|
|||||||
| Gitarska Produkcija Snimanje, procesiranje, miksanje gitara - potrazite pomoc ovde |
![]() |
|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|
|
|
#1 |
|
Moderator
|
USB ima tu prednost da mozes da pristupas presetima sa kompa, radis neke automatizacije, a sa poslednjim softverom koji sam skinuo, prijavljuje mi ga i kao plugin, pa verujem da moze da se i tako koristi, mada to zaista ne stizem da probam u svojoj zivotno-poslovnoj agoniji ovih dana.
Dobra stvar kod USB Pod-a (XT) je sto mozes da radis clean usnimak dok ti svira sa farbom, pa da posle uradis reamping kada dodju i ostali elementi od kojih zavisi kakav tacno zvuk treba. Mnogo je prednosti u korist USB-a, a cena ne verujem da je preko 300 evra. Ne znam kako rade te Pod kartice, pa to ne bih komentarisao, ali cujem da je to isto, samo sto koriste procesorsku snagu kompjutera umesto procesora koji ima XT... Neka me neko ispravi u ovom poslednjem, ako gresim.
|
|
|
#2 | |
|
Pro Member
|
Quote:
Moze li odjednom da se snima i sa farbom i clean? Ili mora posle taj clean da se provuce kroz POd?
|
|
|
|
|
#3 |
|
Pro Member
|
Ajd da ne budem partibrejker , ali probaj besplatan JCM 900 ( ili beshe 9000 ) plus tubescreamer ..... meni ( subjektivno ) to zvuci zdravije od POD ova .....
Nisam se mnogo bavio POD ovima , ali za tih 10 ak pesama ( dobre gitare i gitaristi ) ali bas ni jednom nisam bio zadovoljan zvukom ..... moguce je da ja ili oni ne znaju dovoljno sa spravom .... dok smo svi bili dosta zadovoljniji ovim plug om .... Ako budem imao vremena , poslacu ti par demosa onoga sto smo radili .... Naravno , probaj negde i pod .... Pozdrav |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Pro Member
|
Uh.... onda mi morao da se slusa kroz Nuendo, na maloj latenciji?
|
|
|
|
#5 |
|
Pro Member
|
Pa tako nekako .... izvezes bubanj na stereo kanal , matricu na jos jedan stereo i vokal ( ako ima )
I to je to ..... i cistije je , jer ako uzimas dublove ili layerujes .... ili uzimas vise tejkova , onda ce ti u projektu praviti veliku guzvu .... Pozdrav |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Pro Member
|
Onda mogu da koristim drugi komp samo za to (koji mi inace sluzi za net), a da snimam na DAw
|
|
|
|
#7 |
|
Pro Member
|
Evo probaj ovde da cujes gitare , negde pri kraju pesme .... jes da je ovde zvuk kompletno sjeban ....... ali ....... najbolje sto sam mogao da smislim ....
Znaci SVE gitare na ovoj pesmi su isle kroz JCM 900 plug , sa manje ili vise gaina , koji mu je davao dist ..... eto Pozdrav Last edited by Max; 12-05-2008 at 06:52 PM. |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Senior Member
|
Probaj rp350 ili cak i onaj manji model jer je razlika cini mi se samo u broju pedala. Ja sve radim preko njega iako imam Tone Port UX2 (naravno, u slucaju kada me mrzi da se cimam sa pojacalom). Mnogo mi je prakticniji za rad, meni licno je i zvuk bolji,a imas i nesto sto mozes koristiti van studija + ima svoj software i mozes "boje" editovati direktno u racunaru.
|
|
|
|
|
|
#9 | |
|
VIP Member
|
Quote:
A dje ima taj plug da se skine? |
|
|
|
|
|
|
#10 | |
|
Pro Member
|
Quote:
ajd moze i na private...cisto me zanima posto ja nikako sa tim pluginom ne mogu na zelenu granu...
|
|
![]() |
| Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|