Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Audio Software

Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?..

Closed Thread

Thread Tools Display Modes
Old 15-05-2008, 07:00 PM   #1
LACKY
Pro Member

LACKY's Avatar

Default Re: Mo?e preporuka...?

Koriste ga bogami i u Americi, pogotovo za postprodukciju. Eufonix-ovi proizvodi jako dobro komuniciraju sa njim. A ako mislis da je Logic skuplji od njega, onda si tek u zabludi.
LACKY is offline  
Old 15-05-2008, 07:29 PM   #2
theWalkingDude
Junior Member

Quote:
Originally Posted by LACKY View Post
Koriste ga bogami i u Americi, pogotovo za postprodukciju. Eufonix-ovi proizvodi jako dobro komuniciraju sa njim. A ako mislis da je Logic skuplji od njega, onda si tek u zabludi.
Znam da se Steinberg koristi i tamo , no ipak jako puno muzičara bira Mac umjesto PC-a.

Mene je čisto zanimalo da li Logic ima nekih prednosti nad Steinbergovim proizvodima. Posebno stoga ?to bi Logic 8 trebao bolje iskori?tavati vi?e memorije i jače procesore koje danas imamo, a kojih nije bilo kad su Steinberovi 3 bili najnovije verzije.

A odavno sam isključio verzije 4 , jer to je jo? previ?e bugovito.
theWalkingDude is offline  
Old 15-05-2008, 07:33 PM   #3
LACKY
Pro Member

LACKY's Avatar

Pa generalno vazi da je Logic bolji za midi i programing. A sto je 4-ka bagovita, ja je koristim vec 2 meseca i nemam problema, doduse neradim midi, samo audio.
LACKY is offline  
Old 15-05-2008, 07:44 PM   #4
theWalkingDude
Junior Member

Quote:
Originally Posted by LACKY View Post
Pa generalno vazi da je Logic bolji za midi i programing. A sto je 4-ka bagovita, ja je koristim vec 2 meseca i nemam problema, doduse neradim midi, samo audio.
Eto , zato ja i pitam. Ja ću uglavnom raditi s midijem i programirati. Malo toga ću raditi s audijem.....

Old 15-05-2008, 10:34 PM   #5
theWalkingDude
Junior Member

@paki - puno ti hvala, ovakvi mi tekstovi i iskustva drugih muzičara jako koriste!

Ako mo?e jedno pitanje. Ukoliko se odlučim na kombinaciju Mac + Logic 8 , to će biti jedan stolni , dok bi si volio preko MidiOverLAN spojiti jo? 2-3 PC-a , da malo rasteretim Mac kad su u pitanju virtualni instrumenti i pluginovi. No po?to Logic prima samo AU , da li će to da funkcionira? Tj. da na PCjevima budu Windowsi XP sa instaliranim AU pluginovima ?
Old 15-05-2008, 10:59 PM   #6
paki
Banned

Logic 8 bez problema radi i sa VST,koristi se FX pansion vst-au adapter i sve radi odlicno.Na XP-u audio suite koliko ja znam ne radi.Verujem da bi ti samo dobar Power Mac ili Mac pro bio dovoljan ali ako vec hoces da druga masina gura plugove onda je verovatno najbolje resenje program Logic Node koji dobijas uz Logic 8 i preko njega imas vezu sa drugom masinom koja takodje mora da bude Mac.Ako hoces da vezes i PC,resenja postoje ali ja to nikada nisam radio pa ti o tome ne mogu puno reci.Kada Mac dobro nafilujes ram-om,moze mnogo toga da pogura,ako vezujes PC jedino iz razliga sto vst-a za Mac "nema" mnogo,samo opusteno,ima svega,od reasona(revire,standalone) do virtual gitarista.
paki is offline  
Old 15-05-2008, 11:16 PM   #7
theWalkingDude
Junior Member

Nije toliko zbog nedostatka VST-ova, jer koliko je meni poznato jako je puno toga dostupno za i za PC i Mac. Primjerice svi Native Instrumentsi

Vi?e bi i?ao na to da rasteretim malo mac, jer koristim poprilično zahtjevne simofonične sampleove i VST-ove , a čini mi se pametna ideja da imam Mac kao glavnu radnu stanicu koja bi "vukla" pluginove i VST-ove iz male farme PC-ova.
Old 15-05-2008, 07:46 PM   #8
slowstar
Pro Member

Ajde ljudi, budite objektivni molim vas, narocito ti Lacky
Covek hoce sistem koji je siguran, sa dobrim grooveom, da mu se OS ne rusi, da MIDI bude tacan, da DAW ima sto je moguce vise plug/inova i virtual instrumenata, da moze i na internet bez straha, a i da bude na ISTOJ PLATFORMI kao sav ozbiljan svet.
NE MORAM DA NAVODIM NI PLATFORMU, ni DAW, jel' tako?
(mislim da me ne pljuju ni krivog ni duznog opet)
Old 15-05-2008, 07:55 PM   #9
theWalkingDude
Junior Member

Quote:
Originally Posted by slowstar View Post
Ajde ljudi, budite objektivni molim vas, narocito ti Lacky
Covek hoce sistem koji je siguran, sa dobrim grooveom, da mu se OS ne rusi, da MIDI bude tacan, da DAW ima sto je moguce vise plug/inova i virtual instrumenata, da moze i na internet bez straha, a i da bude na ISTOJ PLATFORMI kao sav ozbiljan svet.
NE MORAM DA NAVODIM NI PLATFORMU, ni DAW, jel' tako?
(mislim da me ne pljuju ni krivog ni duznog opet)
Upravo tako, osim ?to DAW neću koristiti za interenet.

Govori? o Mac-u , pretpostavljam
Old 15-05-2008, 08:49 PM   #10
Oggy
Moderator

Oggy's Avatar

Bilo je samo pitanje trenutka...

To oko midi tajminga kod logica i kod Mac-a uopste ni meni nije bilo jasno, jer meni midi radi savrseno u Nuendu, pa je objasnjenje bilo da se to odnosi na sinhronizaciju externih modula, te ako ih neces koristiti, opet nema veze, osim sto Nuendo ima neuporedivo bolji i intuitivniji audio editing od Logica.

http://www.sunflower-fest.com/

Oggy is offline  
Closed Thread

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules