Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Audio Software

Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?..

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 19-11-2007, 07:32 PM   #41
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

Default Re: Windows Vista

Quote:
Originally Posted by SumAnuT View Post
A sta ce vam Vista?

Koja poboljsanja ces dobiti kada instaliras Vistu? Hoce li nesto raditi brze, bolje, stabilnije, sigurnije?

Ja nigde jos ne cuh koja su to poboljsanja?

Nemojte da mesate babe i zabe, XP je bio mnogo bolji OS od Win '98, mozda je ljudima trebalo malo vremena u pocetku da se naviknu, ali cim bi uvideli prednosti kojih je svakako bilo na pretek, odmah su bataljivalji '98.

Sa vistom to nije slucaj, vista nema nijednu prednost u odnosu na XP sem sto je lepsa, za sta trosi 7 puta vise resursa nego XP. Kome OS sluzi da bi gledao explorer, eto mu Vista.

Ja sam sa svog zadnjeg Dell PC-ja skinuo Vistu (nisam ja, jer ne znam..uradili mi).
Pola stvari ne radi na njoj..pocev od iTunesa..onda Quick Time se gushi...pola programa za crtanje ne radi kako treba...BRISI ! Stavio XP i sve lepo opet...
DaBear is offline   Reply With Quote
Old 19-11-2007, 07:39 PM   #42
dexyco
Pro Member

dexyco's Avatar

True, true... Evo danas sam imao priliku da vidim kako vista sljaka na laptopu, i, sta mi je prvo zapalo za oko? 920 MB rama i tona procesa pokrenutih kada ni jedna aplikacija ne radi... Lepse izgleda, ok, oni koji vrse javne prezentacije i sl stvari mogu da budu zadovoljni, ali stvarno ne vidim kakve to bolje uslove imamo mi koji se bavimo muzikom (i koji pod optimizacijom sistema upravo podrazumevamo iskljucivanje vizuelnih efekata)...
Old 19-11-2007, 07:42 PM   #43
SumAnuT
Pro Member

SumAnuT's Avatar

Ja sam vec trojici skinuo Vistu i vratio XP, progledali ljudi.

Bio sam na ivici nervnog sloma, kada sam formatirao hard, a onda shvatio da za jedan Acerov lap top ne postoje driveri za XP. Kakav bezobrazluk i monopolizam, a mi se zalimo na nas lelekom

Ispada da ako kupis novi lap top moras da koristis vistu, monopolisti prokleti.

Na svi srecu, detaljnim googlanjem, sam pronasao drivere, koji su na njhovom sajtu ali su sakriveni od ociju javnosti ...
SumAnuT is offline   Reply With Quote
Old 21-11-2007, 10:57 AM   #44
google
Banned

Quote:
Originally Posted by Danche View Post
Bravisimo ...

to je ono sto ja pokusavam da dokazem gomili ljudi ali svi pokusavaju da ospore tu cinjenicu da ce win vista za godinu dana biti uobicajen prizor...

Ja kada sam instalirao XP (za to vreme moja masina je bila zver sa 256 rama) niko nije i pomisljao da ga instalira jel sta ce im novi dizajn ako im sve dobro radi na win98... ali vremenom svu su presli na XP ... tehnologija napreduje i za koje vreme 2gb rama bice prosek i svi ce furati vistu... sem naravno MAC korisnika (a mozda i oni posto je sada moguce instalirati windows na mac-u)

Ali to je to videcete 100%....
Svojevremeno su se u Srbiji bunili protiv uvodjenja zeleznice.

Istorija se ponavlja.
google is offline   Reply With Quote
Old 21-11-2007, 11:26 AM   #45
milos
Pro Member

milos's Avatar

Ili se instalira XP ,ili se instalira OSx86 -treceg nema
milos is offline   Reply With Quote
Old 21-11-2007, 01:03 PM   #46
disco violence
Pro Member

disco violence's Avatar

Svoj prvi comp sam nabavio taman kada je Windows XP krenuo i ubrzo sam shvatio da je to to, da nigde nisam zakasnio, naravno bitno je bilo kao i danas da imas dobru masinu.Ono sto me jako nervira, a to sam vec nekoliko puta naveo je ideja da se ne ide u smeru da se uproste stvari, nego se komplikuju, a cilj Viste je samo kupovina novih komponenti i racunara,a rezultat je samo novi interfejs,rad nije ni malo olaksan, cak je tezi, ne kazem da ne treba ici napred,ali to nije nacin.Ljudima kojima kompijuter sluzi za bavljenje nekim kreativnim radom potrebna je jaka i stabilna masina koju ce najpre dobiti kupovinom novih komponenti racunara i instalacijom Windowsa XP,jer kada nabudzeni comp pojede XP postaje zver, a to je ono sto je bitno.Sto se mene tice cika Bile ne morate praviti novi operativni sistem XP vam je odlican.
disco violence is offline   Reply With Quote
Old 21-11-2007, 02:44 PM   #47
Dexxy
Pro Member

Dexxy's Avatar

Treba mi Vista najvise zbog memorije. Zato sto moze da vidi do 8gb rama. 64 bita je. Programi koji ce se praviti i koji se vec rade su predvidjenji za 64 bit....Volim inovacije...A i lepo izgleda....Eto zato.

Dexxy is offline   Reply With Quote
Old 22-11-2007, 07:10 PM   #48
dexyco
Pro Member

dexyco's Avatar

Quote:
Originally Posted by disco violence
Ono sto me jako nervira, a to sam vec nekoliko puta naveo je ideja da se ne ide u smeru da se uproste stvari, nego se komplikuju, a cilj Viste je samo kupovina novih komponenti i racunara,a rezultat je samo novi interfejs,rad nije ni malo olaksan, cak je tezi, ne kazem da ne treba ici napred,ali to nije nacin.
Ovo je jedna jako bitna stavka, verovatno ce izadji neko specijalno izdanje Viste koje ce biti ono sto bi trebalo, a ovo je komercijala koja je tu cisto da bi neko ponovo dobio pare. Ovo me podseca na fazon koji su radili pisci udzbenika za osnovne i srednje skole, ubacili ljudi koju slicicu, uradili nove korice i dobili pare kao da su odradili nove udzbenike, a profesori naravno ne dozvoljavaju koriscenje starih, pa ko hoce da dobije lepu ocenu, mora da plati novu knjigu...
Old 12-05-2008, 12:39 AM   #49
psionic
Superoperater

psionic's Avatar

Ljudi vista je po meni zakon. Logican nastavak microsofta, nastao posle XPa, kao potreba da se silne tehnicke novine koje su se pojavile na polju hardvera najzad i iskoriste. Ako se malo pozabavite Vistom, otkricete niz funkcija za optimizaciju sistema na dohvat ruke, dakle, mnogo direktije i jednostavnije mozete uci u samu srz sistema i pogasiti mnogo od dodataka koje imate. A ti dodaci, doduse su brojni. Pocev od podrske za velike rezolucije (ikone su po defaultu tolike da mogu 3 da stanu ukupno na rezoluciju 1024x768), pa do automatskog defragmentovanja, ciscenja, reportovanja, updateovanja...
E sad:
Svi se plase da vista jede resurse. Tacno je to, ali ako vista aero trosi graficki CPU, to apsolutno nece uticati na DAW performanse, ali ako je sam KERNEL optimizovan da brze i bolje koristi memoriju, multiCPU, racunarsku periferiju, ja kazem - pogasiti nepotrebne servise, ubaciti sonar i 64bit vistu 64 GB rama, ucitati silne BFDove i ostale 'gladne' plaginove i pokrenuti sva 4 jezgra na vasem procesoru. Mozda je XP bio dobar, ali ga je vreme i novi hardver pregazilo...
psionic is offline   Reply With Quote
Old 12-05-2008, 01:15 AM   #50
zvincic
Pro Member

zvincic's Avatar

evo da kazem i ja dvije tri posto zadnjih tjedan dana testiram vistu sa sp1 na radnom sistemu

odusevljen sam samim radom unutar os-a, sve je responsivnije i subjektivno glađe nego na xp-u...neke stvari su odlicno napravljene (novi start meni npr.)...sve u svemu, ugodniji je za rad nego xp

no...ne mogu nikako ukrotiti dpc latenciju kao na xp-u...kao posljedica nuendo prije pocne stucat na niskim latencijama.

sa druge strane...moji glavni alati za rad, premiere i after effects rade bolje nego na xp-u (ostao sam paf koliko je sa afterima rad ugodniji!) tako da ce vista vjerovatno ostati i na radnom sistemu.

inace, na prijelaz me potakao novi laptop koji je dosao sa vistom...dok nisam instalirao sp1 vukao se lagano, pogotovo na bateriji kad se spusti procesor...ipak je to laptop...no nakon instalacije sp1 slijedi ugodno iznenadjenje...bronhi - lakse se dise
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules