|
DSP forum DSP hardware & software, plug-in & host teme, ProTools, Creamware, UAD-1, TC Powercore.... diskusije, pitanja i razvoj |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#81 | |
Moderator
|
![]() Quote:
![]() Naravno, ne moze uvek, ali nekad stvarno radi.
![]() |
![]() |
#82 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() |
![]() |
#83 |
Banned
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Last edited by paki; 12-05-2008 at 06:18 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#84 |
Superoperater
|
![]()
...Eh sta su ubedjenja... Ako kazes - 'A. snimak je obradjen na Lexiconu', masa ljudi ce reci - 'Glas za A, da bolji je, naravno!' A ako onda kazes 'Ne, ne, zbunio sam se, B. snimak je zapravo sa leksikona'. masa ljudi reci ce - 'Pa da, ustvari ipak se B. cuo bolje' ...
I jedan i drugi rade sa matematikom. Imaju DSP procesore u sebi sa razlicitim algoritmima, ali u sustini samo koriste drugaciji algoritam za obradu. Konvertori na izlazu mogu da promene malo kvalitet, ali kako je elektronika postala zaista jevtina, sumnjam da ce neko unistiti nekakav lexicon ili bilo sta drugo od audio karti za profi namenu losim konvertorima na izlazu. Ako se u obican CPU sa kompa ubaci lexiconov algoritam za racunanje reverba i propusti kroz nekog MOTUa, trebalo bi da se dobije APSOLUTNO identican signal, koji, kad bi se sabrao sa invertovanim originalnim, dao bi cistu tisinu... Dakle stvarno je glupo na taj nacin raspravljati o spravama. Da li zaista postoji izraz TOPLINA u mixu, ili su to samo nijansirani odnosi frekvencija... Jos nesto... Neverovato je koliko subjektivni utisak tj. predrasuda moze prevariti slusaoca. Slazem se sa nekim ko je ovde napisao da nije trebalo reci koji je snimak na cemu obradjen. On je rekao sve ovo sto sam ja pisao u jednoj recenici ![]() Sve je CISTA matematika. Bar danas... Usput, na poslu imam Lexicon MPX-1 i iskreno vise volim da u nekom pluginu pokusam da dobijem zeljeni efekat, mozda i bolji, nego da bauljam kroz komande MPXa... Verujte da sam posvetio dosta vremena ne bi li iz njega izvukao maximum, ali on meni ne zvuci nista bolje od nekog boljeg plugina. Imam i SCOPE. Tek njega izbegavam - Reverbovi su mu totalno 'plasticni', mozda kad bih izdvojio nekih 500e za neke 'profi' ![]() Izvinite sto sam se raspisao ovoliko, ali imao sam slicne rasprave sa izvesnim ljudima da li je bolji MAC ili PC za audio, pa sam se malko dao isprovocirati ![]() Pozdrav... Last edited by psionic; 18-05-2008 at 01:16 AM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#85 | ||
Pro Member
|
![]() Quote:
Quote:
Pozdrav |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#86 | |
Superoperater
|
![]() Quote:
Dobro, mozda ne bi dobio cistu tisinu kad bih 2 signala 'obicnog' reverba sa nekog uredjaja invertovao, u slucaju da nesto unutar algoritma generise po RANDOM sistemu, ali pricam o tim matematickim modelima - imao bi se isti 'osecaj' reverba. Algoritam bi proizvodio brojeve, konvertor bi to transformisao u napon i to je to. Sve jedno da li taj algoritam radi na SHARP DSPu ili na nekom INTELU, ako taj procesor moze da u realnom vremenu obradi taj algoritam - to je to. Ne znam kojih aspekata... Navedite mi neki, koji se ne svodi na ova 2. Neki ljudi veruju u boga, a neki ne - neki misle da postoje slucajnosti, dok drugi smatraju da je sve posledica necega. Postoje ljudi koji veruju u 'toplinu' i 'dušu' snimka, kao i one koji vole zvuk ploca, dok postoje drugi koji tvrde daje sve to gomila fizike i da je sve 'izracunljivo' - NPR ljudi koji su dizajnirali taj LEXICON ![]() ![]() ![]() Pozdrav Last edited by psionic; 19-05-2008 at 10:17 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#87 | |
Superoperater
|
![]()
... hteo bih da dodam na nesto sto je PAKI rekao...
Quote:
![]() Pozdrav... Last edited by psionic; 19-05-2008 at 10:32 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#88 |
Pro Member
|
![]()
@ Psionic
Preporucio bih ti ( u najboljoj nameri ) da se informises vise o aspektima reverberacije ..... jer ako mislis da je samo jacina i frekvencija to sto se racuna , onda je besmisleno nastavljati razgovor dok ne saznas vise ..... Pozdrav |
![]() |
![]() |
![]() |
#89 |
MAO
|
![]()
o muzikalnosti sprava ni da ne pocinjemo, cini se da decko vec zna sve
|
![]() |
![]() |
![]() |
#90 |
MAO
|
![]()
btw MAx, on topic, mogao bi da pustis neki test one spravice sto stigla za mene, cisto dok ne stignem da je preuzmem na probu
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 5 (0 members and 5 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Reverbi! | korenjak | Audio Software | 80 | 23-10-2008 12:41 PM |
Sonar vs ostali | allegrosteva | Audio Software | 23 | 16-04-2008 01:31 PM |
Sample Rate Conversion (SRC) testovi | kejkz | Audio Software | 7 | 20-12-2006 08:33 AM |