|
Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#81 |
Member
|
![]()
U tom kontekstu mislio sam vise na RME OctaMic II VS. Focusrite ISA 828! Ako gledam sa stanovista preampa i konvertera onda moj glas ide dehinitivno za Focusrite ISA 828. Ako gledam sa stanovista cene i onoga sto RME nudi onda RME OctaMic II (mada bi tu mozda cak ostao i suzdrzan)! Subjektivno RME preampi mi se ne svidjaju, al zato im konverteri za te novce kidaju!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#82 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Je l' ti to govoris o http://www.thomann.de/de/focusrite_isa_828.htm koji kosta 2500 e i http://www.thomann.de/de/rme_octamic_ii.htm koji kosta 1250 e ..... ???? A kapiram da si i radio na obe sprave , pa mozes da poredis ..... a za 5000 e ima sprava koja ce da bude bolja od obe ove .... Pozdrav |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#83 | |
Moderator
|
![]() Quote:
![]() Rece covek, "Oprezno!" ![]()
![]() |
![]() |
#84 |
Member
|
![]()
Treba se uklopiti u okvir od 8.000 za ceo setup! Ja bih uvek isao i na malo bolje konvertere i preampe zarad nekih drugih stvari!
Oggy zasto mislis da su TL Audio i SPL firme na koje ne treba potrositi novac? Last edited by Combo; 16-05-2008 at 05:26 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#85 |
Member
|
![]()
?ta će ti ovo kad kupuje? D112 i SM57? Oprema? 2 seta bubnjeva? Uzmi jo? 2 SM57 umesto toga i u?tedeće? 460$.
Ne zaboravi neki patchbay da ne mora? da stalno vadi? i ubada? stvari u Mytek ADC... ovde ima da se kupi samo Behringerov. |
![]() |
![]() |
![]() |
#86 |
Member
|
![]()
Da, treba se uklopiti i evo probijam taj budzet malo, i opet bas nema mjesta za bolje konvertore... ne znam, mislim da mi ne treba jer cu 70% slucajeva da snimam 1 ili 2 kanala za sta su mi dovoljni oni mytek, a to sto cu bubnjeva da snimam (to je inace i jedini instrument koji ne sviram licno), za to ce Octamic II odraditi posao... A pazi listu i cene cega mislim da uzmem.
MICROPHONES: Shure SM57 Instrument/Vocal Mic X 2 200$ Audix DP 5A 5-Piece Drum Mic Kit 660$ Peluso 2247 Vacuum Tube Microphone 1200$ Josephson C42 MP Matched Pair C42 900$ AKG C 451 B Condenser Microphone 560$ AD/DA CONVERTERS: Mytek Stereo96 DAC 900$ Mytek Stereo96 ADC 900$ INTERFACE: RME Fireface 800 FireWire Computer Recording Interface 1400$ EFFECTS: Universal Audio UAD-1 Flexi PAK 700$ MONITORS: Adam A7 1000$ +Mackie Big Knob Studio Command System 300$ To je sve zajedno 8720$... Ali podizem budget na 10000$, sto u ovom slucaju ne znaci puno jer na sve ovo moram da dodam jedan ili dva kvalitetna preampa i kvalitetne kablove. Koje ste rekli kablove da donesem iz USA jer ih ovde nema ? I da li sam u ovoj racunici mozda mogao na mikrofonima malo da ustedim ? ![]() @RokStudio A sta cu onda sa tomovima ?! Dodje mi isto. Ovako sam izbacio D112, a 2 x sm57 uzimam za gitare i za snare u kobinaciji (ispod-iznad) Last edited by Kirdan; 16-05-2008 at 06:23 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#87 | |
Member
|
![]() Quote:
?to se tiče mikrofona, i dalje mislim da je sigurnija kombinacija D112 i dovoljno SM57 za snare i tomove koje onda mo?e? koristiti i za to i za gitare, tako da očigledno u?tedi? novac za nekoliko mikrofona. Audix set, koliko vidim, prevashodno je namenjen za ozvučavanje bubnja na koncertima a ne za studijski rad. btw, umesto jednog SM57 mo?e? useti SM58 radi kompletnosti (nekima bolje pristaje dinamički mic za glas), a kad snima? bubanj samo mu od?rafi? mre?u pa praktično dobije? SM57. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#88 | |
Moderator
|
![]() Quote:
Licno sam vise voleo Ultragain 2200 Behringer nego TLA 5050 i dobijao sam mnogo bolje rezultate sa prvom spravom koja kosta 100 evra, nego sa spravom koja je par puta skuplja. Jeftine SPL preampe vec prepoznajem po zvuku da mi i ne kazu ljudi, a skupi SPL preampi ulaze u cenovnu klasu mnogo bolje opreme. O tome smo se vec jednom ovde svadjali, pa su se svi nesto naljutili kada sam rekao to. Razlike u "kvaliltetu konvertora" kada pricamo o FF i ostalim navedenim svodi se na zaista simbolicne i to sa prilicnom nedoumicom "u ciju korist" jer je sam zvuk konvertora stvar i licnih afiniteta. Mislim da bi zaista bilo bacanje para da utuce 2-3 soma u konvertore pored sasvim pristojinih koje vec dobija sa uredjajem i cije krajnje performanse ce tesko uspeti da iskoristi u narednom periodu od 2-3 godine (mislim na znanje i mogucnosti coveka).
![]() |
![]() |
#89 | |
Member
|
![]() Quote:
E sad samo jos da te pitam u vezi kablova, pomenuo si neke kablove bas koje ne bi mogao ovde da kupim pa bi morao da ih pravim, da ih obavezno uzmem... ? I jos...malo me je sramota ovo da pitam ali... Kako se izvodi da se sprovedu svi kablovi od mikrofona (i slusalica) iz Control Room u Recording Room !? ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#90 | |
Member
|
![]() Quote:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
ITB super saveti !! | DaBear | Audio Produkcija - Tehnike | 17 | 12-09-2009 12:10 AM |
korisni saveti | grada27 | Tutorijali | 0 | 15-09-2008 06:45 PM |
Pravni saveti | zolideathmetal | Pravna Pitanja | 4 | 07-02-2008 11:44 AM |
Prakticni saveti... | puRe | Tutorijali | 0 | 12-12-2004 05:53 PM |