Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Ostali muzički instrumenti i studijska oprema

Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 06-06-2008, 08:45 PM   #31
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

Default Re: 24kanalni magnetofon sa 2incnom trakom - koji?

sto, pa nije to tesko naci
Arthur is offline   Reply With Quote
Old 06-06-2008, 10:13 PM   #32
slowstar
Pro Member

Ne bih da nastavljam mnogo diskusiju, ali Gregor mi je poslao cenovnik, koji samo dokazuje ono sto sam tvrdio, a to je da NOVO PROIZVEDENIH TRAKA VISE NEMA, mislim na fabriku koja bi DANAS JOS UVEK pravila profi 2 incha trake - nema ih, jer BASF se vise tim medijima ne bavi, AMPEX je prodao prava firmi Quantegy, a isti je objavio da PRESTAJE sa proizvodnjom profi traka, steta sto sam negde zagubio casopis ili adresu odakle mi podatak, ali nisam blesav, ono sto je Gregor naveo, tj. poslao link, je MAGACIN, i dok traju "restlovi" bice, a sta posle?
Ne zaboravite da se ozbiljni projekti snimaju iskljucivo na novim trakama, i to SAMO JEDNOM, dakle nema ponovnog premotavanja i snimanja, a traka pri brzini od 76 cm/sec, to jest 30 in/sec traje max20 min, kako je Vrac naveo. Zaista mi nisu jasni prakticni razlozi zbog kojih bi se neko vracao na trakase i analogna usnimavanja, iako sam veci deo karijere proveo bas radeci na tim i takvim spravama, pa im i pored "topline" i "nezamenjivosti" poznajem i mane, koje je tesko na ovom mestu nabrojati, i naznaciti im velicinu.
Pozdrav, mnogo srece i uspeha svima!!!
Old 07-06-2008, 11:14 AM   #33
gregor z
Moderator

Quote:
Originally Posted by DaBear View Post
To ako nadjes DOBROG bubnjara sa DOBRIM bubnjevima / kozama i cinelama,
i ako je ostatak benda dobar / vredan smaranje...a da ne pricam da su dobre pesme i ako je izdavac spreman da plati sve to..

a tek kad se pretvori na 128kb mp3, zvuk ce biti do jaja !
sla?em se....ali ako ima? sve gore navedeno i opciju da snima? digital ili analog, ja bih uvijek odabrao analog i ako bi to kostalo malo vi?e.....

- Kristian Wilson [Nintendo Executive 1989]

Earresistible Mastering Website
Earresistible Mastering MySpace
gregor z is offline   Reply With Quote
Old 07-06-2008, 12:12 PM   #34
alavuk
Pro Member

alavuk's Avatar

aj nemojte da me plasite sa tom peticom i trakama ... ko zna o cemu pricam skontace :]

xxx says : "Preko dana zemljoradnik a nocu disko zvezda"
alavuk is offline   Reply With Quote
Old 07-06-2008, 09:50 PM   #35
gregor z
Moderator

Quote:
Originally Posted by slowstar View Post
Ne bih da nastavljam mnogo diskusiju, ali Gregor mi je poslao cenovnik, koji samo dokazuje ono sto sam tvrdio, a to je da NOVO PROIZVEDENIH TRAKA VISE NEMA, mislim na fabriku koja bi DANAS JOS UVEK pravila profi 2 incha trake - nema ih, jer BASF se vise tim medijima ne bavi, AMPEX je prodao prava firmi Quantegy, a isti je objavio da PRESTAJE sa proizvodnjom profi traka, steta sto sam negde zagubio casopis ili adresu odakle mi podatak, ali nisam blesav, ono sto je Gregor naveo, tj. poslao link, je MAGACIN, i dok traju "restlovi" bice, a sta posle?
Ne zaboravite da se ozbiljni projekti snimaju iskljucivo na novim trakama, i to SAMO JEDNOM, dakle nema ponovnog premotavanja i snimanja, a traka pri brzini od 76 cm/sec, to jest 30 in/sec traje max20 min, kako je Vrac naveo. Zaista mi nisu jasni prakticni razlozi zbog kojih bi se neko vracao na trakase i analogna usnimavanja, iako sam veci deo karijere proveo bas radeci na tim i takvim spravama, pa im i pored "topline" i "nezamenjivosti" poznajem i mane, koje je tesko na ovom mestu nabrojati, i naznaciti im velicinu.
Pozdrav, mnogo srece i uspeha svima!!!
Istina....provjerio na par mesta.....2 inch trake se ne proizvode vi?e....sve ?to je ostalo (navodno puno toga) je pokupilo par firmi koje če nam sledečih deset godina sve skuplje is skuplje prodavati trake.....nadam se da če biti potra?nja dovoljno velika da ih neko počne opet proizvodit....kad ih nestane....meni je svejedno ?ao za magnetofonskim snimanjem....ima to svog ?arma i u smislu produkcije .....da si ograničen na 22 kanala....moraju muzičari vrhunsko svirat i pevači dobro pjevat da bi pesma funkcionirala .....a producent se mora snalazit da napravi posao kako treba......bez ?tukanja i undoja.....a kamoli auto tuna.....

Jo? uvijek bi ?eleo imat neki sređeni 24 kanalni Studer mag......i nekih 100 koluta u fri?ideru.....

Pozdrav,

Gregor

- Kristian Wilson [Nintendo Executive 1989]

Earresistible Mastering Website
Earresistible Mastering MySpace
gregor z is offline   Reply With Quote
Old 08-06-2008, 05:16 PM   #36
HeatMan
Moderator

HeatMan's Avatar

Quote:
Originally Posted by gregor z View Post
.moraju muzičari vrhunsko svirat i pevači dobro pjevat da bi pesma funkcionirala .....a producent se mora snalazit da napravi posao kako treba......bez štukanja i undoja.....a kamoli auto tuna.....
ako tako razmishljash, propao si.

niko vishe nece da se smara, svi bi da rade shto manje i da rade "hitove".. i ja bih voleo da imam trakasha, da posle kompa sve provuchem kroz njega, ali da mi on bude tu 'mesto daw-a.. no no.. proshlo je to vreme.. nesh imati klijente..

razmisli..
HeatMan is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules