Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Ostali muzički instrumenti i studijska oprema

Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 29-05-2008, 11:31 PM   #1
korenjak
Pro Member

korenjak's Avatar

Default Snimanje probe???

Ej drustvo

Snimao sam jedanput probu kod mene u sobi sa B1, Tube ultragain mic 100. i sb live...i nije loshe ispalo uhvatio je sve instrumente...nije bilo pevanja(akusticna je bila svirka.....

Danas sam opet snimao slican sastav ali sa dva zenska vokala .....sa rode Nt2a, TC konnekt 8.....

Mikrofon je bio na sred sobe podesen na omni......svi smo bili na oko metar od mic-a....a snimak mi je za nijansu losiji nego taj sa starom opremom.....vokali mi se cuju nesto sve metalno...itd....

E sad imate li neki savet za mene kako najbolje da snimim probu sa jednim ili dva mic-a....

cilj mi je da sve uhvati sto bolje ...ako to uopste moze.....
Ima li kave cake sa gain-om , i da li uopste podesavati na omni?

ima li neki posebni mikrofoni za ovu namenu i koji?

tnx

bata koren
korenjak is offline   Reply With Quote
Old 30-05-2008, 09:42 PM   #2
korenjak
Pro Member

korenjak's Avatar

Default Re: Snimanje probe???

Jel ovo mene svi bojkotuju???

Old 30-05-2008, 10:11 PM   #3
"7"
Pro Member

"7"'s Avatar

Evo ja te ne bojkotujem... al' ne znam sta da ti kazem ... probaj sve sto ti padne na pamet pa ces videti sam...
... a vec sam ti rekao organizuj se pa svratite da probamo i ovde , mikrofon vise, veci prostor...

Ajd' pa Pozz
Old 30-05-2008, 10:22 PM   #4
korenjak
Pro Member

korenjak's Avatar

Vazi Zoki.....obecajem stizemo kad prodje frka

nego ovo je ono kad te ukaki na probi da te ponese i da pesma bude extra pa je greota da se ne snimi!!!

ajd drugari rcite koju rec ako ima iskusnijeh po ovome pitanju
Old 31-05-2008, 10:00 AM   #5
UglyKid
Member

UglyKid's Avatar

za takvo snimanje iz iskustva je neophodan bend sa jako dobrom dinamikom.

ako imas mogucnosti, i ako vam akustare imaju pick-apove, cimni neka bas pojacala, pa sa line out-a u mixer, mixer u komp. napravite neku tonsku za odnose na mixeru i to je otprilike najbolje sto ces dobiti u toj varijanti.

znam i gde za mizerne pare mozes da dosta kvalitetno snimis probu pa ako te zanima, pusti pm.
UglyKid is offline   Reply With Quote
Old 02-06-2008, 04:17 AM   #6
Kal-el
Member

Kal-el's Avatar

za takvo snimanje iz iskustva je neophodan bend sa jako dobrom dinamikom.

ako imas mogucnosti, i ako vam akustare imaju pick-apove, cimni neka bas pojacala, pa sa line out-a u mixer, mixer u komp. napravite neku tonsku za odnose na mixeru i to je otprilike najbolje sto ces dobiti u toj varijanti.

znam i gde za mizerne pare mozes da dosta kvalitetno snimis probu pa ako te zanima, pusti pm.

???????
hahahaha!!!!!!!!
Svasta!
Ne javljam se bas cesto na ovom forumu osim kada imam nesto da pitam. Iskreno, zapitam se da li da nastavim sa pitanjima ako ce ljudi da mi daju ovakve odgovore!!!

Last edited by Kal-el; 02-06-2008 at 04:24 AM.
Kal-el is offline   Reply With Quote
Old 02-06-2008, 07:31 AM   #7
Kal-el
Member

Kal-el's Avatar

Da ne bude zabune, ja izuzetno postujem ljude na ovom forumu koji pisu ispravne postove (u ovom slucaju ne lupaju gluposti ) i od kojih zaista mogu nesto da naucim!
Old 02-06-2008, 07:46 AM   #8
"7"
Pro Member

"7"'s Avatar

... pa cilj je da se ljudima ovde pomogne jel' tako? I ok je kad demantujes nekog i kazes da nije u pravu ako je rekao nesto sto nije tacno i sto nece pomoci onom koji je pitanje postavio... ali... ako znas da je neki odgovor pogresan onda znas i koji je pravi odgovor i trebao bi da podelis to sa onim koji je postavio pitanje a i sa ostatkom foruma, zar ne? ... a tako ces pomoci i onome koji je dao pogresan odgovor jer ce i on nauciti kako stvarno treba da se radi...
Ja o ovoj temi ne znam mnogo, samo primecujem... nhf

Pozz
Old 02-06-2008, 09:25 AM   #9
Kal-el
Member

Kal-el's Avatar

Quote:
Originally Posted by "7" View Post
... pa cilj je da se ljudima ovde pomogne jel' tako? I ok je kad demantujes nekog i kazes da nije u pravu ako je rekao nesto sto nije tacno i sto nece pomoci onom koji je pitanje postavio... ali... ako znas da je neki odgovor pogresan onda znas i koji je pravi odgovor i trebao bi da podelis to sa onim koji je postavio pitanje a i sa ostatkom foruma, zar ne? ... a tako ces pomoci i onome koji je dao pogresan odgovor jer ce i on nauciti kako stvarno treba da se radi...
Ja o ovoj temi ne znam mnogo, samo primecujem... nhf

Pozz

U potpunosti si u pravu!
Ja smatram da je tvoj odgovor bio mnogo bolji nego onaj iznad. I slazem se da u ovom slucaju, samo pozicioniranjem mikrofona i distanciranjem instrumenata od i ka isto(i)m, mogu da se naprave koliko toliko dobri snimci.
U ostalom, tako su se davno snimale ploce.

Last edited by Kal-el; 02-06-2008 at 09:33 AM.
Old 02-06-2008, 07:15 PM   #10
UglyKid
Member

UglyKid's Avatar

ja ne znam sta sam pogresno rekao?? realno, manje ce mu vremena trebati tako nego da trazi poziciju mic-a i muzicara, snima, preslusava i tako u nedogled.

naravno, razliciti su kriterijumi za kvalitet snimka.

tri godine sam proveo u studiju za probe i usput pokusavao da snimim probu sa 1 ili 2 mikrofona. i najuspesniji snimak je ispao kada sam batalio ambijentalne mikrofone i u mixer ubacio line-out-e sa bas i gitarskih pojacala, sa grupe glavnog mixera uzeo vokale i klavijaturu, bubanj "ozvucio" jednim mikrofonom i sve to live "mixao" na behringerovom mixeru od 50e sa 2 mic i dva stereo kanala.

to je no-budget snimak probe. za ozbiljnije treba oprema. po mogucnosti za multitrack snimanje.
UglyKid is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules