|
Pricaonica teme koje nisu vezane za audio produkciju i www.rumski.com... Bez POLITIKE i RELIGIJE molimo... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#141 | |
Administrator
|
![]() Quote:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#142 |
Junior Member
|
![]()
Evo i ja da se Predstavim. POZDRAV SVIMA!
Rođen sam 1979 sa svojih 6 god počinje moja glazbena karijera Počinjem svirati gitartu violinu Tambure Harmoniku El gitaru Bass gitaru,po?to sam u obitelji 4 glazbenik otac me je naučio svemu sto me je zanimalo. Brzo prolazi velika ljubav za Harmonikom jer je bila velika i te?ka. kao klinac mrziio sam ?kolu i profesore,otac me je silom terao da sviram Gitaru (kao i on) i da pohađam glazbenu skolu,no međutim sve dok nisam bio na jednom satu kad sam se potukao sa Profesorm i razbio mu Gitaru o Glavu.Po?to sam bio Hiper aktivno djete,bio sam strasno tvrdoglav i imao sam veliku ljubav. To je trzalački instrument Tamburica-Prim.Sa 10 god počimam da sviram po malim fe?tama počelo je da kaplje prva kinta,parleno sam Trenirao Ko?arku,i boks. Uf Volio sam Ko?arku i boks ima sam predispozicije za taj sport,No Ubrzo dolazi Rat sa 11 god odlazim u Njemačku u Frankfurt,tamo pronalzim dru?tvo za svirati u Katoličkoj misiji. 93,dolazim i nastavljam ?kolu,paraleno i sviram.Sve do 99,Tad ostavljam Tamburicu,prelazim u drugi dio svijeta glazbe a to je Folk i turbo Folk,počinjem Svirati S takvim bandom koji su stalno svirali gotovo svaki dan i naravno zaradivali smo odlično,primoran sam to bio napravit jer mi je band bio pred raspadom. Svirao sam dobar dio Bosne Hercegovine,Hrvatske,naravno inostranstvo,Austrija,Njemačka...Dobro je bilo samo nisam tu Glazbu mogao svirati jer je ne volim. Nakon dvije Godine rada,izlazim iz Banda,Okupljam Novi Tambura?ki Band i nastavljam Dalje,sve do dana?njeg dana.Bavim se Samo Glazbom ne Radim ni?ta,zapravo da budem iskren ni ne mogu radit jer ima stalno nekog posla,uvijek se svira. osim ?to sam u nabavci opreme za svoj mali kućni studio pa sam vidio ovaj forum i odlučih da se prijavim i da se predstavim. ?to se tiče Snimanja,tu sam jo? vrlo vrlo vrlo mal,kao mrav.Totalan Početnik Mo?da sam oko Aktivnije oko 2 mjeseca,tako pomalo po netu tra?im informacije,?to je dobro ?to ne.Odlučih se za kućni studio,jer zaista mi je potreban ,ne planiram s njim zarađivati ali samo za Band i vrsta glazbe koju snimam je Isključivo Tambura?ka.Takva vrsta me glazba i interesira. Evo ne?to od Opreme ?to posjedujem Nemojte se smijati..... Mikrofoni: Rode NT-55 Rode NT-2a Audio Technica-Pro 35 Shure-SM58. Preamp: SPL-Gainstation 1 Mixer: Peavey PV14 Slu?alice:beyerdynamic DT880 , dt 770pro Monitori: Alesis Mk2 Pojačalo: Alesis RA-100 Kablovi Mic:Klotz-5000 Kablovi Za Monitore:AudioQest Konektori:Neutrik Pc intel P4 3.0 Ghz MB:Asus P4P800Deluxe Ram:2,5GB A-Data Hard 2x Seagate 160 GB 2x WD Raptor Mislim da su od 74GB Zvučna:Yamaha DS2416,konverter Yamaha Kalsika 2 DVD roma,Dvije Pr?ilice LG Monitor,NekiTaki 19"lcd Mo?da sam ne?to i zaboravio ali nije toliko ni bitno.Eto to je moj skormna oprema.Inače od Programa koristim i Sound forge i Vegas,ne?to sitno neki plagin Kako početnik vrlo mi je se te?ko snalziti kako i ?to snimati,pa vas molim ne mojte se ljutiti ako nekome od vas uputim nekakvo početničko pitanje. Sad pnekad snimam u sobi 5x4x2,5m,ima po zidovima Apsorbnu spu?vu ali to je samo djelotvorno na vi?im Frenkvencijama,ali dobro bolje i?ta nego ni?ta. Planovi u Bućnosti: Naravno Gluha soba bar 80m/3 re?ija oko 50-60/3 Jo? Dva Preama ,Kopresor, Uskoro Zvučna Druga APOGEE ROSETTA 200 ma joj ima toga dosta sto bih ja za studio........ Pozdrav svima. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#143 |
Member
|
![]()
Postovanje svima
![]() Rodjen sam 17.08.1984 godine u Somboru. Posto sam izgleda povukao neke gene na oca eto i mene u muzici od svoje 7. godine kad sam prvi put svirao sa mojim starim bongose u nekoj svadbici mislim da su bili neki Amati ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Najveca radost mi je bila svakako izlazak prvog albuma za pgp, secam se da smo ja i Shaja iz DX Studija pocepali kutiju sa CDeovima i poceli da ih bacamo od srece po studiju ![]() Eto toliko od mene u ovom tekstu za sada i drago mi je sto prisustvujem na ovom veoma dobrom forumu. Ziveli!!!!! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#145 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]()
![]() |
![]() |
#146 |
Pro Member
|
![]()
Lelo jel to tebe trema pichi pa konstantno pravilno kucas?
