|
Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika Analogni i digitalni sintovi, ritam ma?ine, MPC sekvenceri, sempleri i ostali elektronski proizvođači zvuka. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Pro Member
|
![]()
Na ljubaznost mog druga Marka iz prodavnice Roland AP u Nisu sinoc kod mene stigo Fantom G na uporedni test sa svojim starijim bratom Fantom-om X. Celo vece svirali, uporedjivali (sa istim bojama), slikali, pili kaficu, sokic itd..
Na kraju doslo vreme da se daju i neka misljenja... Novi Fantom G poseduje bolje D/A konverore. Zvuk je cistiji i ostriji. Sama klavijatura ima za nijansu mekse i "svirljivije" dirke. Fantom G poseduje USB prikljucak i USB memorijski ulaz. (koliko se secam). Sve pohvale na racun izgleda same klavijature i displeja (vrh !). Za razliku od predhodnika ima mogucnost direktnog pristupa odredjenoj farbi (npr. 065)...mada meni to nista ne znaci ali sviracima uzivo itekako treba. Ima tu jos masa stvari koje su poboljsanje ali da ne davim....izneo sam najbitnije. Sve u svemu cena za Fantom G (u ovom slucaju G6) je 2100e, dok za X6 treba izdvojiti 1750e. Razlika od 350e za bolje D/A konvertore, bolje dirke i najbolji displej do sada je prihvatljiva. *unapred se izvinjavam na slikama jer su sa telefona... eto tol'ko drugari...
![]() |
#2 |
Junior Member
|
![]()
A ona priča oko pravljenja multisemplova...kako je to rešeno...beše pisanja o tome da g serija nema tu opciju? Ja sam inače uzeo fantom x pre dva meseca i zadovoljan sam.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Pro Member
|
![]()
Nema... ceka se novi operativni sistem gde ce to biti reseno.
![]() |
#4 |
Junior Member
|
![]()
Ipak nisam puno pogrešio uzevši X-a...šta misliš?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Pro Member
|
![]()
...ako mislis zbog multisample-a nisi, ali zale se ljudi iz celog sveta zbog toga tako da ce sad da izbace novi OS i to je reseno.... e onda si pogresio
p.s. prodaj Xa dok jos mozes...
![]() |
#6 |
Junior Member
|
![]()
Misliš?
Ipak za razliku od 550 evra... |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Member
|
![]()
X je ok klavijatura kada se sku?i. Ja sam zadovoljan. I super je jednostavna za editiranje. Jedino me smeta ?to nema numeričko biranje patcheva.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Junior Member
|
![]()
Ja sam se navikao na favorite...onih 64 patcheva je sasvim dovoljno za svirku...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Pro Member
|
![]()
To je ispravljeno i dodato u G seriji.
![]() |
#10 |
Member
|
![]()
Dali je netko razmi?ljao o tome da uzme neku od PLANET kolekcije soundova za Fantoma? Meni ova izgleda primamljiva:
http://sinevibes.com/soundware/planet-v/ |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Roland Fantom X | sRce | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 14 | 13-08-2007 04:55 PM |