|
Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Pro Member
|
![]()
Ej drustvo
Snimao sam jedanput probu kod mene u sobi sa B1, Tube ultragain mic 100. i sb live...i nije loshe ispalo uhvatio je sve instrumente...nije bilo pevanja(akusticna je bila svirka..... Danas sam opet snimao slican sastav ali sa dva zenska vokala .....sa rode Nt2a, TC konnekt 8..... Mikrofon je bio na sred sobe podesen na omni......svi smo bili na oko metar od mic-a....a snimak mi je za nijansu losiji nego taj sa starom opremom.....vokali mi se cuju nesto sve metalno...itd.... E sad imate li neki savet za mene kako najbolje da snimim probu sa jednim ili dva mic-a.... cilj mi je da sve uhvati sto bolje ...ako to uopste moze..... Ima li kave cake sa gain-om , i da li uopste podesavati na omni? ima li neki posebni mikrofoni za ovu namenu i koji? tnx bata koren |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Pro Member
|
![]()
Jel ovo mene svi bojkotuju???
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Pro Member
|
![]()
Evo ja te ne bojkotujem... al' ne znam sta da ti kazem
![]() ... a vec sam ti rekao ![]() ![]() Ajd' pa Pozz
![]() |
#4 |
Pro Member
|
![]()
Vazi Zoki.....obecajem stizemo kad prodje frka
nego ovo je ono kad te ukaki na probi da te ponese i da pesma bude extra pa je greota da se ne snimi!!! ajd drugari rcite koju rec ako ima iskusnijeh po ovome pitanju |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Member
|
![]()
za takvo snimanje iz iskustva je neophodan bend sa jako dobrom dinamikom.
ako imas mogucnosti, i ako vam akustare imaju pick-apove, cimni neka bas pojacala, pa sa line out-a u mixer, mixer u komp. napravite neku tonsku za odnose na mixeru i to je otprilike najbolje sto ces dobiti u toj varijanti. znam i gde za mizerne pare mozes da dosta kvalitetno snimis probu pa ako te zanima, pusti pm. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Member
|
![]() za takvo snimanje iz iskustva je neophodan bend sa jako dobrom dinamikom. ako imas mogucnosti, i ako vam akustare imaju pick-apove, cimni neka bas pojacala, pa sa line out-a u mixer, mixer u komp. napravite neku tonsku za odnose na mixeru i to je otprilike najbolje sto ces dobiti u toj varijanti. znam i gde za mizerne pare mozes da dosta kvalitetno snimis probu pa ako te zanima, pusti pm. ??????? hahahaha!!!!!!!! Svasta! Ne javljam se bas cesto na ovom forumu osim kada imam nesto da pitam. Iskreno, zapitam se da li da nastavim sa pitanjima ako ce ljudi da mi daju ovakve odgovore!!! Last edited by Kal-el; 02-06-2008 at 04:24 AM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Member
|
![]()
Da ne bude zabune, ja izuzetno postujem ljude na ovom forumu koji pisu ispravne postove (u ovom slucaju ne lupaju gluposti
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Pro Member
|
![]()
... pa cilj je da se ljudima ovde pomogne jel' tako? I ok je kad demantujes nekog i kazes da nije u pravu ako je rekao nesto sto nije tacno i sto nece pomoci onom koji je pitanje postavio... ali... ako znas da je neki odgovor pogresan onda znas i koji je pravi odgovor i trebao bi da podelis to sa onim koji je postavio pitanje a i sa ostatkom foruma, zar ne? ... a tako ces pomoci i onome koji je dao pogresan odgovor jer ce i on nauciti kako stvarno treba da se radi...
Ja o ovoj temi ne znam mnogo, samo primecujem... nhf Pozz
![]() |
#9 | |
Member
|
![]() Quote:
U potpunosti si u pravu! Ja smatram da je tvoj odgovor bio mnogo bolji nego onaj iznad. I slazem se da u ovom slucaju, samo pozicioniranjem mikrofona i distanciranjem instrumenata od i ka isto(i)m, mogu da se naprave koliko toliko dobri snimci. U ostalom, tako su se davno snimale ploce. Last edited by Kal-el; 02-06-2008 at 09:33 AM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Member
|
![]()
ja ne znam sta sam pogresno rekao?? realno, manje ce mu vremena trebati tako nego da trazi poziciju mic-a i muzicara, snima, preslusava i tako u nedogled.
naravno, razliciti su kriterijumi za kvalitet snimka. tri godine sam proveo u studiju za probe i usput pokusavao da snimim probu sa 1 ili 2 mikrofona. i najuspesniji snimak je ispao kada sam batalio ambijentalne mikrofone i u mixer ubacio line-out-e sa bas i gitarskih pojacala, sa grupe glavnog mixera uzeo vokale i klavijaturu, bubanj "ozvucio" jednim mikrofonom i sve to live "mixao" na behringerovom mixeru od 50e sa 2 mic i dva stereo kanala. to je no-budget snimak probe. za ozbiljnije treba oprema. po mogucnosti za multitrack snimanje. |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
snimanje | domingo | Denis Mujad?ić a.k.a. Denyken | 1 | 05-04-2009 11:31 AM |
Bas gitara za snimanje | shigumicu | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 12 | 02-10-2008 09:42 PM |
Prostor Za Probe I Studio | grada27 | Dizajn i konstrukcija studija | 45 | 29-09-2007 11:56 PM |
Zr festival... Fotke sa prve probe | Oggy | Promocija radova | 39 | 30-08-2006 10:48 AM |