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#147 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() Glupo je da pitam, zapravo ono sto mene zanima nije za forum ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#148 |
Pro Member
|
![]()
![]() |
#149 |
Member
|
![]()
Pozdrav svima
Napisaću i ja par reči jer pi?u i drugi: Period od 1991.do 1993.godine proveo sam kao klavijaturista nekada?njeg velikog revijskog orkestra Radio Televizije Novi Sad, da bih narednih osam godina radio kao producent muzičke produkcije Radio Novog Sada. Član sam Pretsedni?tva Udru?enja kompozitora Vojvodine. Kao autor-aran?er učestvovao sam na mnogim festivalima (Kazahstan, Belorusija, Makedonija, Bugarska, Bosna i Hercegovina, Republika Srpska, zatim: Miris Mediterana-Kotor, Budva, Sunčane Skale, Sun Flower, Beovizija, Beogradsko Proleće, Mesam, Na?a radost-Podgorica, Tini Fest-Temerin, Zlatna staza-Ro?aje, Tin-Donji Milanovac, Veliki Festival zabavne muzike-Banja Luka, Đurđevdanski festival-Banja Luka...). Mnoge numere, koje sam aran?irao, nagrađivane su visokim nagradama ( navodim najdra?e, ali ću izostaviti veliki broj nagrađenih pesama za decu, jer ću tim detaljima posvetiti jedan od narednih pasusa ) : "JUTRO" - Bojan Milanović, "MESAM '94", "ERDELEZI" - Svetlana Ceca Slavković ,"VOICE OF ASIA - Alma Ata '97", Grand Prix "OPROSTI MI" - Ru?ica Čavić, "IZBOR ZA EUROSONG" - Sarajevo 2000 - Treća Nagrada "KUĆI DA SE VRATI?" - Svetlana Ceca Palada, "MIRIS MEDITERANA - Kotor 2001", Prva Nagrada "MESEČEVA PESMA" - Ru?ica Čavić, "MIRIS MEDITERANA - Kotor 2001", nagrada za aran?man "PESMA BOEMA" (Mito Bekrijo) - Ru?ica Čavić, "VOICE OF ASIA - Alma Ata 2001", Prva nagrada "KUSTAR" - Ru?ica Čavić, "VOICE OF ASIA - Alma Ata 2001", Prva nagrada "PUSTI ME" - Ru?ica Čavić, "FESTIVAL ZABAVNE MUZIKE - Banja Luka 2003", Prva Nagrada Izuzetno veliki je broj dečjih pesama (preko 500) snimljenih u periodu od 1992. do danas. Nekada sam pisao za revijski orkestar koji je bio sastavni deo kako velikih, tako i dečjih festivala (kao ZLATNO ZVONCE u Novom Sadu ili DEČJE BEOGRADSKO PROLEĆE u Beogradu), zatim nas je tehnolo?ka ekspanzija dovela do stanja zavisnosti od softvera... Poslednjih pet godina se vi?e nego ikada bavim dečjom muzikom i mladim talentima (mo?da zato ?to sam sretni otac četvorogodi?njeg dečaka), te sam muzički producent dečjih festivala u Brčkom, Bijeljini i Zvorniku, kao i raznih drugih manifestacija i programa za decu, a time se bavim rame uz rame sa svojim starijim kolegom g.Jocom Adamovim, a uz nas je, naravno i neizostavno g.Minja Subota. U triu sa njima uspeh je bio pokrenuti, posle dvanaest godina, novu seriju ?MUZIČKOG TOBOGANA? uz koji su mnogi od nas proveli detinjstvo. Dugogodi?nja saradnja je doprinela da nedavno, na Ko?utnjaku, u studiu RTS-a zavr?imo snimanje drugog, novog serijala, nekada, u staroj velikoj Jugoslaviji, najgledanije dečje emisije... U sledećem pasusu ću navesti, ne izdanja koja bi se tretirala kao visoko komercijalna, jer ih nisam, realno gledano, ni radio, ali ću navesti albume koji su mi dragi, a na kojima sam ostavio svoj trag ili kao aran?er (na nekima 2-3, a na nekima čak i sve), ili kao koaran?er, ili kao muzički producent, ali i neka izdanja tambura?ke muzike za čija sam stvaranja jedan od odgovornih, kao i izdanja koja pripadaju sferi umetnosti i kulture: "SEDMO NEBO" - ?elimir i Vi?nja, '95 - PGP RTS (moja prva ploča, ako ne računam jo? neke novokomponovane tvorevine koje su izdavane, ali za koje ne mogu reći da sam emotivno vezan. Prosto sam jedan od onih koji ne zive od tog stila, ali moram da napomenem da nemam naviku da odbijam ukoliko se ukaze potreba). No u to vreme, te?ko da je i?ta osim narodnjaka moglo da se naplati. "UZMI SVE ?TO LJUBAV DOTAKNE" - Bojan Milanović, '95 - PGP RTS (ceo album) "DEČJE BEOGRADSKO PROLEĆE '96" - PGP RTS (ceo album) "ZLATNO ZVONCE '96" - KPZ Novi Sad (ceo album) ?DECA SU UKRAS SVETA? ? Minja Subota (1997) PGP RTS (ceo album) "ZLATNO ZVONCE '99" - KPZ Novi Sad (ceo album) "U POTRAZI" - Ru?ica Čavić, 2000 - CITY RECORDS (ceo album) "KRALJICA" - Bojan Milanović, 2000 - PGP RTS (ceo album) "NA?A RADOST - Podgorica 2001" ? SARS "ZLATNA PAHULJA - Ro?aje 2002" ? SARS "DISKRETNA" - Ru?ica Čavić, 2002 - CITY RECORDS (ceo album) "?ELIMIR - 5/1" - ?elimir Kuli?ić, 2002 - PGP RTS "MUSIC FESTIVAL BUDVA 2003" - MUSIC STAR PRODUCTION (lepa uspomena + malo veći broj aran?mana = značajna korist i veliki uspeh. Bilo je i drugih Budvi, ali mi je ovaj festival posebno drag) "NA?A RADOST" - Podgorica 2003 ? SARS "ZLATNA TAMBURICA? 2002, 2003, 2004, 2005, 2006, 2007 - UDRU?ENJE KOMPOZITORA VOJVODINE ?DJEČJA MA?TA MO?E SVA?TA? ? Brčko 2006, 2007, 2008. (celi albumi) ?DJECA PJEVAJU SEMBERIJI? ? Bijeljina 2005, 2006, 2007, 2008. (celi albumi) ?BOKE?KI MORNARI? ? Izdanje sačinjeno od ?aljivih pesama u izvođenju klape ?Boke?ki mornari? iz Kotora, kao i nekoliko aran?mana za klapu ?Bisernice Boke?. ?GRETA ? STRANICA 89? ? muzika za pozori?ni komad u saradnji sa kompozitorom prof. Stevanom Divjakovićem i pijanistom prof. Srđanom Dalagijom. Snimao sam i producirao vi?e izdanja srpske duhovne muzike u izvođenju hora ?Sveti Stefan Dečanski? iz Novog Sada, pod dirigentskim vodjstvom Tamare Petijević : ?SRPSKI BO?IĆ? ?VELIKA SEDMICA? ?VASKRS? ?MUZIKA KOD STERIJE? ? aran?mane za 4 mu?ka glasa i klavir pisao sam za seriju koncerata izvodjenih po kulturnim institucijama ?irom zemlje, a sačinjenih od starih pesama pevanih u pozori?nim komadima Jovana Sterije Popovića. Autor programa bio je g.Miodrag Milanović, prvak Opere Srpskog narodnog pozori?ta iz Novog Sada. Danas sam Sekretar Opere Srpskog narodnog pozori?ta u Novom Sadu, a svaki trenutak koji nije vezan za navednu umetničku jedinicu, provodim u svom ateljeu i koristim ili za nova muzička kreiranja ili za jurnjavu sa svojim sinom. Rasplinuo samo se ...
![]() |
#150 |
Pro Member
|
![]()
Ala je forum izbagirao...
![]() Dobro dosao na forum... ![]()
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Za sve na Rumskom | master29 | Pricaonica | 12 | 27-05-2008 09:36 PM |
Moda Na Rumskom | LACKY | Pricaonica | 29 | 17-04-2008 03:39 PM |
cipelin prvenac na Rumskom | cipela | Promocija radova | 6 | 03-01-2005 07:05 AM |