Go Back   Rumski Forum > Audio produkcija > Audio Produkcija - Tehnike

Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 25-05-2008, 12:43 PM   #1
uad
Junior Member

Default Re: Post filma

http://www.filmsound.org/

Ovde su pokrivena sva tvoja pitanja od snimanja, editovanja, adr, foley, mix itd.
uad is offline   Reply With Quote
Old 25-05-2008, 01:02 PM   #2
Moritz
Pro Member

Moritz's Avatar

Nisu bas sva, posebno ne ova .Vise se bave estetikom zvuka na filmu.
Old 25-05-2008, 01:43 PM   #3
uad
Junior Member

Tacno je da se ne bave tehnikalijama, podrazumeva se da se to koliko toliko zna. Vise ti objasnjava redosled. Sto se tice pluginova koji se koriste to je uglavnom individualno ali koliko sam primetio dosta spominju waves, mcdsp, sonalksis itd.
uad is offline   Reply With Quote
Old 25-05-2008, 06:30 PM   #4
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

ja sam odustao od nekog jaceg limitovanja zvuka za TV, jerbo mi HRTov limiter koji ne znam na kolko rms krece sa radom, ionako sve razjebe. Sad radim lepo, cisto i .. tiho
Arthur is offline   Reply With Quote
Old 25-05-2008, 06:36 PM   #5
Max
Pro Member

Quote:
Originally Posted by Arthur View Post
ja sam odustao od nekog jaceg limitovanja zvuka za TV, jerbo mi HRTov limiter koji ne znam na kolko rms krece sa radom, ionako sve razjebe. Sad radim lepo, cisto i .. tiho

Koliki RMS ti ispada .... a da zvuci dobro posle limitera na HRT ..... ima li razlike izmedju HRT i PINK a ????

Pozdrav
Max is offline   Reply With Quote
Old 26-05-2008, 01:16 AM   #6
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

Pink je uzas - zvuk je i na kablu mono, tako da mi muzika izlazi zguzvanije, i sve je nekako slepljeno i mutno, kao da su upalili vintage warmer preko svega.
Sa hrtom se i dalje boljim, drzim regularno rms izmedju -15 i -10dB, mada mi je skoro nemoguce sacuvati normalnost a da makar nekad ne zalepi neko urlanje u -5dB.. jal sam ja lud, il je to ok, rece mi neko da i drugi muku muce sa HRT-om. Vec sam na drugoj temi pozvao kolege da mi se jave povodom ovog problema, al niko sem Zvine ne dodje..
Old 26-05-2008, 01:17 AM   #7
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

u principu najvise me muci to sto se desava povremeno neko sumanuto pumpanje, skoci muzika u sred scene, sledeca scena pocne jako pa se stisa ili obrnuto.. doduse, pre neko vece sam to primetio i na Sopranovima (muzika koja skoci posle 3 sekunde pauze u dijalogu, pa se utisa cim progovore)..
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules