok je ostatak pasiva kao u normalnog jazz basa. Radio sam i usporedbu sa americkim jazz basom (koji kosta 1250 eura) i vjerujte, NEMA NIKAKVIH RAZLIKA U ZVUKU I IZRADI!!! Razlika je samo u korist meksikanca jer ima piezo i time se otvaraju sasvim novi vidici.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
super! super!
al usput... pa koja ti je to sad mikseta!! jel otisao mackie?
![]() |
#6 |
Senior Member
|
![]()
Otisao Mackie prije dva tjedna!
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Member
|
![]()
Franko ajde molim te ako te ne mrzi zakaci neki mp3 ili mi baci na mejl uporedio bih ga sa mojim basom.Ako mozes odsviraj bilosta drekt u zv.kartu u dve varijante 100%piezo 100% bridge i 75 % neck i drugu varijantu gde je sve pojacano do kraja.Prsti i slap
Jel postoji jos neki j bass da ima piezo?Hocu da uzmem jos jedan bass,obozavam fender j (naravno)jedino sta me sprecava da ga uzmem je sto sam navikao na piezo pisk-up u bridge-u Hvala unapred
![]() |
#8 |
Senior Member
|
![]()
Evo, nesto sam ti izbavuljo na brzinu
![]() Prvi fajl je sve na ful osim ton od pieza je na sredini. Drugi fajl je slap sa svim potovima na ful. Treci je 75 posto neck, a bridge i piezo na ful (ton od pieza je na sredini). Sve je snimljeno preko mojeg diy preampa flat, direkt u konverter, a kasnije sam samo normalizirao signal. Slap zvuci malo tanko jer sam dosta morao stisati preamp, jbga. Last edited by FrankoPanko; 16-06-2008 at 11:13 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Member
|
![]()
Puno hvala Franko
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|