|
Kutak za glazbenike. kompozitore, tekstopisce, aran?ere... Oaza za "stvaratelje" pjesama... pričajmo o izvorima inspiracije, razradi ideja, strukturiranju pjesama, instrumentaciji, tehnikama aran?iranja, pisanja tekstova.... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Member
|
![]()
POz!
Interesuje me kako aranzirate pratece vokale, npr u pop rock muzici? Nikada to nisam radio, a nailazi mi uskoro takva varijanta pa bih voleo da znam sta da se radi, u slucaju da imam samo jednu pevacicu... Znaci, koji intervali, kako panovati, koji reverb i sl... Znam da nema pravila, ali... ![]() Hvala unapred! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
|
![]()
Isto kao da te neko pitao kako da aranziras i smislis gitaru. U koji intervalima, sa kakvim zvukom, na koliko kanala, kako da ide solo?
Kapiras da si postavio pitanje na koje je nemoguce odgovoriti? ![]()
![]() |
#3 |
Pro Member
|
![]()
covijeka zanima standardna postava bek vokala da zvuce ono bas "pop"... pretpostavljam da je to.
e to ti niko nece reci, moraces sam da skontas ![]() shalim se, ja ne znam (i nemam neke potrebe) ali ovdje ih ima dosta koji znaju... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Member
|
![]()
Pa u principu sam i mislio na neki standardni fazon pop pratecih, ono, Vlado, Sergej i ekipa...
![]() Jednostavno kako vi najcesce radite, vasa iskustva, pa ce se iz istih valjda izroditi neka ideja kako bih to ja odradio... ![]() Naravno, rekoh, nema pravila, ali cisto vidjenje nekih ljudi koji se time profesionalno bave bi pomoglo ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Member
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Banned
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Pro Member
|
![]()
http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=23095
A poceo da deli savete. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Banned
|
![]() Quote:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Pro Member
|
![]()
eto posto je bilo malo po usima dajte sad koju caku
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Moderator
|
![]()
Nema cake!!!
Svaki put se sve ispocetka smislja. Nema intervalskih pravila, jer ne postoji ni pravilo kako se formira linija glavnog vokala. Nema ni harmonskih pravila jer nekada bas neke disonantne zadrzice mogu da naprave pesmu posebnom. Ako neko zna neko pravilo, evo, ja sam prvi zainteresovan da ga cujem ![]() Tehnicki, licno, snimam uvek po dva vokala iste deonice, pa ih bacam L-R, ali kako se formiraju linije, ne znam dok ne cujem pesmu, pa formiram liniju...
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
aranzman | zoolander | Promocija radova | 0 | 13-02-2009 10:41 AM |
Njegovo velicanstvo - Aranzman 2 | Mogli | Audio Produkcija - Tehnike | 13 | 26-10-2008 02:18 AM |
Prateci glasovi | Steka | Ogi Radivojević | 19 | 08-01-2008 07:03 AM |
Aranzman i produkcija | Eon | Audio Produkcija - Tehnike | 34 | 10-05-2005 11:19 PM |