Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > DSP forum

DSP forum DSP hardware & software, plug-in & host teme, ProTools, Creamware, UAD-1, TC Powercore.... diskusije, pitanja i razvoj

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 12-01-2008, 05:48 PM   #51
anap25
Member

Default Re: Scope v5

Imam core 2, intel mainboard, scope pro, i pulsar II 21 dsp total i evo stize mi sonic rocket booster hehe. Nikad ali bas nikad nisam imao nikakvih problema. ACPI mora biti ako hoces imati vose od jedne jezgre u windozama tu NEMA druge. To je zbog windows HAL-a(bogami o ovome nejdem u detalje potrazi na netu), ali sve novije ploce rade izvrsno sa ACPI i Scope systemom. Preporucam PlanetZ forum. Ekipa je vrlo gostoljubiva i od pomoci.

IMO za scope je sve sto ti treba pouzdana ploca tipa Supermicro, intel ili asus. Takodjer i VGA ima veze pogotovos ovim PCIe novotarijama ali ne u toj mjeri. Sa scope radim godinu dana ali sam se proje toga pola godine samo educirao po forumima tako da je sv eproslo "glatko". ACPI ukljuci. To je bilo pred par godina pametno iskljuciti ali sada t to nema veze dakako ovisno o konfiguraciji koju imas(ako je vrlo stara onda ima veze).
anap25 is offline   Reply With Quote
Old 12-01-2008, 06:12 PM   #52
SandRob
ton magistar

SandRob's Avatar

koja je razlika izmedju standardne ACPI opcije i Advanced Configuration And Power Interface (ACPI) PC?
Old 12-01-2008, 06:59 PM   #53
SandRob
ton magistar

SandRob's Avatar

ooops!

izgleda da ovaj Advanced Configuration And Power Interface (ACPI) PC mod kojega sam koristio sa proslom konfiguracijom i procesorom sa jednom jezgrom nece ic sa ovom novom konfiguracijom i sa procesorima sa vise jezgri, jer iako u device manageru pokazuje sve 4 jezgre a u task manageru pokazuje samo jednu!

takodjer, sa Advanced Configuration And Power Interface (ACPI) PC postavkom u nuendo ucitam 25 waves ir1 reverba i vec cpu skoci na 100%, dok ih sa ACPI multiprocessor postavkom otvorim 40 a cpu ne dodje ni na 50%!

znaci, ipak se to smrzavanje kod tebe, psionic, mora rijesit na drugi nacin!

anap25, hvala na informaciji.
Old 14-01-2008, 10:36 AM   #54
psionic
Superoperater

psionic's Avatar

Quote:
Originally Posted by anap25 View Post
IMO za scope je sve sto ti treba pouzdana ploca tipa Supermicro, intel ili asus. Takodjer i VGA ima veze pogotovos ovim PCIe novotarijama ali ne u toj mjeri. Sa scope radim godinu dana ali sam se proje toga pola godine samo educirao po forumima tako da je sv eproslo "glatko". ACPI ukljuci. To je bilo pred par godina pametno iskljuciti ali sada t to nema veze dakako ovisno o konfiguraciji koju imas(ako je vrlo stara onda ima veze).
Pozdav

Imam Intel 965 LTCK plocu i core 2 duo 6600. Imao sam pre toga 3.0 intela sa HTom. Imam karticu 2-3 godine i posecivao sam planetz puno puta. Neki ljudi imaju gomilu problema, cak gorih od mog, a neki uopste. Nemam pojma, mozda je u pitanju revizija same kartice, a mozda na 3 DSP plocama ima tih problema, a na vise procesorskim - ne, ko ce ga znati. Pre je bila AGP, sada je PCI-E i u oba slucaja se mrzne. Na Northwoodu je radio odlicno i jos uvek radi, bez obzira sta pokusam da razvalim sistem - opterecenje dspa 100%, razni reverbi i ostali saveti sa PlanetZ. Dakle kartica je ispravna. Sta moze da bude problem...

Kada iskljucim multicpu acpi, kao sto rekoh, radi odlicno, ali sta je sa ostatkom sistema ? maltretirao sam se i oko IRQova i oko 300 drugih stvari - jednostavno blokira midi kada imam 'normalan' acpi i nemoguce je bilo sta raditi. Resenje je da koristim drugi midi koji nije deo scopea, ali to mi nekako nije zgodno resenje. OK, videcemo sta kaze verzija 5. Toliko ocekujem, bojim se da cu se opet razocarati

pozdrav.
psionic is offline   Reply With Quote
Old 14-01-2008, 10:37 AM   #55
psionic
Superoperater

psionic's Avatar

Quote:
Originally Posted by SandRob View Post
ooops!

izgleda da ovaj Advanced Configuration And Power Interface (ACPI) PC mod kojega sam koristio sa proslom konfiguracijom i procesorom sa jednom jezgrom nece ic sa ovom novom konfiguracijom i sa procesorima sa vise jezgri, jer iako u device manageru pokazuje sve 4 jezgre a u task manageru pokazuje samo jednu!...
To ti kazem...
Old 14-01-2008, 04:42 PM   #56
SandRob
ton magistar

SandRob's Avatar

Quote:
Originally Posted by psionic View Post
To ti kazem...
jebiga. ja nisan konpjuteras i nisan znao da onda radi samo jedna jezgra. taj mod sam koristio sa starom konfiguracijom i jedina razlika je bila u broju irqova.
ali procesor je bio obicni, sa jednom jezgrom, tako da nije bilo tih problema.

sad imam procesor sa 4 jezgre i evo, za sad mi sve odlicno radi u normanom acpi modu!

prodao sam 2 stara uad-a i svaki dan mi trebaju doc dva nova (pci-e) pa cemo vidit hoce li i sa njima sve radit. nadam se da hoce.
inace, imam dva pulsara koja sam u biosu namisti na isti irq.
u biosu je iskjuceno sve sto ne koristim i windows su najnormalnije optimalizirani za audio.

ovo mi je vec cetvrta konfiguracija u koju samo prebacujem pulsare i sa nijednom nisam ima problema, osim jednom daaavno sa nvidia chipsetom (to je peta konfiguracija, koju sam odma zamini), ali to sam sam bio kriv, jer se nisan bi dovoljno informira.
Old 15-01-2008, 12:20 PM   #57
anap25
Member

Quote:
Pozdav

Imam Intel 965 LTCK plocu i core 2 duo 6600. Imao sam pre toga 3.0 intela sa HTom. Imam karticu 2-3 godine i posecivao sam planetz puno puta. Neki ljudi imaju gomilu problema, cak gorih od mog, a neki uopste. Nemam pojma, mozda je u pitanju revizija same kartice, a mozda na 3 DSP plocama ima tih problema, a na vise procesorskim - ne, ko ce ga znati. Pre je bila AGP, sada je PCI-E i u oba slucaja se mrzne. Na Northwoodu je radio odlicno i jos uvek radi, bez obzira sta pokusam da razvalim sistem - opterecenje dspa 100%, razni reverbi i ostali saveti sa PlanetZ. Dakle kartica je ispravna. Sta moze da bude problem...

Kada iskljucim multicpu acpi, kao sto rekoh, radi odlicno, ali sta je sa ostatkom sistema ? maltretirao sam se i oko IRQova i oko 300 drugih stvari - jednostavno blokira midi kada imam 'normalan' acpi i nemoguce je bilo sta raditi. Resenje je da koristim drugi midi koji nije deo scopea, ali to mi nekako nije zgodno resenje. OK, videcemo sta kaze verzija 5. Toliko ocekujem, bojim se da cu se opet razocarati

pozdrav.
Molim te opisi mi DETALJNO ali zbilja DETALJNO svoju konfiguraciju, system (koji windows,koji service pack, koja verzija BIOSa maticne ploce itd.), koja VGA, koja scope kartica, dali je type I ili type II i koji je opce tvoj problem u detalj. Nakon toga cu ti pokusati ovdje odgovoriti. Napravit cemo to preko foruma tako da idrugi vide ako imaju slican problem. Ne ocekuj odgovor odmah jer nemam vremena svaki dan biti ovdje ali malo pomalo uz strpljenje i dobru volju rijesit cemo gotovo sam siguran. Mozda bi bilo zgodno da otvoris novi thread a ovdje stavi link na njega jer u novom threadu cemo ionako zazueti dosta prostora pa da ne trpamo ovdje

Radio sam 6. godina u servisu racunala pa valjda sam nekog jarca od iskustva tamo skupio Od tih svih godina mogu ti reci samo da ne postoji problem koji se neda rijesit. No uvijek ti ostaje varijanta koja je omiljena kod servisera. A to je: kupi drugo racunalo! Salim se. Ajd cujemo se!
anap25 is offline   Reply With Quote
Old 12-05-2008, 12:30 AM   #58
psionic
Superoperater

psionic's Avatar

Uh, stvarno je proslo dosta od mog zadnjeg posta...

I dalje imam scope Luna 2 karticu i dalje cekam SCOPE 5, dakle nista se nije promenilo

Ne znam da li je ovo sad uopste aktuelno, tj, da li ce mr. anap25 procitati ovo, ali eto, nek se nadje u arhivi...

Imam:
Intel dp965ltck + Core2Duo E6600 + najnoviji firmware za plocu
2 GB Ram APACER DDR2 800
Promenio sam par grafika, sada imam XFX GF8800 GTS 512
2x Seagate 320 GB u RAID modu na PCIE kontroleru Silicon Image 3132
Chieftec 500W
Korg Kontrol49 ( da, filtritao sam midi sense i slicne sisex komande )
Luna 2 mislim da je verzija 2 ploce + A2496 dodatak
------
To je uglavnom to. Imao sam XP sa SP2, sada imam VISTU sa SP1, imao sam jos i neke TV tjunere, AUDIGY2 ZS, ali problem je ostao. Dakle imao sam potpuno druge komponente, a sada imam ove - opet fundamentalno razlicite i eto - kao da ga ubija taj dual-procesorski mod rada. Problem je sto se posle izvesnog vremena komp zamrzne vrteci kratak sempl u krug - nekih 1/4 sekunde ili tako nesto - pretpostavljam 1 bafer - UVEK kad koristim MIDI. Kada ne koristim puno midi komandi kao sto su kontinualni kontroleri tipa pitch ili modulacija, stvar duze radi, ali na kraju ishod je isti. Pola sata do sat...

p.s. ako zelite scope 4.5 na visti - mogu vam reci jedan glupi trik, mada nije bas preporucljivo. Nije 100% kompatibilan, pogotovo nije Wave device drajver, ali zato radi u ASIO modu sasvim pristojno...

i tako....

Pozdrav
Old 12-05-2008, 01:00 AM   #59
zvincic
Pro Member

zvincic's Avatar

Quote:
Dakle imao sam potpuno druge komponente, a sada imam ove - opet fundamentalno razlicite i eto - kao da ga ubija taj dual-procesorski mod rada. Problem je sto se posle izvesnog vremena komp zamrzne vrteci kratak sempl u krug - nekih 1/4 sekunde ili tako nesto - pretpostavljam 1 bafer - UVEK kad koristim MIDI.
ubija njega vjerovatno to govno od silicon image kontrolera a ne dual procesor...
Old 12-05-2008, 10:36 AM   #60
psionic
Superoperater

psionic's Avatar

...ma tesko, tek sam nedavno ubacio taj RAID - sa sve drugim HDDom... Ma kompletno sam sve izmenjao, na 2 potpuno razlicite masine - isto se ponasa...
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules