|
Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
Ma sve ti krece od predpojacala!
Ja sam imao prije jedno predpojacalo s kompresorom koje je naizgled lijepo radilo ali je imalo negdje otraga, daleko u pozadini, neki zujkavi shum. Kad sam to promijenio i uzeo bolje pretpojacalo (lampas, iako to nije toliko bitno) sve mi se promijenilo! Stvar je u tome da u startu sirovina pocne zvucati bolje, a to vodi do lakseg i kreativnijeg mixa (manje se koncentriras na eliminiranje ruznoca a vise na oblikovanje zvuka). I onda final treba manje dotjerivanja. Krenuo sam od totalno groznih mikseva za koje sam mislio da su pristojni, da bi sad dosao do toga da mi miksevima ne treba nista u masteringu nego malo posvjetljavanja na 5khz i limitiranja na zeljenu glasnocu. Fuckas sve te enhancere, vitalizere i slicne. Oni od govna rade pitu. Treba ti u startu da ne bude govno. A to je sve u rukama predpojacala. Ispast ce da ga opet reklamiram, ali FrankoPanko (nas clan foruma) iz Kraljevice radi sjajne preampe i to za jako povoljne novce. Vidi s njim da ti nesto slozi. Pa da vidis onda topline i jasnoce u miksu!!
#2 | |
mod?rateur analogue
|
![]() Quote:
![]() nego Shot, kad smo vec kod toga, koje ti sad preampe koristis od FrankaPanka, i za sto ih preferiras? |
|
![]() |
![]() |
#3 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
Od njega imam samo jedan, onaj dvokanalni lampas. Njega mi je sad nedavno sredio da zvuci jos bolje nego prije i uglavnom kroz njega vucem overhead od bubnja. Vecinu stvari snimam na UA 2-610 jer se volim igrat sa omjerom ulaznog i izlaznog gaina pa malo ofarbat stvari. A na FrankoPankovom preampu nema odabira ulaznog gaina (znaci, prije ulaska u preamp). Sad sam jos uzeo dva LolaAudio preampa koja moram rackirat. Ma zapravo sam ja dosta lijen oko promjene preampa. Imam i na Allen&Heath-u strahovito dobre preampe al kako mi je taj pult zatrpan i dobrim dijelom nije spojen onda to uvijek preskacem. I Tridenta imam s dobrim preampima al mi je to malo previse sterilno pa ih samo u nuzdi koristim...
#4 |
Senior Member
|
![]()
Evo izabrao sam neke spravice koje su u?le u u?i krug
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Pro Member
|
![]()
Zaboravi na Ivory na masteringu .....
Najbolje je da kupis dobar preamp ..... Pitanje .... a koji mikrofon ces da koristis ??? Pozdrav |
![]() |
![]() |
#6 |
Senior Member
|
![]()
mikrofone?...svakakve...sm57 za gitare, akgD112 za bas, Se electronic 2200a za vox...za bubanj, neki glavni...mo?da od snera sm57 ili prostorni Seelectronic 2200a bi terao kroz taj preamp???? a ????
|
![]() |
![]() |
#7 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
U svakom slucaju razleces se bespotrebno ...... pricas o hladnosti digitalije a koristis se 2200 .... Lepo skupi pare .... kupi konkretan mikrofon i UA 610 i nemoj mnogo da razmisljas ..... .... i da ...neces imati problema sa hladnocom i toplotom ![]() Pozdrav Last edited by Max; 30-05-2008 at 03:51 PM. |
|
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Behringer Tube Ultragain Mic100 Vs. Art Tube Mp | milos | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 9 | 13-04-2008 05:25 PM |
powercore PCI to MKII | STUDIOTON | DSP forum | 3 | 09-01-2006 01:48 PM |