|
Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Junior Member
|
![]()
http://www.filmsound.org/
Ovde su pokrivena sva tvoja pitanja od snimanja, editovanja, adr, foley, mix itd. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Pro Member
|
![]()
Nisu bas sva, posebno ne ova .Vise se bave estetikom zvuka na filmu.
![]() |
#3 |
Junior Member
|
![]()
Tacno je da se ne bave tehnikalijama, podrazumeva se da se to koliko toliko zna. Vise ti objasnjava redosled. Sto se tice pluginova koji se koriste to je uglavnom individualno ali koliko sam primetio dosta spominju waves, mcdsp, sonalksis itd.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
MAO
|
![]()
ja sam odustao od nekog jaceg limitovanja zvuka za TV, jerbo mi HRTov limiter koji ne znam na kolko rms krece sa radom, ionako sve razjebe. Sad radim lepo, cisto i .. tiho
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Koliki RMS ti ispada .... a da zvuci dobro posle limitera na HRT ..... ima li razlike izmedju HRT i PINK a ???? Pozdrav |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
MAO
|
![]()
Pink je uzas - zvuk je i na kablu mono, tako da mi muzika izlazi zguzvanije, i sve je nekako slepljeno i mutno, kao da su upalili vintage warmer preko svega.
Sa hrtom se i dalje boljim, drzim regularno rms izmedju -15 i -10dB, mada mi je skoro nemoguce sacuvati normalnost a da makar nekad ne zalepi neko urlanje u -5dB.. jal sam ja lud, il je to ok, rece mi neko da i drugi muku muce sa HRT-om. Vec sam na drugoj temi pozvao kolege da mi se jave povodom ovog problema, al niko sem Zvine ne dodje.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
MAO
|
![]()
u principu najvise me muci to sto se desava povremeno neko sumanuto pumpanje, skoci muzika u sred scene, sledeca scena pocne jako pa se stisa ili obrnuto.. doduse, pre neko vece sam to primetio i na Sopranovima (muzika koja skoci posle 3 sekunde pauze u dijalogu, pa se utisa cim progovore)..
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Promocija kratkometra?nog animiranog filma GULIVER | ANITA | Promocija radova | 20 | 27-07-2010 09:29 PM |
Audio Post za tv sitcom - koji powered plugin system (Due,Uad,Poco) ? | clusterchord | DSP forum | 31 | 22-02-2008 12:13 AM |
Post... | Dexxy | DSP forum | 20 | 07-09-2006 09:21 PM |